julcsi futás

2013.05.05 Vasárnap, 15:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:40:09

Távolság

21.1 km

Tempó

04:45 p/km (12.64 km/h)

Edzésleírás

Egy leírhatatlan verseny! Ezt át kell élni egyszer. Kassára azt mondtam frenetikus volt. Felejtsétek el, az semmi Bamberghez képest! Kinn a város apraja-nagyja és biztat, kiabál, a hátad borsódzik, a karod libabőrös, és futsz, ahogy csak tudsz, pedig sajog mindened az első 6 km után, de a hangulat magával ragad, és mész, hiába a macskakő, hiába az emelkedő, vigyorogsz végig! 

Hetekkel ezelőtt fejembe vettem, hog úgy állok oda, hogy 1:35-öt futok. Gerdy gyorsan kijelentette, hogy felejtsem el, itt lehetetlen. A verseny előtt Józsi azt mondta, ő kiegyezne velem 1:40-ben is, ezért szombaton már Nándit úgy környékeztem meg, hogy mit szólna, ha együtt futnánk, és megpróbálnánk az 1:40-et. Nándi belement, Gerdy nevetett a bohó ifjúságon, hogy na, majd meglátjuk, miről beszélt ő. És hát el kell ismerni, igaza lett. 4 km-ig tisztességgel róttuk az emelkedőket egész jó tempóban, de 4 és 5 között (szégyenszemre) muszáj volt belesétálnunk! Olyan emelkedő volt, hogy én ott abban a percben el is engedtem az 1:40-ről szőtt álmokat, kaptattunk fel szerintem 1-1.5 percig sétálva, össze is jött egy majdnem 7 perces km. :( Ráadásul 5 km-nál volt az első frissítő, addig pedig már túl voltunk vagy 200 méter szinten szerintem... Viszont az út, a táj gyönyörű volt, itt földúton futottunk, az azt szegélyező zöld mezőkre is jöttek ki szurkolók: bringák elfejtetve a réten, az emberek piknikezés közben tapsoltak, buzdítottak! 

5 k után nagy lejtő jött. Nándival jól meghúztuk ezeket a szakaszokat, ellazítva mindenünket robogtunk lefele, csak arra ügyelve, hogy hasra ne essünk a macskaköveken. Úgy emlékeztünk, 6 után sík terep jön. Így amikor még 7 km környékn is egyre csak jöttek a kisebb-nagyobb emelkedők, akkor én fennhangon demonstráltam a magyar nyelvben rejlő változatos káromkodási lehetőségeket. 

Aztán végre elfogytak a dombok-buckák-kaptatók, kicsit kanyarogtunk az óvárosban, na itt kezdődött a nagy tömeg, a példa nélküli szurkolótábor hihetlen erőt adott. Az első 6 km megpróbáltatásai ellenére Nándi határozottan állította, hogy sokkal jobb ez az egész, mint a Nike. (Bár ekkor én még kételkedtem, de igenigenigen, igaza volt, ehhez a versenyhez fogható nincs még egy!)

Ezután az út kivezetett a városból a Regnitz mentén, egy árnyas, zöld úton futottunk. Itt kezdtem visszanyerni az erőmet, ugyanis a nagy emelkedők után az izmaim olyan megviseltek és fáradtak voltak, hogy azt is csodának tartottam voolna, ha 5 perces tempót tudok produkálni a maradék szakaszon. 10 km-nél meglepdve láttam, hogy 48-49 perc körül vagyunk. Holott 6 km-nél voltunk 32 perc körül. Ez jó, meglehet az 1:40. A 12 km, erre határozottan emlékszem, 58 perc volt. Már számoltam ezerrel: 9 km/42 perc. Akár meg is lehet, bár van még egy nagy emelkedő...Mondtam is Nándinak, de ő már kezdett fáradni. 

