áki futás

2013.02.16 Szombat, 16:06:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:44:11

Távolság

6.27 km

Tempó

07:03 p/km (8.51 km/h)

Pulzus

Átlag
167
Minimum
0
Maximum
177

Edzésleírás

Sziasztok! Újra itt. Az elmúlt két és fél hónap egész jól telt. A szállás és ellátás OK, bár áram és internet nem mindig van. Edzeni lehet, főleg kondizni és kardiogépezni. Idáig én is ezt csináltam, heti átlag 3-4 kondi és 4-5x1 óra lépcsőzőgép vagy szobabicikli. Az otthon megszokott diétát itt nem lehet betartani, de ezzel kalkuláltam is. Viszont a hízásom üteme megdöbbentő volt. Decemberben 8 kiló, januárban 6, az 14 kg. Februárban eddig stagnál. Ha hozzáadom azt a 4-et, amit még október-novemberben szedtem fel a sérülésem miatti kevesebb edzések miatt, akkor meg is van a 88 és 106 kg közti 18 kiló különbség. Ennyivel vagyok több, mint az ideális futósúlyom. Ez történik velem akkor, amikor nincs csirkerizs és azt és annyit eszek, amennyi jól esik. Aktív edzésmunka mellett! Persze érezhetően erősebb vagyok, utoljára 7-8 éve tudtam 100 kilóval fekvenyomni, de a felszedett súlynak legfeljebb egyharmada izom, a többi víz és háj. De annak örülök, hogy eddig ez a legrosszabb dolog, ami velem itt történt, mert egyébként viszonylag nyugi van.

A még novemberben kinézett és február 4-én megrendelt Garmin 910XT+HRM szuperszónikus futóórám tegnapelőtt megérkezett. Nagyon pöpec, már azt is tudom, hogy 740 méterrel vagyunk a tengerszint felett. Nem olyan messze vannak nyolcszor-tízszer ilyen magas hegyek is! Ma az egyik barátomat láttam résztávozni itt a táborunk udvarában. Eddig nekem nem jutott eszembe, hogy lehetne itt akár futni is. Kb. 135 m hosszú kavicsos talaj, két oldalán konténerek és harcjárművek. A teljes bázis területe persze sokkal nagyobb, de ott nem biztos, hogy célszerű lenne futni... Ez viszont egy zárt rész, lehet oda-vissza futkározni. Az idő jó, az óra kipróbálása úgyis izgatott, a bokám, ha nagyon lassan is, de rendbe jött, ezért úgy döntöttem nem várok még hónapokat, hanem elkezdem itt a visszakapaszkodást. Nehéz lesz, de már kétszer megcsináltam, ezúttal is menni fog. Ha minden jól megy jövő tavszra újra abban a formában leszek, mint amilyenben tavaly szeptember közepén voltam.

Amikor elindultam 3-4 km-t terveztem 155-ös pulzussal. Aztán mikor már 7:30-as tempót "futottam" és még mindig 160 volt, nem foglalkoztam vele tovább. Lesz ez még jobb is.

Camp Khilagay

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:44:11 6.27 07:03 8.51 0 0 177 167
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

bintamas képe

bintamas 4150 napja

Biztos, hogy menni fog. A vacsorát egy pohár joghurttal oldd meg, és a kilók is elkezdenek kopni. És a testsúlyodat vezesd ide be!

kiscsoki képe

kiscsoki 4153 napja

hol vannak a fák a fűszoknyás lányok?

galagyuri képe

galagyuri 4157 napja

Örülök, hogy jól vagy, legalább nem éhezel! A futás miatt nem aggódom, Te simán képes leszel rá!! Kitartás, Veled vagyunk!

running Laca képe

running Laca 4157 napja

Basz.i! Hát ez nem egy zöldövezet!:-))

zozo.m képe

zozo.m 4157 napja

Éljen! Örülök, hogy bejelentkeztél! És gratulálok az első futóedzésedhez, természetesen lesz ez jobb is! A legjobbakat! EGS!

bejcsi képe

bejcsi 4157 napja

Nicsak-nicsak! A NAGY Visszatérő! Kitartást, szorgalmas edzést, és kitartás! :)

Shrek képe

Shrek 4157 napja

Ez nagyon durva! Láttam ilyet ott, ahol én voltam. Önmegtartóztatás. Reggeli zabkása, ebéd sok zöldség meg sovány husi, vacsi 10 kili ... :-) ... Kitartás!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!