forgi túra

2013.05.01 Szerda, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:30:00

Távolság

20.46 km Szint: 620 m

Tempó

13:12 p/km (4.55 km/h)

Edzésleírás

Pátyalsó tegnap keresett, hogy nincs-e kedvem ma eljönni a Sárga 18-ra, kirándulni egyet. Könnyű volt a makit táncba, illetve túrába vinni. Különs tekintettel, hogy ma sárkányhajózás volt ugyan betervezve, de semmi mozgolódás nem látszott az ügyben.

Próbáltuk Brielt is csábítani, de ő azt mondta telefonon, elég volt öt kardió edzés egyhuzamban az elmúlt napokban, és túra helyett, pihenés lesz a mai programja.

10-re megbeszéltük a Hűvösvölgybe a találkozást, s egészen pontosan el is tudtunk indulni. A tempó ma kellemes beszélgetős volt elejétől a végéig (igaz szóba sem került, hogy megszakadjak), az útviszonyok is igazán szuperek voltak, s bár ma sokan használták ki az ünnepnapot, s a túrán is szép számmal voltak a résztvevők, mégsem volt tömegnyomor. Szóval igazi bulifoos túra volt ez, s Gabi bánhatja, hogy kihagyta. Mivel élő térképpel jártam végig az utat, eltévedésről szó sem lehetett. Ezzel együtt, mégis tettünk kis extratávot, mivel felmentünk a Huszonnégyökrös-hegy tetejére, ahol csodás kilátás nyílt Budaörsre, míg az út nem vitt ki egészen odáig. Előtte csodás frissítőhoz juthattunk, mivel egy helyen Duna-kaviccsal, és bodza valamint málnaszörpökkel várták a résztvevőket. Mondjuk az ellátás ennyi volt menet közben, szóval ez nem "gasztrotúra volt", de így volt ez szép és jó. A Sorrentónál egyébként, nem tudom, Páty hogy szervezte le, de külön kis rajongótábor várta, többek között HAJRÁ ZOLI táblával. Bár lehet, ez csak a véletlen műve, mivel, HAJRÁ JANI és PISTA meg, még ki tudja milyen feliratok is látszódtak. Látván 'elkenődésemet' a lelkes rajongók, a HAJRÁ IMRE felirat hiányában, szóval bíztattak engem is. :)

/megjegyzem az események idősorrendje nem pontos, de.../

Az út vége felé Zoli megmutatta nekem, hogy az ott a Törökugrató, de nem forgiugrató. Akkor még nem tudta, hogy jön majd a nemulass, az is része a túrának, s ott az utolsó EP.
 Hogy a szervezők ezt milyen célból találták ki, azon kívül, hogy szivassuk meg kicsit a túrázókat, különösen a teljes távot, azaz a 70-s utat választó személyeket, nem tudom, de ez nem kívánságműsor alap.

Mint ahogy az sem, hogy végérvényesen megjött a dögmeleg, azaz a Sárga túra igazi fínomságát ma, az a Sárga gömb adta ott fent. Dehát, mi nem akartuk a telet és akartunk melegebbet, szóval örüljünk vaze.

Na remélem ennek ellenére, nem a fájdalmas menet és a behalás süt a mai beszámolómból, mert az ma nem volt.

A célhelyre beérve aztán hideg komlószörp és zsíros kenyér (vagy választás szerint vajas kenyér) várt ránk, amit meg is támadtunk.

S grátiszként befutott Kriszta és TZH, akik végigmentek a hosszútávon azaz a 70-esen, majd egy felemlegetést követően (szinte azonnal) megjelent G.Ildi is, aki a 40-es távot választotta.

Zárszóként még annyit, egész jó buli volt ma az a sárkányhajózás. Vagy mégsem az?

 

útvonal:

Hűvösvölgy - Nagy-Hárs-hegy - Kis-kőfej - Virág-völgy - Csacsi-rét - Sorrento - Huszonnégyökrös-hegy - Törökugrató - Budaörs

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:30:00 20.46 13:12 4.55 620 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

Huszárlány képe

Huszárlány 4077 napja

Hmmmm, ez egészen fincsi túra lehetett!!! Egs!!! :-))

nell1 képe

nell1 4077 napja

De jól tettétek ezt a kirándulást, egs!

forgi képe

forgi 4077 napja

Missrunka

:)

 

forgi képe

forgi 4077 napja

pátyalso

Különleges élmény olyan helyeken járni kishazánkban, ahol eddig még nem voltál! :)

 

G.Ildi

És tényleg! Soha rosszabb május 1-jei programot. :)

 

csabipontkom

Azért az eltévedésnek is tud varázsa lenni, ha nem is mindig.  :)

RunKa képe

RunKa 4077 napja

Hajrá Imre !!!!!!!

csabipontkom képe

csabipontkom 4077 napja

Egs! Privát túravezetővel könnyű ám a jó úton maradni! :-))

G.Ildi képe

G.Ildi 4077 napja

:))) Emlegessetek máskor is! Nagyon örültem nektek. :) És ugye tudod, hogy tavaly is együtt mókáztunk május 1-jén? Mégpedig egészen közel a mai helyszínhez. ;)

Törökugrató volt nemrég egy másik túrán is, csak akkor 10 fok volt, nem 30. Ez tényleg dobott az élvezeten.

Grat & egs!

pátyalso képe

pátyalso 4078 napja

Köszönöm ,hogy megtisztelő társaságodban juthattam fel életemben először a Törökugratóra:-)

És amúgy is minden jónak sör a vége :-)))

forgi képe

forgi 4078 napja

Nincs szükség pirulásra! :D

Briel képe

Briel 4078 napja

Irulok-pirulok, legközelebb majd valami kevésbé cikiset igyekszem mellégépelni! :D

forgi képe

forgi 4078 napja

Briel, láttam én is már több edzésnaplóban a kifejezést. De egyébként emlegettünk is ma ezért Budaörsön, hogy divatot hoztál létre, kedves keresztanya!

forgi képe

forgi 4078 napja

Szóval az utolsó EP a Törökugrató egy olyan megmászandó hely volt úgy kb. 700 méterre a céltól, amit éppen csak az nem kívánt, aki ma ott túrázott, s megmászott. Távolságban egyébként nem jelentett igazán semmit.

Én azt mondom, ha mondjuk a Huszonnégyökrös-hegy nyerge helyett a hegytetőn lett volna a pont (Ott is készített Páty fotókat), azzal sokkal több lelkes rajongót nyertek volna a szervezők.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4078 napja

komlószörp :-))))

nagyon élvezetesen tudod leírni ezeket a túrákat, élmény olvasni, egs

Tündüs képe

Tündüs 4078 napja

kedves egészségedre!

 

Nem sikerült kiderítenem mi történt az utolsó EP-n!!!!

Briel képe

Briel 4078 napja

Jóvanna, tudom, de néha tényleg tudni kell pihenni. :)))

Jó kis leírás, tuti jó volt. Na, de hogy átmentem az élő klasszikusok sorába, s a "bulifooooós" dolgot már több helyen is olvasom, igazán megtisztelő! :D

Egészségetekre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!