CsiriBá futás

2013.10.13 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:35:05

Távolság

42.2 km

Tempó

03:40 p/km (16.33 km/h)

Edzésleírás

Spar Maraton.

Egy kicsit megkésve bár, de röviden összefoglalom a versenyt (ha valaki még  a Face-en nem olvasta volna:-)

Az egyéni csúcs futás elég esélytelen volt a fordítókkal, városligettel, szigettel teletűzdelt pályán, amit még tovább rontott a jó kis párás meleg idő (igen, én jól bírom a meleget, de azért az én teljesítményemet is rontja..:-)

A kezdés a tervek szerint törént, Gáborral kezdtünk, az első 1000 3:33 volt, amiben azért benne volt a rajt utáni "sprint". Utána már nem nagyon néztem a részidőket, de nagyjából szerintem tartottuk a tempót. Az elején egy nagyobb boly ránkcsatlakozott, aztán szépen elkedzdtek leszakadozni, és végül 4-en maradtunk.

Visszafelé a budai oldalon éreztem, hogy kezd egyre jobban menni, és kicsit bele is gyorsítottam. A két srác le is szakadt, Gáborrak maradtunk, aztán ahogy felfutottunk a Lánchídra, Edzőbá egy kicsit még jobban beleváltott, és az "emelkedő" így már nem esett túl jól nekem, és le is szakadtam. A pesti oldalon a pofaszél sem volt túl kellemes, de szerencsére nem tartott túl sokáig, a fordító után jött megin a hátszél:-) A Margit-hídig egész jól ment, Gábor már alig távolodott, azt jött a sziget, ami nekem egy nagy holtpont volt:-) Éreztem, hogy lassulok, és már arra gondoltam, hogy utol fognak érni a többiek, de aztán legnagyobb megplepetésemre eccer csak megláttam Rezit a távolban, és azt hogy közeledek hozzá. Gábort viszont nem láttam, szóval nem is tejjesen értettem mi történik..:-)

Aztán ahogy visszaértem a szökőkútnál lévő frissítőhöz, láttam, hogy Rezi kiállt, utána pedig nemsokkal Pozan sétált a szigetbejárónál. Ekkor gondoltam, hogy nem csak én dőltem meg egy kicsit. A hídról lefutva kezdtem magamhoz térni, és egyre jobban éreztem magam. Itt már felcsillant a remény, hogy tudom tartani a 4. helyet, próbáltam egy fenntartható tempót felvenni, amit végig bírok a célig. A Hősök terére érve nem esett túl jól, amikor szembesültem vele, hogy még több, mint 3 kilit kell a ligetben futni. 40 körül jött egy újabb bepunnyadás, de a 41 előtti fordítónál azért már megnyugodtam, mert láttam, hogy nem jön senki mögöttem, aztán kisebb szünet után szinte egyszerre zúdult mindenki, majdnem Gergővel az élen. Az utolsó fordítót kár lett volna kihagyni, nagyon jól esett:-)

Amikor befordultam a célegyenesbe, láttam, hogy pont 2:34 vége felé járunk, elkezdtem "sprintelni", hogy még behúzzam magam, de aztán láttam, hogy reményleten, és végül 35:05-re értem be.

Időben jobbat terveztem (de ki nem?:-), de helyezésben meg sem fordult a fejemben, hogy a 2011-es 4. hely (OB 3.) után még egyszer egy ilyen helyen tudok bejönni, de úgy tűnik az extrém időjárás mindig nekem kedvez:-) Szóval azért elégedett vagyok, főleg, hogy azért tényleg nem akárkik vertek meg, és hogy Gábor is csak 2 perccel tudott lenyomni, pedig elméletileg ennél jóval erősebb most nálam.

Csapaton belül Gergő hozta a formát, én tőle kb. erre számítottam, viszont Pozan-t is kb. ide számoltam (vagy akár még elém is), sajnálom, hogy ki kellett állnia. Gyugyó is hozta a papírfomát, Pierre viszont nagyon jót futott szerintem. Balázstól és Danitól pedig ugyancsak egy kicsit jobb eredményt vártam. (ja, most átmentem Edzőbába??:-))

Ja, és persze óriási gratula magunknak az első két csapat helyezéshez!!:-)

Na, szóval jó verseny volt, utána azért jól esett a napsütés, én legalábbis nagyon élveztem:-)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:35:05 42.2 03:40 16.33 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

borlali képe

borlali 3854 napja

Gratulálok Szabi! Remek eredménnyel zártál! Így kell ezt csinálni! :)

timoka14 képe

timoka14 3855 napja

Szigetnek rossz lehetett a kisugárzása, amikor ici-picivel később én jártam arra, szinte mindenki sétálgatott, mintha vasárnapi ebéd után lettek volna... nagyon drukkoltam neked es nagyon orulok a szep eredmenyednek!

CsiriBá képe

CsiriBá 3855 napja

Egészen 27-ig:-)) De azért köszi!

pozan képe

pozan 3855 napja

Nagyot futottál Szabi!!! Úgy mentél mint egy Terminátor!!!!

Felszerelések