CsiriBá futás

2014.03.30 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:12:20

Távolság

21.1 km

Tempó

03:26 p/km (17.50 km/h)

Edzésleírás

Szenior Félmaraton Világbajnokság. Röviden:
Eredmény: jó, de lehetett volna jobb is:-).
Egyéni 5. hely (korosztályban legjobb magyarként), és csapat 3. hely József Varga-val és Gábor Vas-al!:-)
Szervezés: KATASZTRÓFÁLIS!!

Aki ráér, annak hosszabban:
Eredmény: 2 másodperc híján egyéni csúcs (nehéz pályán, tehát vehetjük relatív PB-nek:-), viszont mégsem érzetem magamban az erőt, azt hittem sokkal rosszabb idővel jövök be. A végén pedig úgy éreztem, hogy nem is futottam ki magam. 35 mp hiányzott a dobogóhoz. De ebben a jó hír, hogy szerintem van bennem ennél több is (...jövő héten Pozsony Maraton). A norvég gyerekkel futottam 16-ig, aki 3. lett. Végig úgy éreztem, hogy mindjárt meghal, mégis ő hagyott ott a végén. A cél előtt pedig még egy ukrán is visszaelőzött, ami nem is baj, mert utálok 4. lenni:-)).
Csapat: hivatalosan kizártak bennünket, mert nem viseltem megfelelő "országjelzést".

És akkor innentől szervezés: 6 csapatot zártak ki a versenyen nagyrészt emiatt, ebből 5 magyar volt, talán ez sokat elárul. Kiderült, hogy a versenyszabályzat szerint a csapatokat csak akkor értékelik, ha mindenkin egyértelműen szerepel az országjelzés, hátul felirat, elöl címer, vagy zászló. Csak éppen a versenyzőket felejtették el erről tájékoztatni. Na jó, a 60 oldalas (csak) angol nyelvű tájékoztatóban valahol eldugva szerepelt, de a honlapon az volt fönt, hogy "ajánlott nemzeti mezben futni".
És mint kiderült, már a rajthoz sem állhattunk volna oda a "nem megfelelő" mezben, csak épp ezt is elfelejtették ellenőrizni. Megóvtuk a kizárást, de elutasították sajnos arra hivatkozva, hogy a nemzetközi szervezet szabályzatának x.x pontja szerint ezt tudnunk kellet volna....A versenyközpontban persze nem lehetett ilyen mezt kapni, volt aki két nappal a verseny előtt is hiába próbálkozott valahonnan szerezni.

Ami még a csapat kavarást illeti, folyamatosan változtatgatták a csapatban való indulás feltételeit, eredetileg úgy volt, hogy külön korosztályból kell lenni a tagoknak, aztán hogy egy korosztályból, de "le lehet hívni" valakit idősebb korosztályból. Az eredeti elképzeléseknek nagyjából megfelelően le akartuk hívni Varga Pistit M40-ből, le is adtunk egy papírt, de mint kiderült ezt nem fogadhatták volna el a szervezők, mert nálunk volt legalább 3 magyar induló (de mégis elfogadták!!). Más csapatnál is volt ilyen, őket először kizárták, aztán visszatették az eredménylistába. Ez gondolom nálunk is így lett volna, ha nem zárnak ki minket a mez miatt, ezért az M40-es korosztály első helyezett csapatában igazából Pistit kellett volna kihirdetni 3. emberként, de mégsem így történt. De szerintem itt is vehetjük Pistit nyugodtan világbajnoknak Sági Józsival és Makár Lacival (akinek egyébként gratula a PB-hez!:-).

És még egy pár gondolat a szervezésről: A pálya is minősíthetetlen volt, a ligetben köröztünk, tiszta kátyú, gödör volt minden, miközben a lekörözötteket kellett előzgetni. A frissítés színvonala kritikán aluli volt, a célban csak pár karton víz volt, ami a mezőny felénél kb. elfogyott, de már előtte is önkiszolgáló volt, mert minden szervező eltűnt. Később hoztak még egy kis vizet, de az eredményhirdetésig étlen-szomjan vártunk több, mint két órát, még egy büfé se volt... Komolyan mondom, ennél a Gyaloggalopp Sportiroda is jobb versenyt tudott volna rendezni.

A verseny egészét pedig a teljes káosz, az információk és kommunikáció teljes hiánya jellemezte. A honlap használhatatlan volt (semmi értelmes infó), de még a szervezők sem tudtak olyan egyszerű kérdésekre válaszolni, hogy hol lesz a rajt (reggel ott bolyongtam a városligetben, hogy megtaláljam... És még sorolhatnám a hasonló agyrémeket. Az biztos, hogy az országimázson ezzel a versennyel nem sokat sikerült javítani, sőt.... Mi éreztük már cikinek az egészet a külföldiek előtt is. "Röviden" ennyi, a szervezésben van még hova fejlődni, de remélem hogy azért ennek ellenére lesz még esély, hogy hasonló rendezvényt szervezzünk valaha.....

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:12:20 21.1 03:26 17.50 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések