Kicsi futás

2013.07.27 Szombat, 08:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:00:00

Távolság

48 km Szint: 1700 m

Tempó

07:30 p/km (8.00 km/h)

Edzésleírás

Bp. Terep Kupa, ultra táv  (86 km) .... lett volna, ha ................be tudom fejezni.

 

Köztudottan nem bírom, és igen nehezen viselem a meleget, de nem baj, kemény vagyok, és minden lebeszélés ellenére, csak azért is az ultrán indulok és nem a maratoni távon. Kár volt!

 

A fizikai állapotom teljesen jó volt, bírtam a tempót, nem volt lassú, de nem is túl izmos, az emelkedőket lendületesen, de azért tartalékosban kisétáltam, ahol meg lehetett futni, ott nyomtam, mert jól esett.

 

Miután szétvált a maratoni és az ultra távja (13 km-nél), onnantól végig egyedül nyomtam, se előttem, se mögöttem látótávolságban senki. Kissé lehangoló volt magányosan kavarogni az erdőben.

 

Elég hamar el is tévedtem, így mire visszakevertem a helyes útra László Szilvi már ott is volt, ő volt a 2. nő. Ezután újra felvettem az utazótempót és elővettem a térképet, a jelölések jók voltak, de így voltam biztos abban, hogy jó helyen járok, ha az ujjammal követem végig az utat.

 

Kezdett egyre melegebb lenni, főtt a fejem rendesen, és a frissítők tizen km távolságban voltak egymástól. Szomjas nem voltam, mert a púpomban volt eléég víz, de a fejemet szívesen lehűtöttem volna.

A frissítőknél és a kontroll helyeken biztattak, hogy milyen jól megyek, 7. vagyok abszolútban, nőknél pedig bőven 1.

 

A helyzet kezdett felforrósodni, 1-1 kitett részen, úgy éreztem magam, mint ha épp grill csirkeként sülnék egy sütőben. :)

 

Miután Csanya pontját (36 km) elhagytam, kezdtem újra életre kelni, a részidőm is jó volt itt még, ettem, ittam, jegeltem.

A só rituálés lenyalása a kézfejemről mellé már csak a tequila hiányzott. :)

 

Megálltam pisilni, amikor feltápászkodtam, hirtelen megszédültem, azt hittem éhes vagyok, ettem is gyorsan, majd futottam tovább. A sziklás felkapaszkodós részen már eléggé támolyogtam, meg is kellett kapaszkodnom néhány fában. Ahogy ott csimpaszkodtam a fa törzsén,  Szépjuhásznéhoz fohászkodtam, hogy jönnön már, de gyorsan. Ő (az) volt a következő etető-itató hely.

 

A pont előtt pár száz méterrel hirtelen levett egy csajszi, nem ismertem, nem is igazán láttam, én örültem, hogy élek, és már a lejtőn is csak gyalogolni tudok, de azért mégis csak haladok valahogy.

 

A ponthoz érve szó nélkül belehuppantam a legközelebbi kemping székbe. Kaptam kólát, meg dinnyét, meg mindent magamba tömtem, ami csak volt. Ücsörögtem egy darabig, majd felálltam ,de újra vissza kellett ülnöm, baromira szédültem, és hányingerem volt, minden erőm elhagyott.

 

Közben megjött László Szilvi is, aki szintén nem volt túl jó bőrben, de kitartóan tovább ment, majd elment a 3. nőci is.

 

Elvegetáltam magam a kútig (a ponttól 100 m-re), megfürödtem, nem segített, majd visszasétáltam és felhívtam Petit, hogy jöjjön értem, mert kiszállok, túl sok volt még hátra és túl nagy kánikula, ráadásul ekkor még csak melegedett az idő.

 

A versenyközpontba érve vigaszdíjul megkaptam a 2011. év Terep Ultra Kupa III. helyezettjének járó kupát, amit a szervező azóta hurcibál utánam, de csak most jött el a pillanat, hogy átadja. Jobbat nem is lehett volna választani...

 

Még egész este elég szarul voltam, többször zuhanyoztam hideg vízzel, és ittam sokat. Lassan, de azért javult a fizikai állapotom, a lelkiről meg inkább nem beszélve....

 

Kiszálltam, mert ki kellett szállmon, jó helyezés, vagy annak lehetősége ide-vagy oda. Ennek tudatában is, úgy érzem, hogy jól döntöttem. Abban az állapotomoban még közel 40 km kb. 1400 m szinttel 38 fokban nem lett volna egészséges, feltéve, ha normális keretek között túlélem.

 

A kudarcélmény még feldolgozás alatt ...

 

A nap pozitívuma, hogy Peti viszont a maratoni távon perce pontosan ugyanannyit ment, mint a 8 buckán, és ráadásul tökre élvezte is végig az egészet.

 

Plusz még egy csomó ismerős/barát estére már vasból lett! :)

 

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:00:00 48 07:30 8.00 1700 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

gafmon képe

gafmon 4082 napja

Gratulálok a bedarált 48 kilihez! Biztos nagyon nehéz lehetett meghozni a döntést, de jól tetted, hogy az eszedre hallgattál..

Andikölök képe

Andikölök 4082 napja

NAgyon kemény csaj vagy te, hogy ebben a dög melegben 48 kilit ledaráltál! A Nagy Futók tudnak csak ilyen döntést hozni, mint ahogyan most te is döntöttél. Gratulálok!

Blue képe

Blue 4083 napja

Én itthon a fotelben üldögélve,sörözgötve,a forma 1-t nézve majdnem elájultam a melegtől,na meg tavaly az UB-n én is kaptam hőgutát,tudom,hogy mennyire kiüti az embert.

Fejfájás van ezerrel,mi?

Okos döntés,ehhez meg a teljesített távhoz Gratulálok! :)

toncsofia képe

toncsofia 4084 napja

Ez egy ilyen nap volt.... ettöl de még egy kib.... szóval nagyon kemény csaj vagy.... és pont!

toncso képe

toncso 4084 napja

 

  Még  az  elején  megírtad,  nem  bírod  és  nehezen  vieseled a  meleget.......  Az  egészséged  mindennél de   mindennél  fontosabb !!!

  Én  is  szoktam  mondani ,hogy   imádom  a  Nyarat , a  meleget  de     Nem  Bírom.

  Na  de   a  megtett  48  kili,  nem  semmi , nagy  gratula  hozzá  és  persze,hogy   EGÉSZSÉGEDRE  !!!

drzso képe

drzso 4084 napja

Szépen mentél! Látod én még nevezni sem akartam. Baromi meleg volt, nem csodálkozom a döntéseden!

csermi73 képe

csermi73 4084 napja

Helyes döntés volt! Értelmetlen lett volna így folytatni. Természet fölött nincs uralmunk. Amit mentél az szép volt, majd máskor, más körülmények között sikeresen befejezed.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!