forgi túra

2013.12.21 Szombat, 11:42:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:38:00

Távolság

18 km Szint: 790 m

Tempó

15:27 p/km (3.88 km/h)

Edzésleírás

Pár napja elkezdett szerveződni egy kirándulás a Naszályra, illetve a Gyadai tanösvény vidékére.
Briel időhiánnyal küszködött és elmondása szerint túlságosan is kiesett a mozgolódós vérkeringésből, így nem vállalta a kirándulást.
Huszárlányék szívesen jöttek volna, de sajnos valami közbejött, és le kellett mondania az utat. Mi viszont úgy döntöttünk pátyalsoval, hogy akkor is elmegyünk kirándulni.
Pedig a rossz ómenek folytatódtak a logisztikában ugyanis nehézségek adódtak. Ráadásul egy fekete macsek is jelezte mindezt (na nem a logisztikát, hanem a baljós árnyakat), aki átvonult előttünk, mikor elindultunk a túrára.
Persze nem vagyunk annyira félénkek, hogy ezért visszaforduljunk. Aztán elindulva a hegy emelkedőjén, azzal is tisztába kellett lennünk, hogy már-már szinte hagyományt tisztelően,
megint nem találjuk a Pest-megyei Pirosat. Lehet, mégsem Diósjenőről kellett volna indulnunk? De, ha már így alakult, a zöld jelzésen mentünk tovább.
Utunk első szakasza jelezte, bizony akár csúszós útra is számíthatunk. Ennek nem igazán örültem. Aztán Gea anya meghallgatta nemlétező imámat, mert az idő is gyönyörű volt, s a terepviszonyok is jóval kedvezőbbé váltak.
A hó jótékony lepelbe takart mindent, csak két lábnyom mutatta, nem teljesen járatlan úton vagyunk. Egy idő után utunkat a piros X útvonala kersztezte, Zoli fel is vette, térjünk arrafelé. De nem hagytam magamat, továbbra is ragaszkodtam a zöldséghez. Úgy nagyjából 8600 méter megtétele után, mintegy 750 m szinten túljutva, konstatáltuk, hogy megérkeztünk. A Naszályra? Ja nem, a Csóványosra! :)
Ha már ott voltunk,  megjutalmaztunk magunkat némi elemózsiával és meleg teával. Gyors ruhaváltás szárazra, és folytattuk utunkat az országos kéken. Mivel a Naszály elég messze került, így letettünk abbáli szándékunkról, hogy a Gyadai tanösvényt megkeressük, így eljutottunk a Foltán-keresztig. Közben rengeteg fotó készült, mint ahogy már felfelé is arról a mesevilágról, ami fogadott minket, amibe próbáltunk mi is beilleszkedni. Aztán azt is meghalllgathattuk, hogyan fütyül Szél úrfi, egy távolabbi részén az erdőnek. Mit ne mondjak, felemelő érzés, volt, de azt hiszem pont ez a távolság kellett az élmény kialakulásához. A Foltán-kereszt után varázsütésre megszünt a hó. Pedig előtte volt olyan rész, ahol kb. 10 cm is lehetett. Utunkat a Spartacus kulcsosház felé vettük, majd azt elérve Királyrétnek indultunk. Igaz itt már betonúton, ami rendesen csúszott helyenként, s bizony néha sikerült csúszkálni is. Sötétedés előtt sikerült Királyrétre is eljutnunk, így mindez nem okozott különösebb akadályt.
S, hogy mik a mai nap tanulságai?
A Naszályra nem sikerült ma eljutni, de valahogy mégsem bánom. A táj, az út és az időjárás kitűnő volt, minden hozzájárul egy csodálatos kiránduláshoz. Túratudásban megint kiderül, milyen messze vagyok egy jó túrázótól, de nem bánom ezt sem, még, ha ez így is marad mindörökre.  Sajnálom, hogy az élményeket max. ezen a módon sikerül megosztani az "esetleges" érdeklődőkkel. Mert ezt látni, járni kellett. S ezúton kijelentem, hogy Briel is bírta volna  a mai utat, ha én bírtam,
ebben biztos vagyok. Persze az időhiány is nagy úr.
S még valami, ami a legfontosabb a nehézségek ellenére (sajnos hazafelé szintúgy sikerült kijutni komolyabb várakozásra a vasúton), vétek lett volna kihagyni ezt a mai menetet.
U.I: Zoli, ha még egyszer felmerül bennem az ötlet, hogy menjünk túrázni, akkor először elszámolok mondjuk ötig és lehet, hogy telefonálok! :)

A mai napra pedig köszönöm a lehetőséget, a vezetést és a társaságot!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:04:38 18 00:15 233.09 790 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

csabipontkom képe

csabipontkom 3841 napja

Boldog Karácsonyt!

csabipontkom képe

csabipontkom 3842 napja

Csóványos sokkal érdekesebb mint Naszály, jól választottatok! :)) Egs!

Tündüs képe

Tündüs 3842 napja

Ugyan már! Eltévedni nem is lehet, csak más úton járni. Egészségedre!

Briel képe

Briel 3843 napja

Most akkor eltévedtetek? Ááááá, az nem lehet! :D

Egészségetekre!

Huszárlány képe

Huszárlány 3843 napja

Hjahhh, majd, ha tényleg a Naszályra mentek, szóljatok! :-))

Huszárlány képe

Huszárlány 3843 napja

Hűűdeszupi lett! Kár, hogy nem mehettünk Veletek! Szívesebben lettünk volna ott, mint Mesivel a Baleseti Kórházban!

Nem értem a "baljós árnyakat", remek túrát tettetek meg! Klassz túrázóidőtök volt, hol vannak a fotók?

Egészségetekre!!!

regenyhos képe

regenyhos 3843 napja

Igazázán irigykedve olvastam ezt a beszámolót, de jó is lenne legközelebb! Ha felmerül, számolás helyett hívjál inkább minket, az úgyis annyi mintha számolnál. Aztán Zolit kész tények elé állíthatod:) Szép időtök is volt! EGS!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!