ikerkaszat futás

2013.08.16 Péntek, 15:22:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:24:00

Távolság

21.1 km Szint: 400 m

Tempó

06:49 p/km (8.79 km/h)

Edzésleírás

30 km-t terveztem, de csak ennyire futotta. A szokásosnak nem nevezhető Egregyi körömön, tele kisebb-nagyobb "fizikai" buktatókkal. (nyakhúzódás, rendetlen frissítés, hasmenés) 3-4-szer bele is kellett sétálnom. Vélemény szerint a nem sikerült hosszú futás hátterében az áll, hogy nem vagyok kibékülve magammal szerda este óta (magára borította a kisfiam a tévét, egyik lábára nem tud ráállni), így pedig nehéz ennyi időre egyedül maradni a gondolatokkal, hiába volt adott ma minden.

Frissítés

5 km-nél a hévízi csapomból gusztustalan víz jött, azért ittam belőle (lehet, hogy a vendéglátosok buherálták meg a csapot, hogy ne legyen kedvük inni a kilátogatóknak és, hogy náluk vegyék az italt, ez egy feltételezés csupán)

8 km-nél ivás az egregyi temetői csapból (Férjem vette el a kedvem a temetői csapoktól, hogy Te iszol belőlük és ki tudja? Szóval az agyammal tudom, hogy vezetékes a víz, de mégse esik jól, így nem tudtam belőle elegendő mennyisdéget inni)

10 km-nél vásároltam a boltban egy alkoholmentes citromos Gössert és 45 gramm ropit, hátha "összerak" a ropi és a sör. Szépen leültem az árnyékba elfogyasztani, de csak 1,5 kilométerig éreztem áldásos hatását, utána már végig szomjas voltam. A sör nem is esett jól, mert édes volt. 

15 km-nél újra ívás az 5 km-es csapból

Eszti, jó, hogy ma nem jöttél velem.

60.5 kg

 

Mai napra egy hosszú futás volt tervben (számomra ez félmaraton feletti, azaz 21.1 km-nél nagyobb távot jelent). Általában időt nem határozok meg magamnak, csupán azt, hogy sétálás nélkül fussam le. A kinézett útvonal dimbes-dombos, sajnos a kitűzött célt nem sikerült elérnem, mert muszáj volt sétálnom, és pont csupán félmaratont futottam. De minden edzés nem sikerülhet tökéletesen, kipihenni az izomzat a hosszú távot, és újra neki fogok indulni.  Pozitív viszont, hogy futás után Zsuzsa edzőnőtől tanult nyújtógyakorlatokat végeztem.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:24:00 21.1 06:49 8.79 400 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

vizimuu képe

vizimuu 3925 napja

Még mingig jobb lett volna a hetem mint így... Legközelelebb ne hagyj itthon! :-)

holovacz képe

holovacz 3926 napja

Egészségedre, ilyen is kell, ezek a futások is segítenek, ha mást nem magunkba mélyülni kicsit... :) A kismanócskának jobbulást, Te pedig ne bántsd magad! 

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3926 napja

Nehéz csak a futásra koncentrálni, ha otthon és az egészséggel gondok vannak, ez nem csak nálad van így, emiatt ne aggódj, meg azért meleg is volt ma újra.

Ne húzzál fel a temetős csapos észrevételeddel (az urad meg főleg ne :) ), hisz nekem alapeset onnan frissíteni, vagy mit gondoltok, hogy a koporsókból jön a víz? Szerintem ne menjünk ebbe bele jobban :)

 

Szénsavas ital után biztosan nem tudnék továbbfutni, elkezdene szúrni a gyomrom, meg az édes mivolta sem igazán ideális.

Lesz ez jobb is! (amúgy egyszerre indultunk ma, de én csak bébitávot futottam)

Felszerelések

Saucony Jazz 16