Egyszer csak megláttam magam előtt 2 lányt, közeledtünk hozzájuk. De jött egy frissítőpont, és a lányok megint távolodtak. Kérdeztem Nándit, nem lenne-e baj, ha mennék a lányok után. Hát, nem lenne jó, mondta ő, én meg kicsit tépelődve ugyan, de úgy döntöttem, maradok vele. Ekkor valaki bekiáltotta, hogy 16. lány vagyok. Nem baj, 16. vagy 14. végülis annyira nem nagy küdönbség, gondoltam, inkább maradok Nándival, és próbálom segíteni őt. Kicsit csacsogtam is, hátha ezzel jobban telik az idő, de a 15 km-es frissítőnél Nándi azt mondta, inkább menjek, neki muszáj megállnia. Azt gondoltam, ha ő mondja, ha elenged, akkor mehetek, nem lesz gond. Így megindultam, és be is cserkésztem a két lányt, aztán emlékeim szerint később még kettőt. (Végül 12. lettem. Bár jobbra számítottam, mert volt, aki azt kiáltotta az út széléről, hogy 8. lány vagyok, és én elhittem, mert jobban hangzott, mint a 12.)

16 km körül újra beértünka városba, és ekkor jött igazán a libabőr, ahogy futottam át a hidakon, a kanyargős kis utcákon egyetlen lányként közel s távol, a nők tapsoltak, és kiabáltak, hogy "Frauen Power", a férfiak is tapsoltak (persze néha meg kellett ereszteni feléjük egy-két mosolyt, akkor lelkesebb volt a taps), a gyerekek is kiabáltak, hogy "Super, super", én meg csak mentem előre, hogy mihamarabb beérjek, bár kicsit marasztaltam volna még a pillanatot.

Aztán 20 körül felhajtottak minket még a bambergi dómhoz, de nem ám csak úgy tessék-lássék a dóm elé, aztán fordító,  és irány a cél! Hanem fel-fel-fel, még feljebb, ameddig csak a dóm előtti utca felfele vezet, nekünk futni kellett. Na, itt aztán már engem is hiába lelkesített bárki, az tartotta bennem a lelket, hogy a környékemen  levőket még a túlélő-hegymenet-tempómben is előzgettem azért. És volt itt sok esztergomi is, Nándit is láttam szembejönni, megnyugodtam, hogy minden rendben van vele, és sprinteltem lefele az évszázados macskaköveken, ahogy a lábam bírta. Átfutottunk az Obere Brücke-n (vagy az Untere-n, ki emlékszik), tömött sorfalban a szurkolók, és már csak a célegyenes volt hátra. Itt voltak anyáék, végig pacsiztam az esztergomi lányokkal, Ildikó, anya, Ágika, Blanka, integettem a szurkolóknak, kiszúrtam ÉrdyÁgit a bámultaosan színes "Hajrá Esztergom" táblával, amit én készítettem reggel az autóban egy közepesen ovodaérett bölcsödés színezési technikájával, ünnepeltettem magam, mert láttam, hogy itt bizony minden okom meg lesz az örömre. Ki is szúrta ezt két pasi, maguk elé engedtek, és meg is beszélték, hogy behúzatják magukat velem a célba.

A vége 1:40:09. Az a 9 mp nem izgat, ez így volt tökéletes! Estére pedig kiderült, mire volt ez elég: 12. hely, és korosztályos 1. :D (Bár kicsit szégyellem magam a teljes 20-30-as korosztály nevében, hogy 11 30+os nő megelőzött mindannyiunkat...)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:40:09 21.1 04:45 12.64 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

faxau képe

faxau 4069 napja

Némi késéssel, de én is elolvastam! Fantasztikus lehetett! Gratulálok, kellett ez a feldobódás!

Maráz Zsuzsanna képe

Maráz Zsuzsanna 4071 napja

"Hajcsárom", ez fantasztikusra sikeredett. Szeretem olvasni ,ahogy írsz. Végig mosolyogtam az egészet. Látod, hogy meg lett az 1:40 ! Ha a fejedbe veszel valamit, azt végig csinálod. Pedig még gyalogoltál is. Szívből gratulálok!  :)

Noncsa képe

Noncsa 4074 napja

De jó ezt olvasni, örülök hogy ekkora élmény volt (ismerve az előzményeket)!!!:)

MBalazs képe

MBalazs 4075 napja

Vártam már ezt a beszámolót. :)

- Megint tök jó volt olvasni. :)

- Gratulálok!

- Ugye, hogy nem számít semmit, hogy egy hete nem volt kedved futni?

- Ez a verseny tényleg hihetetlen jó lehet. Vígasztal, hogy nem csak látatlanban mondtam le, hanem tényleg esélytelen lett volna kijutnom. Ma még lemondták egy most hétvégi munkámat is, így aztán belesz@rtam, és felfutottam a vasiba ma is.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!