Hófutó futás

2013.01.18 Péntek, 17:56:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:46:15

Távolság

28.35 km

Tempó

05:52 p/km (10.23 km/h)

Edzésleírás

Kecskemét - Dózsa ltp (Városföld) - Nyárlőrinci szőlők - Kisfái - Alsóúrrét - Kecskemét 

Ma a tegnapi saras élmények hatására beröffentettem a Salomon SpikeCross cipőmet. A szögekre nem éppen volt szükség annál inkább a sártűrő talpra és a vízálló felsőrészre. Mit mondjak. Egy élmény volt a kisebb és közepes pocsolyákon átgázolni és a nagy sárban is kevesebbet csúszkáltam. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a tegnapi legextrémebb szakaszt elkerültem. Nem a sár miatt hanem az előtte lévő 2km aszfalt miatt amin nem akartam szöges cipővel végigcsattogni. A végén így is rákényszerültem mert már nem volt több időm kerülőkre. Nagyon jó cipő a SpikeCross csak sajnos a jobb lábam nem szereti. A talpélem megfájdul benne. Annyit meg nem tudom használni, hogy hozzászokjon. De így jó pár évig kitart. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:46:15 28.35 05:52 10.23 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

Hófutó képe

Hófutó 4123 napja

Éppen erre a problémára gondoltam. A lovaglásra viszont nem, de nem rossz ötlet. Bár nekem nincsenek sarkantyúim és én végképp nem szeretnék lovagolni. :D Vannak más szöges terepfutó cipők is. 

stirma képe

stirma 4123 napja

Azannya, az tényleg durva! A ráhúzós cucc azért sem olyan jó, mert időnként felcsúsznak a sarkamnál lévő tüskék (nem a talpamból állnak ki, hanem hátrafelé, kifelé, mint egy sarkantyú), és úgy semmit sem érnek. Hacsak nem lovagolni akarnék ugyebár, de azt meg nem akarok. :)

Gondolom, nagy rám, de ennél kisebb méret nincs.

Hófutó képe

Hófutó 4123 napja

Nem cserélhetőek a szögek de elég meggyőzöek. Kicsik és lépcsős kialakításúak. Tehát az alja vastagabb. Nagyon nehéz elképzelni, hogy eltörik. Eleinte jobban aggódtam de a kényszerű aszfaltozást bírni fogja. Ahol tudok az úttest mellett futok azért. Azért biztos vagyok benne, hogy a cipő stabilabb megoldás mint egy olyan ráhúzós dolog. Bár annak vitathatatlan előnye, hogy levehető ha végképp nincs rá szükség. Egyébként az a durva, hogy a Multinavigátorban 46e-t kérnek érte míg tavaly a Playersroom-ban 25-ért adták.

stirma képe

stirma 4124 napja

A SpikeCross szögei pótolhatók, ha mondjuk elkopnak, kiesnek, letörnek, vagy mittudomén, valami történik velük? Van, amikor nem lehet kikerülni az aszfaltot, és az valószínűleg tényleg nem tesz neki jót. Én Petzl Spiky Plus-t használok, de mindig parázok, hogy elkopnak a szögek, pedig igyekszem minél kevesebbet aszfaltozni. Bár az talán pótolható, de nem vagyok benne biztos.

Felszerelések

Salomon Spike Cross