Boszi72 futás

2014.03.15 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

08:20:18

Távolság

65.41 km Szint: 2390 m

Tempó

07:39 p/km (7.84 km/h)

Pulzus

Átlag
150
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Ultrabericus Ultra Trail Vicensa

Terv: csak edzés, nem hajtjuk ki magunkat, mivel nem vagyok még nagyon erős és alig futottam 40 felett, P85 óta egy ötvenest sem tettem a lábamba.

Tény: Rövid ujjúban mentünk a rajtba, jó kedvűen, a srácok elől, Dórival a rajttól kb 10-15m-rel hátrébb. Több mint 1000 induló volt, de szellős volt a rajtzóna. Dóri elhagyott a rajt után, lazán kocogtam, a mezőny mellettem zúzott el az aszfalton, aztán az erdőben. Már 1,5 órája mentem, még mindig sorra előztek le. Nagyon sok single track volt az elején, ami megfogta a mezőnyt, néha azért álltunk be, mert egy 30cm-es pocsolyát kellett átugrani, máskor 1 (azaz egy darab) kőre kellett fellépni (szintén kb. 40cm magas volt). Az erdőben isteni medvehagyma illat terjengett, ami nagyon jól, frissítőleg érvényesült a hűs levegőben, mellette virágok nyíltak és beszűrődött a napfény, csodás volt.... A pálya elég technikás, köves, az elején sok hordalékkal, faággal tarkított, durva lejtőkkel és volt 3 nagyobb emelkedő - az egyik olyan, mint fel Visegrádról Fellegvárhoz, csak néhányszor hosszabb, vályús, köves, futhatatlan, de 400m-nél nem mentünk magasabbra. Sunyi emelkedőkön kellett gondolkodni, futni vagy gyalogolni. A lényeg, kb 1/2 óra után összeálltam és elkapott a flow. Figyeltem a pulzusom, így néha vissza kellett vennem, de továbbra is jól éreztem magam. Gondoltam is, nehogy elfussam magam és kipukkadjak a második felére. Végül az egyik emelkedő végre megosztotta kicsit a mezőnyt és kényelmesebben lehetett haladni. 25 km környékén értem utol Dórit és hagytam el, de valahogy szárnyaltam, még a lejtőkön is remekül ereszkedtem. Egyedül 38 körül volt egy kis megingás, az is pszichésen, jaj mi lesz, eddig vagyok kb. kalibrálva és még majdnem 30 hátra van, bírom-e így végig? Kb. 60-ig bírtam, az utolsó 6 kilinél kellett tudatosan lenyúlnom az energiatartalékokhoz, hogy tartsam nagyjából a tempóm. Az igazság az, hogy a kezdeti rohanás után egyre többen kezdtek el szenvedni, lassan kocogó embereket értem utol, gyakran álltak az úton és nyújtottak, sétáltak a síkon és az utolsó 25 kilin csak előztem az embereket, remek élmény volt, főleg, hogy nem erőlködtem rajta. A frissítési szabályaim szigorúan betartottam, mentem is mint a gép. Az emelkedőkön kimondottan jól gyalogoltam, ott alig előzött le valaki, szépen mentem előre a mezőnyben. Na jó, az utolsó 2 kis hegy már nem ízlett nekem sem. :-)

Eredmény: Olyan flow élményben volt részem, amit csak álmodni lehet! Lazán futottam, volt, hogy síkon 5:20-ban 50 kili környékén és nem éreztem megterhelőnek. Sokkal jobban ment, mint feltételeztük, ráadásul élveztem szinte minden pillanatát, csak a legvégén volt kis tudatosság, a többi könnyen jött belőlem. Első EP-n 27. nő voltam a 133-ból, végül 12-nek futottam be (a célegyenesben le akartam sprintelni egy csajt, akit 5 kili óta üldöztem, de 1 másodperccel lassabb voltam nála). 1040 indulóból összetett 183. helyet csíptem el és korosztályos 3. lettem. :-)

A célban Speró és Sznupi várt, így meg is tudtuk osztani az örömünket, Dóri is rendben beért, mi kell még? :-)

Összegzés: Sokat épített fizikálisan és lelkiekben is ez a futás. 40 kili környékén jutott eszembe az a mondat, ami át is járta az egész testem: Újra futó vagyok!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
08:20:18 65.41 07:39 7.84 2390 0 0 150
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

kkoos képe

kkoos 3744 napja

gratulálok Boszi, jól mentél nagyon! a rutin és az évek :)

nedus képe

nedus 3749 napja

Igaza van Sperónak ! Te FUTÓ vagy !!! :)

Sárcipő képe

Sárcipő 3751 napja

Gratulálok! Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat és átérezni ezt a fantaszikus élményt! :-)

gergő képe

gergő 3753 napja

:)) jajj, ezt de jó volt olvasni!! mindenkinek ilyen futásokat kívánnék, mint, amilyen neked volt most!! sokat vártál a formára és bejjött! az akarat hatalmas köveket mozgat meg. meg tudnék még hasonló közhelyeket, de igazak :) nagy hajrá!!!! és persze nagy gratula a helyezésekhez!!

spero képe

spero 3753 napja

Újra? Mindig is az voltál, csak TE nem tudtad/hitted el ! Hajrá, csak így tovább! Speró

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!