Palesz futás

2013.08.25 Vasárnap, 12:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:01:13

Távolság

10 km

Tempó

06:07 p/km (9.80 km/h)

Edzésleírás

Austria Triathlon - 212. hely a 251 indulóból, 2:54-es befutó idő.

Az Ironman óta edzésnek nevezhető sportolásom nem volt, pár regeneráló és átmozgató edzés igen, de erre már nem készültem semmit, levezető, szezonzáró, fun versenynek fogtam fel. Egyetlen célom volt: 3 óra alá kerülni, valamiért a saját fejemben Orfű óta ez a 3 órás határ a kihívás. Kábé úgy, hogy 35 perc úszás, 1:20 bicikli (30-as átlag), 1 óra futás (6 perces ezrek), többi a depó.

Ehhez képest sikerült jobbat úszni, a víz bitang hideg volt (20 fok), rajtunk kívül ezt mindenki tudta, csak mi voltunk neoprén nélkül. Végül nem volt gond, az első 3 méter után már nem fáztam. A tó jellegéből adódóan végig lehetett volna sétálni a távot, a legmesszebbi bólyánál is derékig ért csak a víz - néha pihentem 1-2 karcsapást delfinugrásokkal:). Sikerült a tömeg végével elúsznom, emiatt kemény veretés volt végig, szerencsére megint inkább én adtam, mint kaptam. Az úszás jól telt, a bal kézfejem kezdett csak begörcsölni a végére, talán a hideg víz miatt.

Az okosabb öltözés miatt Orfűhöz képest feleződött a depo időm (mindkét depózás 3:30 körül lett, ami még így is sok, de már jobb), csapattam ki egyből a pályára. Végig jó minőségű út, felében forgalomtól teljesen elzárva, minimális szintkülönbség. Az elején ettem-ittam, aztán elkezdtem tekerni - és nem ment a bicikli. Azt hittem, hogy az úszástól rogytam meg, aztán leesett, hogy masszív szembeszél van, vissza is adott sokat a második felében. Az osztrákok jók lehetnek triatlonban, a legerősebb számomban, a biciklin is csak 170. lettem 250-ből, pedig 33 feletti átlagot tekertem. Komoly mezőny lehetett.

A biciklin végig jól frissítettem, a végén ettem egy zselét, amit utólag nem kellett volna. Anita bámulatos módon mögöttem 1 perccel jött ki a vízből és ami még durvább, 3 perccel utánam szállt le a bicikliről. Mi lenne, ha edzene biciklire is? Van benne potenciál.

A futás jól indult, a fájdalomcsillapító és a fásli miatt bírta a térdem - szokatlan módon viszont a hasam nem volt rendben. Haladtam rendesen, de valszeg a zselé összekeveredett az isoval és nem lettek barátok:). 3-4 km után elmúlt, onnan csak arra figyeltem, hogy tartsam ezt a tempót. Mivel nem vittem órát magammal, ezért csak tippelni tudtam az időmet, de a jó bringa miatt bízhattam a 3 órán belüli beérésben. 2 darab 5km-es kört kellett futni, a fordítónál visszanéztem, és a befutó feletti kapun valami 2:2x:xx időt láttam, vagyis ha megy végig a 6 perc körüli ezer, akkor jó vagyok. Ez nagy motivációt adott. Az is segített az elején, hogy tudtam, hogy Anita jobb futó nálam a sérült állapotomban és mivel láttam a biciklijénél, amikor én futottam ki a depóból, ezért simán benne volt, hogy utolér és együtt futunk be a célba, ami nagy királyság lett volna. Az első 2.5 km-en hozott is rajtam, talán 300 m volt közöttünk a távolabbi fordítónál - aztán 5 km után elég sokáig nem láttam, ekkor már gondoltam, hogy valami nincsen rendben. Mire összetalálkoztunk, már több, mint 1 km volt közöttünk, ő sírva kocogott - nagyon fájt a térde. Ott septiben megvigasztaltam és elmagyaráztam, hogy most azonnal adja fel, hogy ne legyen nagyobb baja a térdének. Még besétált az 5km-es fordítóhoz és bedobdta a törölközőt - ez volt a jó döntés. Én nyomtam tovább, végig egyenletesen - ittam egy kólát valamelyik frissítőnél és annyira jól esett, hogy utána mindenhol vettem egyet. Fel kell venni a frissítők listájára, nagyon bejött. Az utolsó km-en megnyomtam kicsit, volt előttem egy pocakos fickó, ő volt a benchmark, végül levertem simán:). Az igazi eufória az volt, amikor láttam, hogy csak 2:54-nél járok - meglett 3 óra alatt, így utólag a jó úszásnak és még jobb biciklinek köszönhetően, egy egyenletes futással. Nagy érzés volt beérni.

Jó verseny volt nagyon, jó szervezzéssel és jó fej versenyzőkkel / közönséggel, legközelebb is jövök szívesen. Nincsen messze és sokkal jobbak a körülmények, mint otthon - kevésbé volt meleg, mint Atádon és nem volt szint a biciklin, mint Orfűn vagy Füreden.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:01:13 10 06:07 9.80 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!