PecsiPeter futás

2014.03.30 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:39:00

Távolság

50 km Szint: 1245 m

Tempó

06:47 p/km (8.85 km/h)

Edzésleírás

VTM 3.0

Ez volt itt a harmadik szereplésem. Emócionálisan nagyon kötődöm a Vérteshez. Tavaly előtt ezen az eseményen futottam az első terep ultrámat(6 óra 44 perc), ráadásul versenyt megelőző este jöttünk össze Évivel és mint "friss pár" vettünk részt :). Tavaly minden idők egyik legbrutálisabb hazai pályaviszonyai voltak, jeges fürdő végig, menetben elszakadt a combhajlítóm de még épp beértem az ömlő esőben 2 perccel szintidő vége előtt (7 óra 58 perc...) Amikor a célban a lehetetlen szót Finisher-ré változtattam, olyan katartikus élményt éltem át, amit előtte/azóta sem sehol...Szóval ez az egyik kedvencem, na :).

Eme rövid előszó után jöjjön a mai nap története :).
Korán a helyszínen voltam, rajt előtt tudtam nézelődni, bandázni. Meginduláskor semmi extrát nem éreztem, nem voltam világpusztító flash-ben, kicsit be is szartam, hogy mi lesz ebből így...Boncsér Zolival kocogtunk, normál terhelésben, melegítésnek pont jó volt. Aztán 6 környékén rájöttem, hogy nem ezért jöttem, így a 19-re lapot kértem és megindultam lendületesen. Egy nagy futást nem lehet óvatosan összehozni, kockáztatni kell. Bátran bevállalni már az elején, és bízni abban, hogy végig kiadja a játék. Vertem neki keményen, szépen ugráltam is felfelé bolyról bolyra. Jól ment, erősnek is kezdtem érezni magam, elkapott a berántott lendület, ahogyan kell. Na mondom, most már rajta vagyok a szeren, csak ki kell tartani valahogy még 40 killert :).
Mellé sodródtam Márton Daninak, facebook után végre személyesen is össze tudtunk ismerkedni, hihetetlen ikon, Elpusztíthatatlan Gép...
Haladtam szépen, persze éreztem, hogy fáradok, de toltam  terv szerint "csövön". Sokat futottam, keveset gyalogoltam, marhára tetszett, hogy olyan emelkedőkön is joggolgatok felfelé ahol eddig csak sétálgattam. Az erdő és  hegy csodálatosan varázslatos, szép volt, kivirágozva, illatosan, madárdaltól hangosan.
28 környékén jött az a szakasz, ahol eddig minden évben elkavartam, most nagyon nagyon el akartam ezt kerülni. Pont Börcsök Andrást értem utol, hopp, mondom nagyszerű lesz, itt szépen most megmaradok a picsámon, egy darabig megyek vele, feláldozok 1-2 perc célidőt. Tudtam, hogy az Öreg Rutinos Róka sikeres UTMB és TDG és egyéb számtalan durvaság után nem fogja a Német-völgyben sem benézni a balost...:)
Tervem bejött, idén elmaradt az útvonaltévesztés, elköszöntem hát és tovább lendültem. Fogyott a táv, de az erőm is...30 és 40 közt kemény holtpontom volt, lassultam, fejben is gyengültem.
De tudtam, hogy ez csak időleges, "a holtpont elmúlik, felszáll rólad".
Kivárásra játszottam hát, bízva lelkesen a feltámadásban.
Jött is, 40 környékén már kezdett behúzni a cél, utolsó pontra már újra lendületben érkeztem. Jó volt a cimbikkel 1-2 percet bandázgatni az ellenőrző, frissítő pontokon, ez mindig friss felüdülést és újabb lendületet adott.
Uccsó 5-ön már szinte repültem újra, sorra vettem le a megfáradt sporikat. Ezen az utolsó kis szakaszon hoztam még vagy 6-8 pozit. Utolsó előtti, 49-ik killa 5 perces lett, "búcsúzzunk szépen" jeligére :).
Sőt, a célegyenesben sprintbefutó döntött javamra! :)
Mellém ért, vagyis vissza előzött a faluba beérve levett figura, odaszóltam a vágtában neki : "nem hagyom magam!" :)
Erre ő : " hányásig lökjük!" :)
Na, mondtam rögvest magamban "b+, emberedre akadtál most" :).
Múltkori Naszály Trail-en elvesztettem a végső párharcot, most nagyon akartam a "győzelmet" :). All in-t toltam, gépháznak kiadtam az utasítást : maximum overdrive!
A célterületen lévők hangos bíztatása közepette berobbantunk a célba, majd mosolyogva gratuláltunk egymásnak, jó meccs volt, jól megfuttatott az ember még az utolsó 200 méteren :).

