monique futás

2013.06.29 Szombat, 19:45:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:38:38

Távolság

7.71 km

Tempó

05:01 p/km (11.97 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
179

Edzésleírás

strandnál futás, alsóörs irányában kb. féltávig futás aztán vissza. nagyjából sík útvonalon. nem néztem közben a tempót, a pulzussal se nagyon foglalkoztam, csak az volt fontos, hogy legyen laza a lábaknak :) ez össze is jött, nem éreztem se a combot, se mást :)

 

de ami ebből kijött, az eléggé meglepett edzés után megnézve... kezdjük ott, h nem számítottam arra, hogy 40p-nél rövidebb lesz ehh :) edzés előtt én azt hittem vmi 5:20 tempóátlagom lesz, mert eddig az volt a rémlaza :))

 

ez az 5p-es úgy jött ki, h fokozatos gyorsulás, az első km kb 5:50, utána már 5:10 és utána meg... 5-ön belül végig :) az utolsó pár km már 4:40-esekben, 4:40 alá a végére, és még mindig úgy éreztem h ezt a tempót én örökké futnám :) azthittem ez kb max 5p-es... már kedden is ilyen örökkéfutós lazának éreztem a 4:40-et (sőt 4:37-et :D), ezek szerint ez nem volt véletlen :)

 

ja a pulzus, az felment picit 170-en túlra ettől, de nemvészesen (171-176). 4:50-nél még elvolt 170 alatt. a végére éreztem kicsit azt is h nincs azért olyan nagyon hűvös téli délután, de nem zavart túlzottan.

 

mostmár csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit csináltam jól a tavasszal h ekkorát gyorsult a lazatempóm :) (meg remélem a versenytempóm is... :D )

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:38:38 7.71 05:01 11.97 0 0 179 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

monique képe

monique 4012 napja

TiGör: eddig 6p-esben futottál nem? az tényleg lassú a te szinteden. :) (most már az enyémen is :D ) amúgy igen, vmi 10-15bpm lehet a "különbség" a pulzusunk között.

 

RemAti: az iramjátékot nem kell pályán csinálni. a gyaloglást én nem szoktam, de ennek ellenére nagyon gyorsan tudok menni, a múltkor kedden lemértem, ott van edzések között. :D

érdekes amit mondasz a bringáról, h az is lehet túl sok... :O sztem ha én elkezdem végre akkor heti 2-vel kezdek.

jól értem azt mondod túl sok hosszúfutásod volt?

azzal teljesen egyetértek, hogy figyelnünk kell, milyen edzések hogyan hatnak ránk :)

RemAti képe

RemAti 4012 napja

Igen az iram játék jó, de télen nem jutok ki a pályára. Ha kijutnék akkor sincs világítás sajnos.

Gyaloglás ? Gyors aerob gyaloglás. Szerintem sokat segített a regenerálódásban, az állóképességet is fejlesztette, de keresztedzésnek sem rossz.  Egy idő után többet bírtam. Most is meglátszik, hogy csinálom. -:) Nem kell nulláról kezdeni.

Gyorsabban futottam az edzéseken és nem lett volna szabad ennyire gyorsan.(Pedig elbírtam, nem merültem ki) Egy idő után beálltam nem gyorsultam és nem javult az állóképesség. Igaz sokat is bringáztam ami eleinte hasznos volt később már sokat rombolt. A másik hiba az volt, hogy túl sok volt a közép és a tényleges hosszú általában 2 nap alatt lefutottam egy maratont, ha visszanézem a téli edzéseket az sokat segített volna. Nagy tanulság volt. Sokat tanultam belőle. Bowerman mondta Steve Pref-nek úgy fuss, hogy megismerd magad. Hát ez sikerült. -:)

TiGör képe

TiGör 4012 napja

No igen, én meg kezdek rájönni, hogy eddig irdatlan lassan futottam. Szóval azért nem fejlődtem, és ezen nincs is mit csodálkozni. Pedig a mostani futásaim sem gyorsak, de legalább már érzek egy kis menetszelet néha.. ;)

Val nálad a 160-as pulzus fölötti az, amin nálam a 150 fölötti.

monique képe

monique 4012 napja

(LTimis hivatkozást javítom annyival, h beugrott h párszor lehet iramjátékozott, de pályán résztávozás nem volt neki, hacsak nem emlékszem rosszul.... meg lehet nézni a naplóját :) )

monique képe

monique 4012 napja

én is résztáv nélkül indultam neki márciusban hasonló időcélnak :) amúgy valóban nem kell hozzá résztáv, még 1:30 alattihoz se, ha jól tudom pl LTimi sem résztávozott az eredményeihez.

