Sipi bringázás

2013.02.17 Vasárnap, 10:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:15:00

Távolság

8 km

Tempó

01:53 p/km (32.00 km/h)

Edzésleírás

Indoor Bp. bajnokság, Oxigén Fáy....

A tegnapi kinti bringázás után elhatároztam, inkább csapatedzésre megyek ma, hagyom a fenébe ezt az egész spinning  indoor futamot....De délutánra sz@rul lettem, valszeg elkaptam - a fél családon kitörő - vírust.Taknyom-nyálam folyt, hideg rázott, egész este tömtem magamba a vitaminokat, és próbáltam minnél többet aludni.Reggelre egész tűrhető állapotba kerültem, de bölcsebbnek láttam inkább a melegebb terembe menni "versenyezni", és utána szaunázni, mint egy kinti edzést megkockáztatni.....

versenyről, ami kicsit sporttörténeti esemény, Magyarországon 2.-ik alkalommal rendeznek ilyen jellegű megmérettetést, a bp.-i kerékpáros szövetség:

 az előzetesen maximált 90-es létszámot, azért nem sikerült elérni, talán 35-en sem voltunk....:))  Az első futamba kerültem (10 fő), kaptunk kb.15-20 percet a kerékpár beállítására, és melegítésre.Aki akarta lecserélhette a pedált sajátra, én nem hoztam, így maradt az edzőcipő, klipszel....Ezen szerintem nem múlt semmi, jó szorosra húztam,a végén alig bírtam meglazítani a szíjjat!

Egyforma nehéz ellenállásra állították a szervezők a spinning gépeket mindenkinek, és leragasztották az állítócsavart.A megadott 15 perc alatt kellett a legtöbb km-t megtenni!Összekotötték a bringákat saját komputerükkel, egyszerre indították, és állították le azt! Szóval nem watt leadást néztek! 

Pár pedálfordulat kiállva, induláskor...., majd szinte végig 120 körüli pedálfordulat (az volt a gépen a max. jelzett érték), ami kissé zavaró volt, mert ha ezen túl tekertem, akkor is 120-at mutatott!Kb.6-8 alkalommal mentem 115 körüli értékre vissza, amikor töröltem az izzadságot, és amikor ittam a kulacsból, így kiesve a ritmusból...Így utólag valszeg ezen(is) múlhatott a jobb helyezés, mert minimális különbségek voltak....Na, mindegy, harakirit azért nem fogok elkövetni emiatt, de azért bosszantó dolog, nemkülönben a szervezők számításai is! Kihoztak nekem - meg a mezőnynek is - valami elképesztő iramot! 99.68 km/h sebességgel tekertem, 24,921 kilométert 15 perc alatt! Ez a hivatalos km. eredményem, ezzel 4.-ik lettem korcsoportomban! Abszolútban 7.-ik! Az Elit 2. korosztály mind a 3 dobogosánál többet mentem, az abszolút győztes Tóth Rajmund (Bp. bajnok, bajnoki trikó,stb.)  az én  - masters - korosztályom győztese lett! Finoman fogalmazva is pechem volt a korommal....:))) Már megint a legerősebb korosztály az miénk volt vazzeee......

A naplóba a gép komputerének adatait írom inkább be, nem a szervezők hülyeségeit, így reálisabb:

15 perc alatt, 8 km, 32-es átlag, 120-as pedálfordulat.Indoor bp. (2013)

 Indoor bp. bajnokság....(2013)

   

 

 

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:15:00 8 01:53 32.00 0 120 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Fari képe

Fari 4242 napja

a master -senior kategória mindig is az egyik legerősebb ..ez a fiatalok szégyene.GRATULÁLOK,nagyon jó eredmény!!

Gida képe

Gida 4243 napja

Gondolom a kormányon rajta volt a hivatalos spinning óra....ezek szerintem nem mérnek pontosan. Gratcsi és jobbulást!

atom képe

atom 4243 napja

Hát ez nem semmi, mire rá nem veszed magadat :)! Gratulálok! Tegnap már csapatostul láttam errefelé bringásokat, biztosabban jelzik a tavasz közeledtét, mint a hóvirág :).

kola képe

kola 4244 napja

Gratula !!! csak óvatosan ezzel a dáthával engem jól kivett:((((( az nekem batomi magas fordulatszám. bár még nem mertem.

gergő képe

gergő 4244 napja

mester!!! komolyan miket ki nem találsz! :) azért benned is van egy kis hajlam önkínzásra, ez megnyugtat :)) gratusz!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!