Mike01 bringázás

2013.09.15 Vasárnap, 10:12:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:57:29

Távolság

40 km

Tempó

01:26 p/km (41.75 km/h)

Edzésleírás

Hármas OB időfutam verseny - Balmazújváros

A bemelegítő körök után rajthoz álltunk, megbeszéltük a taktikát.

Először 1.5km után volt egy fordító, már az első fordító után majdnem megúsztam, szóltam a Sasinak, hogy várjon, picit bevártak, de azonnal felzárkóztam. Hirtelen lett magas a pulzus. Aztán jött a kb. 10km-es rész. Oldalhátszél volt, amiben szépen tudtunk forogni, olyan 42-45km/h között mentünk. Elég jól ment a váltás is, minden gördülékeny volt. Jó erőben voltunk. Fordító után oldal-pofaszél lett, ami nem nagyon tetszett, de így is végig 40km/h felett mentünk. Az újabb forduló után kicsit fordult a széljárás és egyik kanyar után teljes hátszél lett. Itt amikor egyszer én kerültem előre a 45km/h-ról megrántottam a csapatot 50-51km/h-ra. Ezt tudtuk is tartani az utolsó fordítóig. Aztán jött a full pofaszél. Na ott először 36km/h-val kezdtünk, de szépen folyamatosan gyorsultunk és egy idő után ismét 40-42km/h között mentünk. Az utolsó 6km-nél szólt a Karcsi, ott igyekeztünk kipréselni magunkból, ami csak van, nem nagyon volt pihenés már hátul sem. 3km.... Gyakrabban forogtunk, hogy tudjuk tartani a tempót, mert a pofaszél iszonyat nagy volt. A cél előtt kb. 500m-rel én álltam ki a vezetésből és picit megúsztam, kb. 6-7m lehetett.... és beértünk.

A befutók után jött a jó meg a rossz hír: a jó hír, hogy meg kellett várni az eredményhirdetést mert kategória 3. lettünk, abszolútban pedig 5.ek. A rossz hír, hogy a második csapat minössze 2mp-el volt gyorsabb. 2mp, 40km-en... Illetve a csapatkapitányunk azonnal rámfogta az egészet, mert látta, hogy a célvonalnál megúsztam, és szerinte ott lehetett akár 2mp is. A többiek szerint nem votl annyi. Szóval mindenképpen harmadikok lettünk. Számomra teljesen jó erdemény, méltó befejezése az évnek, nem bánkódok a 2. helyért abszolút, az elsőért sem. Nem lehet azonnal, első évben odaérni. (A kategória első egyébként 38mp-cel előzőtt meg, az sem sok, de azért mégis sok).

Igazából tudtam hozni a max formámat, ennyi volt bennem, és a csapatban is, egyébként bár a célba én értem be utoljára (pár méterrel), de az utolsó 10km-15kmnél a Sasi csapattársamnál végig gyorsabb voltam.

Egy szó, mint száz: Kupa, érem az asztalon. :)

Hármas időfutam verseny 2013

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:57:29 40 01:26 41.75 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 3940 napja

Köszönöm Sipi, Tibor.

Tibor kössz, hogy megfogalmaztad. :) Igazából pontosan ez történt, csak nem tudtam így leírni, meg a helyzet is ismeretlen volt még számomra. A fordító után, a pofaszeles részben valóban sokat otthagytunk, éreztem én is, csak nem tudtuk (én legalábbis), hogy mennyire nyomjuk, nehogy kipukkanjon a cél előtt 8km-rel. A többiek már régebbóta versenyeznek egyébként, több éve, nekem mint látod, ez életem első igazi időfutam versenye, és mindjárt hármasidőfutam. :) Azért volt rajtam nyomás rendesen, hogy két nálam erősebb emberrel megyek, ne rajtam múljon a dolog. Mert ha egyedül megy az ember, az más, de így még nagyobb a felelősség....

Egyébként a verseny közben az összes izmomat éreztem, hogy dolgozik, még a csípő körül is, az összes combizmomat, a vádli, az achillesnél, mindent. :) Teljes más, mint egy hegyi szakasz. De azért nagyon élveztem. Valahogy meg is tetszett az időfutam.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3941 napja

Gratulálok Mike!

Hát nem túl szép dolog a csapattársadtól....

Talán azt kellett volna megkérdezni,hogy amikor te 500m-nél kiálltál a cél előtt gondolom jó tempót mentél addig akkor az aki elpre került miért váltott pihenten sebességet,ami miatt te megúsztál,és nem tudtad elkapni az anslüszt.

2mp az nem ott ment el szerintem hanem sokkal több ott ahol 36-al tudtatok csak menni,még ha pofaszél is volt,az 3-as csapatban nem fér bele.Fordítóból az első ember felviszi a tempót 40 fölé utazóra majdnem,és rögtön ki kell állnia hogy a pihent mögötte tovább tudja azt vinni,ő pedig pihenhessen,mert a kigyorsítás rengeteg energiát visz el.Mindig a legerősebb embernek kell vállalni a fordítókat.

 

Sipi képe

Sipi 3941 napja

Gratulálok, nagyon komoly tempót mentetek, és a helyezés is kiválló!  

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!