 

mondjuk gyaloglás nem értem hogyan gyorsítana:)

 

meg azt nem egészen értem, hogy a spar 30-nál miért segített volna visszanézni, ezt kifejted? érdekelne :)

RemAti képe

RemAti 4012 napja

Tavaly a SPAR 30 előtt nem néztem vissza a naplómat és az óta is verem a fejemet a falba.-:( Máig az az érzésem, ha visszanézem valami nagy időt futottam volna.

RemAti képe

RemAti 4012 napja

A 1:36-t résztáv nélkül értem el. Általábban 5 és 5:30 között futottam. 4-5 edzés. 50-70 km December volt kivétel, mert szabi alatt volt 2x 6nap volt és 100 km felett. Gyaloglásokat is belevettem. -:)  Többit meg a másik helyre írtam.

monique képe

monique 4012 napja

nincsen maraton időtervem = mármint konkrét nincsen igazán, persze azért a minimumot tudom mint írtam feljebb :)

monique képe

monique 4012 napja

köszi!

 

TiGör, de, elvileg az is javul :)
(mondjuk nálam csak akkor van összefüggés, ha 160 feletti pulzuson javul a tempó. tehát pl. csak 150-en edzve és ott tempót javítva az nincs hatással a versenytempóra, de persze gyorsítóedzésekkel behozható a hátrány, csak önmagában a 150-es edzés nem elég hozzá. ezt 2x tapasztaltam különböző edzésidőszakokban szóval valszeg nem véletlenül. de nálam a 150 nagyon alacsony intenzitásnak számít :) mindenesetre 160 felett megvan az összefüggés rendben szóval kíváncsi leszek néhány hét múlva amikor bevezetem megint a tempósabb futásokat :)) )

 

nincsen maraton időtervem és nem is fogom túl szigorúan venni akkor sem, ha majd elindulok októberben :) csak menjek végig nagy lassulás nélkül, szóval konzervatív kezdés lesz... de azért az biztos, hogy 3:40-en belül szeretném (aztán h ezen belül hol, azt egyelőre még nem tudom :)) ).

 

RemAti: ja, ja, költői kérdés ilyen értelemben :) igazából már korábban bevált módszerrel edzettem, de azért jó látni h műxik :) azért én 1:36-nál jobbat szeretnék, persze a lazázásnak is többféle fokozata van, nem tudom h neked ugyanaz a fokozat volt-e, mint nekem most. a 4p-es tempóról, 1000-es résztávokban csináltam olyat, de azért az még eléggé megpörgeti a pulzust sztem. :))

 

a versenytempós témát Ferinél már kifejtettem, hogy szerintem nem jó, de nyilván ő dönti el h hogyan edz.

RemAti képe

RemAti 4012 napja

Igen Monique nekem is az az érzésem, hogy Feri versenytempóban edz.

RemAti képe

RemAti 4012 napja

Egyszerű visszakell nézni az edzésnaplót. -:)  Tavaly Debrecen előtt én is ilyen 5 percesekkel lazáztam vagyis nagyon könnyen ment. 1:36-as egyenletes félmaraton lett belőle.Ekkor volt olyan 10 km-s futásom, ahol 8-9 km között 4 percen belül mentem.

Írtam.

Grat.

TiGör képe

TiGör 4012 napja

Ha a lazatempó gyors, akkor nem törvényszerű, hogy a versenytempó is az? Szuper ez a fejlődés! Mi a maratoni időterv/cél?

Felszerelések

Asics gt 2000 w
Garmin 910XT