Fairy futás

2013.10.19 Szombat, 08:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:37:35

Távolság

41.67 km Szint: 1192 m

Tempó

08:06 p/km (7.41 km/h)

Pulzus

Átlag
162
Minimum
119
Maximum
182

Edzésleírás

Pécs, Hotel Kikelet- Z4- S3- Misina- S3- S+- Z4- Rábay-fa- P+- P4- Fehér-kúti kulcsosház- K- Tripammer-fa- Z- P+- Mánfa, Árpád-kori templom- P+- 66-os főút- Kőlyuki betérő- P- Zq- S- Vágotpuszta- Z- Mecsek Háza- Z- S+- Kq- K- Abaliget, Csónakázó-tó- K- volt Petőcz-akna- P- Szuadó-tető- P- K+- Éger-völgyi szervízút- Teca Mama kisvendéglője- Z- P- Mandulás- P- Z4- Hotel Kikelet

Mecseki „Kikelet” Maraton, először.

Felmerült bennem, hogy kicsit növelek a távon és itthonról indulok, de a reggeli készülődéssel úgy elment az idő, hogy autóval is éppen felértem nyolcig. Nevezésnél néhány ismert arc közül kiemelkedik Sárcipő, aki a múlt vasárnapi MecsekTrail hosszú távján a női második és az abszolút nyolcadik helyet szerezte meg. (Persze, akkor még csak egy gyors gratulációra futotta, az EO-os nickjét csak sok kilométerrel később árulta el... :-) )

8:10 kerül az igazolólapomra, így van még időm szöszölni. Kell is: A footpodot bekapcsolva pirosan villog. Cserélek, de a három magammal hozott AAA-s elem közül egyikkel sem tér magához - tehát stornó: ma közvetlen sebesség-visszajelzés nélkül kell mennem.

A másik jelentős újdonság: nem hoztam övtáskát. Élesben próbálom ki a Csanyától kapott UltrAspire Omega zsákot. Annyi zsebecske, rekesz, pánt van rajta, hogy beletelik kis időbe, amíg mindent elhelyezek. A profik valószínűleg nevetnének, mert a legjobban kézreeső mellső zsebekbe telefon, igazolólap, fényképezőgép és GPS került - fontosabb a dokumentálás, mint a frissítés. :-) A nagy zsebbe beraktam a dzsekit - hátha fázom majd a célban a kimerültségtől. :-) Egyelőre hydration pack nélkül indultam, így az egyik kis oldalzsebbe egy félliteres teás flakont tettem, vízzel.

Óra szerint pontosan 8:10-kor útnak indultam. A Z4-en kicsit kocogtam, majd gyaloglás következett: ma nem cél a végigfutás. S3-ön jött a mai első kaptató - és Misinán az ellenőrzőpont. Gyorsan indultam tovább, végre futva. Közben utolért Sárcipőék vonata. Próbáltam rájuk tapadni. Ez lefelé sikerült is, bár az optimálisnál magasabb pulzussal. Fehérkút előtt rövid gyaloglás, majd Tripammer-fáig hatfős vonatozás. Onnan lefelé a Z-on ketten voltunk elöl. A P+ tetején újra összecsoportosultunk, majd távolodtunk, mert Lóri kutyája nem a mánfai templom felé akart jönni. Ahol a P+ leér a völgybe utolértem Cser Valért, aki élete első teljesítménytúráján indult. Az ellenőrzőpontig lendületesen futottunk, majd gyors frissítés után egyedül indultam tovább az aszfalt felé. Cifra-malomnál a P-on még láttam az első hármast (ők inkább a belső szekérúton jöttek), sőt, Sárcipőt még a Zq-ön elején is - de utána már egyedül kapaszkodtam a Kecske-háton.

 Vágotpuszta most teljesen néptelen volt, így elkezdtem gurulni a Zöldön. Egyszer csak utolér Lóri: megint kutyát kergetett. :-) A kulcsosházig utolértük Átol Csabit, aki most, hogy nem hátráltatja egy útitárs sem, masszív 6 km/h-s tempóval halad - végig gyalogolva. A murvás emelkedőn Lóri elhúz - Mecsek Hátánál csatlakozom újra. Innen próbálom tartani a lépést a hétszeres ironmannel. :-) Az abaligeti ellenőrzőpont közelében még megpillantjuk az éppen továbbinduló párost - de beérni őket már nincs esélyünk. Gyors vízvételezés után még együtt kezdünk mászni a barlang felett a Kéken, de néhány kilométer után végleg lemaradok: a volt Petőcz-aknánál még látom Lórit a Piros futni, de nincs erőm gyorsítani.

A Szuadó-tetőig csak szenvedek, sokszor gyaloglok, pedig ez egy kellemesen hullámos, jól futható szakasz... lenne, ha nem amortizálom le magamat az első harminc kilométeren. :-) A tetőtől lefelé igazán pöröghetnék, de nem megy: erőm sincs és a rettenetesen túlhordott cipőben a jobb bokám sem érzi jól magát. A 200 méteres szintvesztés csak 7 km/h-s átlagra elég.

Teca mamánál kicsit csalódom: nincs szolgáltatás, csak pecsét. Hamar indulok is tovább a Lajkó köznél álló közkúthoz. Szomjúság megoldva - viszont éhes vagyok. Semmi eledelt nem hoztam, így előveszem a vésztartalékot, amit még A Körre kaptam Don Razzinotól. Ez ad egy kis löketet, így a Zöldön viszonylag lendületesen felkapaszkodom. A maradék már szintút és lejtő, de nem sok erőm maradt, így bele-belegyalogolok a hajrába. Így végül nem sikerült a szintidő felezés.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:37:35 41.67 08:06 7.41 1192 119 182 162
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

Sárcipő képe

Sárcipő 3891 napja

Gratulálok! Nagyon örülök, hogy találkoztunk és egy darabon tudtunk kicsit beszélgetni. Néztem az általad mért, a túra hivatalos oldalán lévő és a tuhu-n mért adatokat. Tényleg az van, amiről beszéltünk is, hogy a távolság adatok stimmelnek, de a szintek között elég jelentős az eltérés.

További szép futásokat, remélem, többször is összefutunk :-).

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!