Hauanita futás

2014.03.10 Hétfő, 17:35:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:42:25

Távolság

7 km

Tempó

06:04 p/km (9.90 km/h)

Edzésleírás

Hmmm. Blogolni nem akarok, de ha valaki még nézegeti a naplómat és/vagy érdekli, miért is maradt ki kvázi két hét is futás nélkül az itt megtalálja, illetve majd én is, ha egyszer majd visszanézem az edzéseket valamiért.

 

Mert gyönyörű a tavasz, valami azonban mégis mindig közbejön.
Két hete (febr vége) volt egy két napos szünetecskénk, amire hazautaztam, de Anyucimnak sikerült úgy eltörnie a lábát, hogy műteni kellett, hogy összerakják, vagyis, amikor hazamentem négy napra, akkor a csütörtököt azzal kezdtem, hogy ebédet főztem, kitakarítottam és ágyneműt húztam. Eztán elég fáradt voltam ahhoz, hogy abszolválni vágyjak az előre eltervezett iramjátékos edzést a pályán és az ígéretekkel ellentétben a nap sem sütött csalogatóan, szóval kihagytam az alkalmat.

 

Másnap a fogorvosom "támadt" rám - amúgy előre megfontolt szándékkal, szikével meg gyógyszeres csíkkal, mert volt egy kb 7-8 hete begyulladt fogam, amiről többszöri gyökérkezelés után sem ment le a gyulladás, így agresszívan kellett támadni. Arra ugyan számítottam, hogy pénteken nem leszek futóképes, de dokibácsi szombaton még cserélte a gyógyszeres csíkot, így verőfényes napsütés ide vagy oda, megint kimaradt a futás. Múlt hétfőn jutottam el aztán, és azt reméltem, sínen vagyok, ha nem is pont, mint József Attila.

 

Múlt szerdán aztán az eső tartott vissza, alig cs***tem fel az agyam, hogy napközben besüt a nap a terembe, este, meg mikor el bírnék jutni futni, esik az eső. Köszi.
Csütörtökön, pénteken iskolai műsorok, programok voltak, ahol tanítványok szerepeltek, megnéztem őket, így megint későre értem haza, de péntek este már éreztem, hogy nem stimmelek, és volt is némi hőemelkedésem. Szombat reggelre ez nem múlt el, így bentről áhítozhattam csak a csodaszép tavasz után. Estére be is lázasodtam, eddigre az influenza tankönyvi tüneteit sikerült produkálnom (fejfájás, masszív fáradtság, láz - bár nem túl erős -, száraz köhögés), a lázam viszont vasárnap reggelre is megmaradt. A dolog ezen a ponton vált kritikussá, hiszen komolyan felmerült bennem, hogy hazautazom a háziorvosomhoz (én! az orvosfóbiámmal !!!) és pályafutásom során először kiiratom magam táppénzre. Ki is találtam, hogy Alkonyat-maratont tartok (máskor úgyse szánom rá az időt), de az első film felénél feladtam a harcot, nem bírok én ennyit feküdni! Szerencsére a lázcsillapító és a fejfájáscsillapító kombinációjának köszönhetően délre már-már jól voltam, szóval felkészültem a mai óráimra, sőt, este kitakarítottam, aki pedig takarítani tud, az tanítani is.
Bár este még volt hőemelkedésem, mára teljesen láztalan voltam (gyógyszer nélkül), így kiengedtem magam egy gyógyfutásra - Nórival, szóval végülis orvosi felügyelet alatt voltam :P - és mostanra már csak a fejem fáj. Mindenesetre tolom a C-vitamint és próbálok hamarabb lefeküdni, és ismét bízom benne, hogy ez a hét, ha óvatosabb is, de remélem, már 3 futásos lesz...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:42:25 7 06:04 9.90 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

monique képe

monique 3712 napja

hát elég sok minden történt veled :O remélem most már minden rendben lesz!

Felszerelések

Nike Air Alaris +3