forgi futás

2014.01.01 Szerda, 09:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:25:00

Távolság

22 km

Tempó

06:35 p/km (9.10 km/h)

Edzésleírás

Ősi babona szerint, amilyen az év első napja, olyan lesz a folytatás. Alapvetően nem vagyok babonás, de elhatároztam, azért biztos ami biztos, futok az év első napján egy jóleső 5 km-s távot. A sors persze közbeszólt, dehát az ellenség keze is beteszi néha a lábát az emberhez.

Tegnap felhívtam run-ka -t s kiderült itt tölti szűk pátriárkámban az "évfordulót". Meg is beszéltük, hogy újév tiszteletére futunk egy közöset. (Mondjuk ez már korábban szóba került, de úgy tűnt most alkalom is jut rá). és jutott. Reggel a felkelést követően megeresztettem egy telefont, hogy tettek kövessék a tervet. Run-ka és Ernő, álltak a lehetőség elé, s megbeszéltük, találkozunk Újpest Központnál. Mikor odaértem Run-ka -ék már ott voltam, igaz ők helyzeti előnyben voltak. Elindultunk, hogy megnézzük futóköröm egyikét. Menet közben jókat beszélgettünk, miközben mindenki számára kellemes tempóban szedtük lábainkat. Érdekes mód, több futóval, kirándulóval találkoztunk ma, mint sokszor én akár egy hónap alatt is. A tempót alapvetően Run-ka diktálta, mi meg Ernővel mentünk utánna. :)

A Farkaserdő után extraként egy jutalomemelkedő gyanánt átmentünk Rákospalotára is, majd a felüljáró felől közelítettük meg célhelyünket itthon nálam. Mondjuk a felüljárón természetesen run-ka talált szívet is, szóval már ezért is megérte szerintem arra járni. :)

Pihenő és némi szénhidráttöltés után összebeszélve továbbindultunk. Kis csalinkászsás Újpesten, majd a vasúti összekötőn irány egy Római-parti vakáció. Egy-két vendéglátó ott a tél ellenére is működik, pl. kiválló foraalt bor illat terjengett a levegőben. De nem hagytunk a kísártésnek, s mentünk és jöttünk a tervezett szerint.

Na jó azért run-ka még egy ötletet felvetett, hogy mit szólnék egy 30-ashoz, de ezt most nem vállaltam. Öreg vagyok én már a felkészületlen duhajkodáshoz. :)

Aztán Ernőéknél folytattuk az újév ünneplését pálinkával és pezsgővel, na és diskurzussal az élet kisebb nagyobb kérdéséről.

Aztán jól eltelt az idő, s el kellett indulni hazafelé.  Így is tettem, s gyorsan megérkeztem.

Nos, ha igaz a babona, azt hiszem, kellemes és változatos sportévre számíthatok, néhány váratlan meglepetéssel fűszerezve. :)

A távom és futóidőm nem teljesen pontos, de úgy gondolom, nagyságrendileg nem tévedtem, s nem ez a legfontosabb a mai napban.

Hát akkor mi? Pl. az hogy ready voltunk a mai napra, s hogy szuperül telt!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:25:00 22 06:35 9.10 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

RunKa képe

RunKa 3832 napja

Ja! Ha Ernő diktálta volna a tempót, annak meghalás lett volna a vége, úgy 2 kili környékén :P 

RunKa képe

RunKa 3832 napja

Látod Forgi, én már csak tudom, hogy mennyi minden rejlik benned, pl. egy félmaraton ultra is, csak úgy lábkisujjból :)) A táv tuti volt ennyi, tán még több is, kevesebb semmiképp. Én remekül éreztem magam nálad és utána veled is :)  Köszönöm és egi ! 

Folyt.köv. Azóta meg még túráztunk is :)

Tündüs képe

Tündüs 3833 napja

Forgikám, megkaptad  a kezdő lökést, ne hagyd abba!! )) Egs!

csabipontkom képe

csabipontkom 3833 napja

Remek évkezdet, ilyen legyen a folytatás is végig!:)  Egs!

BÚÉK!

pátyalso képe

pátyalso 3834 napja

Nem csak álltatok,hanem futottatok is a lehetőség előtt,nehogy a pálinkázás előtt felvegyen bennetek :-)Szép  év kezdés !

  BUÉK !

 

faxau képe

faxau 3834 napja

fain kezdet, jó társaságban! BÚÉK!

Huszárlány képe

Huszárlány 3834 napja

Szuper évkezdet, mégszuperebb folytatáááás! Egs!! :-))

necromedve képe

necromedve 3835 napja

Ha jól értelmezem,  ezek alapján idén piszok sokat rohangászol majd csajok után, közben pedig megiszol egy valagnyi pálinkát. :)

Egészségetekre!

Briel képe

Briel 3835 napja

Egészségetekre! BUÉK!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3835 napja

ennél jobban nem is kezdhetted volna az évet

egs és búék :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!