ikerkaszat futás

2013.12.31 Kedd, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:16:20

Távolság

40.9 km Szint: 720 m

Tempó

06:16 p/km (9.57 km/h)

Edzésleírás

XIX. Mountain Man Marathon

 

Először is meg kell köszönöm Bélának a mindenféle támogatást, nagyon-nagyon sokat jelent nekem. A többiektől, futótársaktól, frissítőpontokon dolgozóktól is annyi kedvességet, bíztató szót kaptam, hogy nekik is nagyon köszönöm.

 

Mondhatjuk a pálya és a verseny a „mániám”, már kétszer futottam az egészet (vagyis most már háromszor!) és rengetegszer részletekben. Annyi, de annyi emlék köt hozzá. Ez alkalommal minden a helyén volt, jól sikerült megtalálni a gyaloglás-futás arányát, a pálya sík részein még a 33 km után is tudtam gyorsítani. Az idei évre sikerült a lejtmenetekre valami olyan technikát kifejlesztenem, hogy magamhoz képest gyorsan, de közben pihenve tegyem meg. Az egész maraton ideje alatt teljesen nyitott voltam a világra, sok pozitív impulzus ért és reménykedem, hogy én is adtam másoknak.

 

Az első dombra számomra elég lassú tempóban kapaszkodtunk fel, de nem szerettem volna elfutni az elejét. A jánkahegyi frissítőponton, mikor a műanyag pohárral a szelektív hulladékgyűjtő fele igyekeztem, Béla rám szólt, hogy mellőzzük ez alkalommal a környezetvédelmi szempontokat, ennek most nincs itt az ideje, de én azért a helyére dobtam azt a poharat.:-)

Botfát nagyon frissen értem el, és ötössel kezdődtek az ezreink. Itt Béla leszakadt, bíztam benne, hogy nem aggódik értem. A csácsi-hegyet, az eddigi nagy mumust végig jó hangulatban futottam, mikor a kápolnához értem, kedvem lett volna az egész világot megölelgetni (ahogy a nap folyamán innentől bármikor). Örültem a csácsi hegyről lefele jövet a kék kútnak, ami üzemelt (egerszegi futók, ti mázlisták), itt frissítettem. Ránéztem az órámra 2 óra 44 perce futottam és tudtam, hogy az elsők hamarosan beérnek, de a megszokott „hogy a francba lehet ezt a maratont 3 órán belül lefutni” kérdés helyett „én is nagyon jó helyen tartok” érzése kerített hatalmába. Innentől, a sík részeken végig gyorsítottam, de még voltak tartalékaim, és mikor már csak 10 kilométer volt hátra, mondtam is magamnak, hogy azért már illene elfáradni.:-) A gógánhegyi gyaloglás elkerülhetetlen volt, viszont az utolsó pár kilométeren szerintem eszméletlen tempót mehettem.

 

Az esetleges dobogós helyezésemmel semmit nem foglalkoztam, tekintve, hogy Lubics Szilvivel és Görög Verával egy korcsoportban vagyok, de Imola megjelenése kis versenyszituációt keltett. A Gógánhegy legtetetén megelőzött, aztán én meg a lejtő elején vissza, nem is foglalkoztam az üggyel többet (nem néztem hátra), de nagyon a nyomomban volt (18 másodperc lett csak köztünk a különbség). Beérkezésünk után közölte Imola, hogy tavaly is én előztem meg a cél előtt a 24 km-en. Most meg is néztem akkor 25 másodperccel kapott ki! Jövőre szerintem nagy harc várható!:-)

 

Az abszolút női 3. hely tehát nagy meglepetés volt. Az örömöm hatalmas és ez nemcsak a tegnapi napnak szól, hanem valamifajta „kárpótlás” az élettől, mert tavaly nem tudtam elindulni, az idén meg 3 maratont kellett 3 különböző okból kihagynom.

 

Gratulálok minden célba érkezőnek, jövőre veletek ugyanitt! Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a kedves szavakat. :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 40.9 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

drzso képe

drzso 3786 napja

Gratulálok! Úgy látom rendesen felkészültél erre a versenyre! Nagyon megérdemelted ezt a helyezést! Így tovább!

totomi1 képe

totomi1 3787 napja

Ja. Azt a profilkepet meg ne valtoztasd - vagy max. valami hasonlora :-)

vizimuu képe

vizimuu 3788 napja

Hát Dóri csillagos ötösre sikerült a 2013-as éved! Gratulálok!

pozan képe

pozan 3788 napja

Szívből gratulálok!! ja és a profilképeddel örökre beloptad magad a szívembe. nyáron tolunk majd párat...

holovacz képe

holovacz 3788 napja

Á, nem tudok én semmit, Dóri ... Te viszont nagyonis, amint azt a mellékelt ábra gyönyörűen mutatja. :) Szívből gratulálok!

Ui.: de azt valóban nem hinném, hogy az 'örömfutás' az éppen adott helytől függne... És remélem, most már Te sem... ;)

yeppster képe

yeppster 3789 napja

Oriasi gratula, bar en gyorsabbra tippeltelek, de ez is oriasi. majd a keszthelyi siksagon a maratonod 4oran beluli lesz:)

Imo képe

Imo 3789 napja

Ügyi voltál :)

childerik képe

childerik 3789 napja

Kedves Tesó! Gratulálok a remek eredményhez (időben és helyezésben egyaránt)! Szép példáját mutattad annak, hogy ha "odateszed" magad, bármit el tudsz érni. Ennek még a futáson kívül is fogod jótékony hatását érezni.

azilinha képe

azilinha 3789 napja

Ez igencsak jól hangzik. Hatalmas élmény lehetett, ez átjön az írásodból. Örülök, hogy ilyen pozitívan élted meg az eseményt, a helyezéshez meg óriási gratula!

totomi1 képe

totomi1 3789 napja

Ennek most össze kellett jönnie mert szeretted is volna, tettél is érte és természetesen megérdemelted. Gratulálok és B.Ú.É.K.!

 

 

 

Wojtek63 képe

Wojtek63 3789 napja

Szép pont került egy szép "i" betűre! :-)

Örülök, hogy egy picit részese lehettem.

Boldog Új Évet Dóri!

zsolaaa képe

zsolaaa 3790 napja

Tegnap learattad az elmúlt 2 év edzéseinek gyümölcsét

Hatalmas eredmény, Gratulálok! BÚÉK!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3790 napja

Szuper Dóri, nagyon ügyes voltál és megérdemelted teljes mértékben! BUÉK

gabus képe

gabus 3790 napja

Hatalmas gratula! Erre érdemes volt várni két évet:) Ezután mi a következő cél?

TiGör képe

TiGör 3791 napja

4:16 és harmadik hely! mindkettőt megjósoltam, valamint egy örömfutás! Így kell ezt Dóri!!! :))))

yeppster képe

yeppster 3791 napja

hajra!!!!!!!! 4:06:):):):)

Felszerelések

Saucony Jazz 16