Tullius túra

2013.09.28 Szombat, 08:25:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:18:00

Távolság

19 km Szint: 640 m

Tempó

10:25 p/km (5.76 km/h)

Edzésleírás

Erőss Zsolt Emléktúra Óbuda 19

A körülötte folyó (folyt) hercehurca ide vagy oda, nem gondoltam volna, hogy Erőssnek sok köze volt a túrázáshoz. Csak most néztem utána, és láttam, hogy tévedtem. Ezek szerint nekem is van még esélyem, ha a térdem esetleg meggondolná magát és (meg)javulás helyett katapultál. :) Jó, nyilván nem írom le, és azt is álszentség lenne, hogy Erőss érdemeitől bármi is függött. Én még egy Horn Gyula emléktúrára is elmentem volna, ha kapok érte pecsétet a füzetbe.

Itt viszont csak aláírást kaptam. Hamar végigértem, és mivel a rövid távon is 500-an indultak, "a pecsét még nem érkezett meg." De ha a túrán nem lehetett, akkor most se szaladjunk rögtön a célig.

Az itinerben ugyanis külön kiemelték, hogy nem futóverseny (á la Buda Bércein), és ha valaki a sietség miatt kénytelen pontot kihagyni, annak a teljesítését nem ismerik el. Ezért különösebben nem is siettem. Az első, egyébként tegnapról, illetve a múlt hétről is ismert szintes részeken a szokásos tempómban mentem, ami még így formán kívül sem lassú, de a futókétól is messze van. Szépen előzgettem a többieket - nyilván inkább kirándulók voltak, és nem teljesítménytúrázók. A Virágos-nyereg előtti jelzésváltásnál aztán egy srác és két öreg úgy elrobogott mellettem, hogy én csak kamilláztam, ez meg mi a jó franc volt. :) Na, mondom, ezt a kesztyűt csak felveszem, kocogtam utánuk lejtőn, síkon, emelkedőn. Sajnos nem mértem az időt, de azt a 3,5 kilométert esélyes, hogy 6 perceseken belüli tempóban toltuk le.

És itt jött a meglepetés, hogy az itinerben a 10 órás pontnyitást áthúzták és 11-re írták át, mi pedig háromnegyed körül már odaértünk. Szerencsére kinn voltak a pontőrök, de azért szusszantunk picit, mert az egyik öreg úgyis lemaradt közben. A hosszúujjú ment a hátizsákba, és hogy beleférjen, előkerült a pálinka. Ebből - nehogy Attila megszóljon - a tegnapira és a tempójukra hivatkozva nem kértem, inkább továbbindultam. :)

A Csúcs-hegyi-nyereg viszont csak 11:30-kor nyitott - a szervezők 1,5 kilométerre lőttek be fél órát. Következmény: elég szép turistakupac alakult ki, szerintem sikerrel lehetett volna lincshangulatot gerjeszteni. :) Sok, és egyre több résztvevővel karöltve, egy jó 20 percet én is vártam. Mit mondjak, voltak fura gondolataim, magamban már elég morbid párhuzamokat kezdtem vonni... Közben legalább megnézhettem, hogyan újítják fel a jelzéseket.

A végét ismét megnyomtam kicsit, és a kiváló túrás ellátást kihasználva hamar eltelt a célban az a fél óra, amennyit a pecsétre voltam hajlandó várni. Ezután, a kérdésemre válaszolva, közölte az egyik újonnan érkezett, elég… inkább hagyjuk, milyen szervező, hogy arra hiába várok, mert nem készült. Ehh, úgyis jön Nagybátyám, akkor legalább igyekezzünk minél előbb letudni a világ vége-otthon szakaszt. A BKV sem volt csúcsformában, de uszkve másfél óra alatt azért sikerült hazajutni, hurrá! (Ha már tegnap nem jutott eszembe ez a szó. :))

A pecsét egyébként azért lett volna fontos, mert azzal lehet igazolni a kupában a teljesítést - vagy az oklevéllel. De ezen a túrán nem volt oklevél. Oké, ingyenes rendezvényről beszélünk, de talán látszik, hogy a kifogásaim nem anyagi eredetűek, sőt, amiért valakinek direktben fizetni kellett (közben egy csoki és a célkaja), az nagyon rendben volt. A rajtban például lehet, nem ez a jellemző eset, de úgy vágtak elém egy mécsest, hogy azért azt nem úgy kellett volna. Esetleg kijelölni egy helyet, ahol meg lehet gyújtani? Nem tudom… én például Jeff Hanneman halálhírén is jobban megdöbbentem akkoriban (pedig ritkán hallgatok Slayert), mégis azt kell írnom, hogy hiába vezetett kellemes időben és szép vidéken a túra, a szervezés minden jószándék ellenére beárnyékolta az egészet.

_____________________________________________________________________

Hétfő reggeli bónusz megjegyzés: a rajthely környéke ráadásul egy az egyben felidézte a márciusi óbudai rettenetet, pedig azt azóta is szeretném kizárni az emlékeimből. Eddig azt hittem, sikerült is. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 19 00:00 0.00 640 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Tullius képe

Tullius 3923 napja

Az kimerült a mécsesben. :(

mrob képe

mrob 3923 napja

Kíváncsi vagyok milyen lehetett az "emlék" része.

Felszerelések

Asics GEL-Kayano 18