dizs007 futás

2013.05.19 Vasárnap, 09:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:33:32

Távolság

42.84 km Szint: 155 m

Tempó

04:59 p/km (12.04 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

2013 Copenhagen Marathon

Roviden: A harmadik maratonom (IM-ek nelkul) a leggyorsabb - vilagrekord :-) Javitottam tobb mint egy percet, km-enkent a legjobbamon. Hivatalos Maraton PB: 3:34

Az eddigi leggyorsabb maraton 4:30 volt, igaz az nem igazan az en tempom volt mert az unokatesomat kisertem. Azon kivul csak az elso maratonom volt, ami 4:40 körüli volt, szóval nem volt eddig gyorsabb. Mostanaig. Most Laci unokatesom jott futni ezt a maratont velem, de Szöszi elheseggette a gondolatomat, hogy vele fussam az ö tempojat. Azt mondta, hogy most annyit edzettem hogy meg kell futnom amit tudok. Igaza volt, ez kellett most. Laci is behozta a maratonjat becsulettel. Neki elso volt, de a tavalyi IM-je utan utan, szoval megsem annyira elso, ezert is hagytam könnyebben, hogy fussa a maga versenyet.

Mindent vegrehajtottam ami megallmodtam most magamnak. (egy kivetellel - reszletei a vegen).

Teljes mertekben csak az erzesemre hallgatva futottam, semmit nem kontrollaltam oraval. Mivel a rajtnal kicsit elhuzodott a pisi/csomagleadas melegitites kombo, igy nem ertem oda a lufisok moge, igy vegig nem is ertem el oket, igy a mezonyben erzesre futottam.

Nem voltak konnyu körülmenyek, mert 3 km utan elkezdett esni es valtozo intenzitassal többe kevesben vegig esett. Ami miatt nem volt meleg ugyan, ami jo, de a paratartalom az egekben volt, ami nem idealis. De az idojarast csak elfogadni lehet egy versenyen, ezt tettem.

Vegig csak a kovetkezo feladatra koncentraltam, elso 10 laza bemelegites, 10-nel elso sotabletta. Minden frissitonel inni, minden masodiknal egy fel banan, amit felturboztam minden frissito per fel bananra, mert ereztem hogy elfer. Szoval frissito pontokban voltak feladatok, plusz a sotabi, plusz szakasz celok. Vegegig kb lepesenket figyeltem a mozgasomat, fontos volt a jo testtartas vegig megorzese es hogy laza maradjak. A bicepszemet kellett ereznem, hogy "lötyög" lazan, akkor a többi tartas is rendben volt. Ilyeneket mondtam magamnak, hogy nagy meg a x-edig km-ig "lötyögtetem" a karizmokat, aztan megnezzük hogy megy a futas.

Az emelkedoket (csak par felüljaro volt, nem veszes) lazabban magas labforgassal futottam meg, lefele meg igyekeztem felporgetve kilazitani

A 32-38-as fal tartomanyt most ugy utöttem at mint egy bulldozer, nem volt eselye ma. Jöttek ugyan a szokasos fura agyi uzenetek, hogy minek nekem hosszu tav, menjek inkabb sakkozni, meg ilyesmi. De mar ismerem ezt, most kikacagtam es kuzdottem a reszfeladatokkal tovabb. Volt nalam kulacsövben higitott kola, amit pont erre a szakaszra hoztam es meg is ittam itt, mukodott. 2km-en kent volt feladat. Egyszer a jobb masszor a bal oldalibol kortyolni, majd 38-nal bevenni a 4. sotabit.

Innen 1-1 km-t a csaladert futottam, elso Szoszi, masodik fater, majd a 41-ik a muter-nek felajanlva. Nos ha felajanlom akkor ott nem illik lassulni, inkabb gyorsultam. A mutere volt a legnehezebb egy hidra felfutva vegzodve, de az lett a leggyorsabb is. Aztan az utolso 1,2-ben mar nem hagyunk bent semmit, ahogy tanitjak, itt eloztem meg vagy 100 embert akik itt faradtak meg.

A befuto latszik a maraton honlapjan a felvetel 3:36-os percetol kb. Sajnos nem a pont befuto de kicsit elotte a celegyenes, igy nem latszik hogy a feher siltes fejfedomet megforditott, hogy latszom az arcom es ramutatok az elmenyfutaros polomra nagy buszkeseggel :-)

A feladatot maximalisan vegrehajtottam, egyenletes okos tempo, jo mozgas koordinacio, csillagos ötös frissitesi terv es vegrehajtas. Egy dolog nem ment csak most, ami az optimalis kanyar technikara figyeles, mert igy 600 m-el megint többet futottam, pedig valoszinu jol volt kimerve a palya, viszon a nagy eso miatt annyi mely "vizes arok" volt, hogy nem mindig lehetett arra futni amerre akartam volna, plusz sokszor ritmus valtas kellett, hogy atugraljam, totyogjam a vizes reszeket. Legkozelebb a maximalis kanyar optimum lesz az egyik cel. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredmennyel, igy ahogy van.

A gps garmin baratom avg moving speed-je 4:59, ami masodpercre a terv-alom tempo volt mara, es ez mar az enyem.

Köszönöm:

Szoszi tobbszor azott el ma, de hosiesen helyt allt, Ő az Ironsherpám, a legjobb, nelküle ez nem lenne ilyen jó, köszönöm neki.

Meg szeretnem koszonni a sok sporttarsnak a Vasemberek klubjatol, az Elmenyfutaroknak, es a magyar triatlonos tarsadalomnak, hogy ilyen ujfajta boldogsagok fele vezeto utamat kikoveztek/kikivezik. Koszonom.

A serult Miki baratom is kuldte az energiakat, azert kulon halas vagyok ma. Jobbulast.

Vegre mar erre is kepes vagyok. Megyek tovabb az uton.

Hajra mindenkinek.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:34:12 42.84 05:00 12.00 155 0 0 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

schoma képe

schoma 4056 napja

ÚRISTEN!!!!

Gratula! :)

Mike255 képe

Mike255 4056 napja

Gratulálok itt is! Jó volt végig figyelni a versenyt és látni, hogy egyáltalán nem lassulsz és végig előzöd az embereket! Hajrá DIZS! IM-n is 4 órán belül kell majd futnod!

dizs007 képe

dizs007 4057 napja

Koszi mindenkinek

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4057 napja

Gratulálok!
Ez nagyon fasza idő!Szép munka!

SchZol képe

SchZol 4057 napja

Nagy grat, igazán élvezetes a leírás is, jó volt olvasni.

 

stojesz képe

stojesz 4058 napja

Nagyon szép leírása egy kiváló maratonnak! Gratulálok!

Hajrá és csak előre!!! :-)

bejcsi képe

bejcsi 4058 napja

Eszméletlen jót futottál! Minden elismerésem....! Büszke vagyok Rád! Gratula! :)

zozo.m képe

zozo.m 4058 napja

Nagyszerűt futottál! Sokat fejlődtél! és még van tartalék is benned!
Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!