gafmon futás

2013.05.03 Péntek, 08:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:00

Távolság

12 km

Tempó

06:15 p/km (9.60 km/h)

Edzésleírás

ez olyan volt, mint a szakaszos magömlés, többször is megálltam...(nőiesebben: szakaszos, mint az alvásom)

Veszettül próbálom a helyes technikát alkalmazni, ennek hatására már nemcsak kívűl-belűl, jobbról-balra érzem a vádlim, de már a combfeszítőm is kegyelemért könyörög. Néha  a lábujjra érkezéstől kilengett a bokám, ekkor jól od@baszódott a talpam, s eszembe jutott a "mi a f@sz van fater :D "...így volt némi vigalom is a futás alatt.

6-nál le is ültem a Kerepesinél, mert jött a fülbe az "Egyszer", meghallgattam, utána zenei stílust váltottam (Billy Idol) és belőttem két lányt, hogy, na ezeket a csajokat most visszaelőzöm..Qrva jó, sikerült..

Amikor az ember hozzászokik valamihez, nehezen billen ki a meszokottból, még, ha szar is, így vagyok a mozgással, s bár mondták, hogy majd meglátom idővel milyen "jól fogok kinézni" futás közben, ha megtanulom helyesen pakolgatni a lábaimat..(haha, meg majd gyorsulok is)..Most a fejlődés azon fázisában vagyok, amikor a varacskos disznó csörtetése átváltott Glória (Madagaszkar) spicc-táncává..

és a játszótéren miért van zárva a kúúúút??

és itthon nagyon csajosan ráálltam előtte-utána a mérlegre, hihi de jó :), estére tuti visszatöltődik :(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:00 12 06:15 9.60 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

gafmon képe

gafmon 4075 napja

a kezdetektől éreztem, hogy nem tudok futni, csak pakolgatom a lábaimat.A lépések aprók, sarokra érkezek, merev tartással. Sokszor fájt a lábam, vállam..és tényleg trappolok

Amióta közös edzéseken is futok, többen egymástól függetlenül mondták, hogy próbáljam meg emelni a lábamat, nyújtani a lépést, lazítsak a felsőtesten, helyezzem máshova a súlypontot. Mivel legtöbbször hátul futok, van alkalmam nézni a többieket és láttam a különbséget.. 

Most jutottam el odáig, hogy a gyakorlatban is elfogadjam ezeket a tanácsokat, megmutatták, korrigálják. Csak azért gondolom, hogy nem mondanak hülyeséget, mert többségük évek, évtizedek óta futnak, hosszú távokat (is). Most azt érzem, hogy tényleg más izomcsoportot mozgatok, ha átváltok a berögzült mozgásra, már nem is esik olyan jól..

Azt tudom, hogy a vádli sérülékenyebb, ezért a nyújtásra is jobban oda kell figyeljek.

Amúgy meg a "gyorsulás" nálam csak hiúság kérdése, még mindig a táv legyőzése motivál..

 

Nagyon köszönöm a figyelmedet, remélem nem írtam nagy hülyeséget..

Old Girl :)    (csak mert azt mondtad, hogy ennyi évesen :D  )

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4076 napja

Ennyi évesen és már 2 éve máshoz szokott futómozgást elhagyni és helyette másikat megtanulni elég mission impossible szerintem.Plusz sérülésveszélyes is, az újfajta stílus és terhelés miatt.
Miért akarsz más futótechnikát elsajátítani?
Ehhez folyamatos kontroll is kéne, úgy, hogy nézi valaki(edző) a mozgást közben, és javítja, ahol nem jó.Ilyesmit így szoktak.
Ahány ember, annyi futómozgás.Nem csak a tökéletes mozdulatsorral lehet gyorsan futni.Futóversenyeken látni 3 óra körüli maratont futni olyan stílussal, ami messze van az ideálistól.Ez nem gáz szerintem.
Tényleg érdekel, hogy miért akarsz futótechnikát/stílust váltani?

gafmon képe

gafmon 4076 napja

:D

vannak érzések, amiktől besz.rok :D

mata képe

mata 4076 napja

Már csak a leírások miatt is örülök, hogy fucc:)

Felszerelések

New Balance M870BB2