A célidőm fantasztikus 5 óra 39 perc lett, nem haraptam ugyan ketté a Vértest :), de hatalmas új PB!
Még úgy is, hogy idén kb. 2 killerrel beljebb volt a pálya. Ha azt hozzá számolom még akkor is vastagon 6 órán belül lettem volna a korábbi pályavonalvezetésen. Kb. 50 perc javítás. Nem rossz :).
Menetben amúgy meg sem mertem nézni az össz. időmet, csak a célban derült ki számomra, hogy mekkora nagyot sikerült összegurítanom. Persze éreztem, hogy jó lesz, na meg a Garmin is mutatta kilinként, hogy jól megy a tempó, de az össz. időt nem mertem nézni, nem akartam, hogy frusztráljon.

A versenyre 10 pontot adok, maximumot. A Csanya-féle fantasztikus rendezés most is hozta a minőségi szintet. Hibátlan pályajelölés, kiváló ellátmány a pontokon, legprofibb pontszemélyzetek, csak jót tudok az egészről írni.
Nagy élmény volt a verseny, a Vértes csodaszép, az időjárás is tökéletes volt. Már-már nyárias meleg, amit igen szeretek, szerencsére genetikából bírom is. Fehérvárra hazafelé is klímáztam végig a kocsiban, annyira fasza meleg volt :).

Köszönöm, hogy elolvastátok! Tudom, nem volt rövid, de a VTM sem :).
Fotók, Garmin track, hivatalos eredmény később.


Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:39:00 50 06:47 8.85 1245 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

21 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3688 napja

Köszönöm szépen Mindenkinek!

pleko képe

pleko 3688 napja

Nagy grat Peti!!!

redfront képe

redfront 3689 napja

Gratulálok!!! Erőt adtál nekem is 25-nél!!

fejezoltan74 képe

fejezoltan74 3689 napja

Gratulálok !!!!!! 

dizs007 képe

dizs007 3689 napja

Pompas teljesitmeny, pont amilyet erdemelsz az elvegzett kemeny edzesekert Gratulalok Hajra elore

tuskenrider képe

tuskenrider 3689 napja

Gratulálok Petya, igen szépen behúztad az új PB-t!

zoncsi képe

zoncsi 3689 napja

"Boncsér Zolival kocogtunk, normál terhelésben". No én úgy is maradtam. :)

Ez a te napod volt, nagyon jól mentél! Biztos voltam a PB-ben. Sajna mikor beértem, már csak a korsó sör lebegett a szemem előtt, így nem beszélhettük meg a tapasztalatokat, meg a cuccot se tudtam odaadni, de majd a MBT-n!
Gratula!!

thedina képe

thedina 3690 napja

Nagy gratuláció! 

tomcsi képe

tomcsi 3690 napja

örülök az örömödnek, a legfőképpen annak nem sérültél meg a nagy agyelszállásba :-)

rákészültél és sikerült...

Gratula!

Levicopter képe

Levicopter 3690 napja

Jó "kis" móka volt !! Szerencsére elhoztuk a PB-ket :))) Legrosszabb esetben az UB találkozunk.

necromedve képe

necromedve 3690 napja

Megérte olvasni a beszámolót, jót mulattam. :) A versenyhez meg gratula, azért jobb volt ez így, mint a tavalyi... Jövőre is javítasz majd 50 percet? :)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3690 napja

nagyon ütős beszámoló, végigvigyorogtam :-))

gratulálok

hdz715 képe

hdz715 3690 napja

Jól kented! Gratulálok! :)

Kicsi képe

Kicsi 3690 napja

"Emberedre akatál b+" - ez tetszik, el is tudom képzelni a fejed közben, kár, hogy nem láttam.

Gratulálok, látod-látod lehet a békéscsabai "hegyeken" is fejlődni. :)

mata képe

mata 3690 napja

K*rva jó futás, k*rva jó beszámoló, pont ahogy megszoktuk ! Gratulálok !

shepherd66 képe

shepherd66 3690 napja

Egs Petikém :)

 

jenőapu képe

jenőapu 3690 napja

Most rakom vissza az államat,ezt oda raktad rendessen.

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 3690 napja

Szép volt Petyka, összeraktad rendesen! Gratulálok!

kkoos képe

kkoos 3690 napja

Pécsi "nem hagyom magam" P'éter :)

gergő képe

gergő 3690 napja

:) nagyon bírom a beszámolóidat! maximum overdrive :)) ezt megjegyzem!! mikor beértél a pontra kicsit out of order voltam, csak később raktam össze, hogy te vagy! :) fasza javulás, nagyon jót mentél, minden elismerésem. és külön gratula a célfotóért!

kkoos képe

kkoos 3690 napja

Nagy gratula Petyka, ügyesen versenyeztél ! 

Felszerelések

Hoka Mafate Low