julcsi futás

2013.07.27 Szombat, 16:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:19:00

Távolság

42.2 km

Tempó

06:08 p/km (9.78 km/h)

Edzésleírás

Nos, íme, a 10. maratonom. Hogy milyen volt? Nagyon rossz.

40 fok, meleg, 70 km bringa a lábaimban, előtte majd' 2 órán át a napon ültem a medence szélén, és néztem Józsiék 10 km-es úszását. Igaz, 5 percenként megmártóztam vagy zuhanyoztam, igyekeztem nem leamortizálni magam a maratonig.

Negyed 4 körül elindultam megkeresni a váltózónát, ez se volt egyszerű, a rendezők(oké, pályabiztosítók) nagy részének fogalma sem volt róla, hova kéne állnunk. Aztán csak sikerült megtalálni a váltózónát, és ott ácsorogtam, és izgultam, hogy most aztán már tényleg ne kerüljük el egymást Istvánnal.

Pontban 4 órakot jött István, rajtszám, chip átadás, és irány a futópálya. Az első 3 kör tök jó volt. Tényleg Jól esett és gyors is voltam. De meleg volt, nagyon, az első kör végére már annyit locsoltam magam, hogy a nadrágomból is víz csöpögött. Próbáltam szurkolni az ismerősöknek, ami nagyjából Bálintot és a polythonosokat jelentette. Aztán arra gondoltam, hogy ebben a melegben vigyázni kell, be fogok görcsölni, és úgy járok, mint az UBn idén, iszon inkább egy kis izot. És innentől VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá. 3-4 körön át konstans émelygés, hányinger. Borzalmas volt. Kétszer is kiálltam Józsihoz, 5 percet ültem a polythlonos depóban, hogy melegem van, hányingerem van, fáj a hasam, nem megy, vánszorgok, nem akarom, egyszóval hiszti volt. És Józsi nagyon aranyos volt, hozott nekem hideg kólát, próbált vigasztalni, megoldást keresni (kérdezd meg Benedeket, nem futna-e egy kört?), de ilyenkor velem nem lehet beszélni, nincsenek észérvek, amivel a hiszimre lehetne hatni (sajnos...). Szerencsére néha jött Bálint, akivel mentem kicsit, aztán hol ő előzött le, hol én előztem le őt. Nagyon jól ment, egyéni csúcsot ment idén, a futása különösen szép volt, bár mondjuk tőle mást nem is lehet várni, ugye :)

A 7. körre (amit egy ideig vártam, hogy akkor már a 3. harmadban leszek, de aztán Bálint kifejtette, hogy a 6.-7. kör a legrosszabb, és ezek után elkezdtem osztani ezt a nézetét) már megtörtem, és megkérdeztem Benedeket nem futná-e le az utolsó kört. Nem akartam, mert tudtam, hogy nem erről volt szó, ő sem így készült, egész nap ugrált fel-alá, a polythlonos "kihelyezett depót" működtette, de addigra már eléggé elcsigázott voltam. már 4 kör óta kínlódtam, a legrosszabb az egészben az volt, hogy azzal, hogy megkérem őt, egy újabb maratont adok fel. Azt gondoltam, tényleg itt a vége. Most évekig leállok. Lemondok minden nnagy tervemről, nem futok hosszúakat, nem kell az ironman sem. Végleg le lettem győzve, ennyi volt.

De Benedek azt mondta, hogy bocs, nem tudok futni. De ha gondolom, egy kör erejéig tegyük fel valaki másra a chipet, addig pihenek. Nade azt már nem! Ez a mi csapatunk, együtt kell megoldanunk. Hát jó, megyek tovább, hiszen nincs más választásom. És innentől valahogy sokkal jobban ment a futás. Nem voltam gyors, és nem voltam képes lemondani a frissítőknél való 30 méter sétáról sem, de legalább nem émelyegtem, nem akartam folyton bőgni, és végülis csak sikerült beérnem valahogy.

A bőrőm szément, mint mindig, a legrosszabb a jobb bokám, ahol a chip pántja az első körtől kezdve szisztematikusan smirglizte lefele a bőrt. A sarkam futás közben nem fájt. Először a jobb bokám kezdett furcsán fájni, pedig az sose szokott, a vége fele inkább a bal, na az szokott, mert vándorol a bal achillesem körnékén mindenfele a fájdalom, ez is az lehetett. A sarkam csak akkor fájt, amikor már végeztem, illetve vasárnap egész nap.

Amikor másodjára megálltam, akkor fogadkoztam Józsinak: én idén több maratont nem futok. Ironmant sem csinálok. Kell ez nekem? Ő ata is azt mondja, aludjak rá párat. Oké, az ironmant meggondoltam, meg akarom próbálni. (Bár nem reménykedek, hogy na majd én a futáson jó leszek. Örülök majd, ha túlélem). De az októberi maratont ismét nem tudom. Egyik nap azt érzem, hogy nem, én idén már semmilyen eseményre sem akarok menni, másik nap meg azt, hogy csak megpróblnám. Most még mindig a NEMNEMNEM az erősebb. Fogalmam sincs, mit akarok :(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:19:00 42.2 06:08 9.78 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

gaborevi képe

gaborevi 3986 napja

Fogd rá a melegre....és fuss még (egy) maratont! :-)

MBalazs képe

MBalazs 3992 napja

Gratulálok!! Ebben az időben...

Én senki vagyok a sportban, de ha így látod a dolgot, ahogy most látod, akkor szerintem pihenj. Sportolj lazábban, hogy élvezd, elég fiatal vagy még ahhoz, hogy "kiégj". Van idő. Csak nyugi. :)

nasilla képe

nasilla 3992 napja

Iszonyat energia van Benned! Nem szabad veszni hagyni, pihenj aztán dönts.. Szuperjó voltál! Nagyon Gratulálok!

Rékucc képe

Rékucc 3992 napja

Julcsiii, egy hős vagy! És köszi a biztatást, nagyon jól jött! :) Gratula!!

faxau képe

faxau 3992 napja

aludjál rá párat! Gratulálok!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!