pátyalso futás

2013.01.10 Csütörtök, 08:32:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:01:50

Távolság

20.7 km Szint: 185 m

Tempó

05:53 p/km (10.19 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

Most sikerült a runtinak 1 kilit pluszban mérni:-)/21.65/,holott csak 20.7 km volt a táv.3.7 km letakarított országúti részen ment 4:56-os átlag,de már a magánúton a havas csúszóson 5:33-as átlag lett,és akkor gyorsan futottam,ezért elég érdekes lenne az 5:38-as átlag a 15 kili keréknyomban:-)

1 kilométer futás után kiérve a mezőre,300 méterre átfut előttem 3 kóbornak látszó kutya,de a bokrok takarásában előtüntek a gazdák.Legalább 5 -ször simán megfoghatták volna a kutyákat,és én még 20 méterre  megközelítve ,úgy láttam,hogy lábhoz rendelik őket,de még a világért sem,hanem   a legnagyobb +1 kisebb a felszólítás ellenére elindult felém.Én kikerültem őket,mondtam a gazdának,hogy ezek nem állnak meg ,szarnak arra ,hogy ezzel a hangsúllyal mit mondanak nekik.

Na gondoltam már csak megfogták  nagy naívan,de a legnagyobb ,a sipítozás ellenére utánam futott,és nem Bajnaira,hanem az én vádlimra,hátulról ráugrott és a 40 kilójával előrelökött a síkos,fagyott úton.De Bajna szerint ez is csak egy vidám játékos eset szerintem.Amúgy akinek rosszabb a terep koordinációja, mint nekem az nem úszta volna meg esés,és jókora zúzódások nélkül,a törési sérülésekről nem beszélve.

De mint tudjuk a futók és kerékpárosok istenek,és mindig csak a gondot okozzák a kutyásoknak.

A herceghalomi magánúton az M1-es  autópálya hídja alatt egy hűtőkamionból félbevágott disznókat pakoltak egy kis transzporterbe,ez több mint érdekes !

Amúgy 17 kili környékén,még a Kozáromi -tó oldalán,átfutva a patakon  felnézve a keréknyomból 4 őzzel találtam 40 méteren belül szemközt magam:-) Aztán kis áldigálás után megrohamozták a szántóföld távolabbi részeit.

Ahhoz képest,hogy 5 percen belüli kiliket is futottam épp csak 6 percen belüli lett az iram. :-)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:01:50 20.7 05:53 10.19 185 0 157 140
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

21 hozzászólás

forgi képe

forgi 4266 napja

Az a baj, hogy sok helyen a legföbb isten a kutya.

S az isteneket nem kell iskolába járatni! :(

 

skia86 képe

skia86 4266 napja

Azért néha ha tudnál fotózni...mint pl. most ezt a disznóátrakósdit...mennyi ilyet le lehetne leplezni ;) :) EGS :D
Tündüs képe

Tündüs 4266 napja

A karácsonyi vásárban a sétálóutcán láttam. Egy military (jól írtam?) ruciban kivonuló srác,

(tudod az a tipus akire rögtön rossz szemmel nézünk) vezetett egy egy rotit. Nagyon rövidre fogott pórázon, hiszen nagy volt  a tömeg, sokan sétáltak aznap este. A combjához húzta a kutyát aki szinte együtt lélegzett vele, döbbenetes összhangban voltak. Ahogy  a gazdi megállt   kutya is mozdulatlan lett, nem volt fáziskiesés, nem akart előbbre lenni a gazdánál, sem kitörni, nem érdekelték az illatok, az emberek, csak srác utasításat figyelt, aki folyton beszélt hozzá. Ha minden gazdi ennek csak a felében lenne főnök a kutya felett már semmi gond nem lenne.

Örülök, hogy megúsztad komoly probléma nélkül.

toncso képe

toncso 4266 napja

 

  Ez  már  nemhogy  Krudys,  ez  már  kész  Jókai   regény.......   de  tetszik.  Ja  az  edzéshez  nagy  gratula  !!!

faxau képe

faxau 4266 napja

Az ilyen gazdi elmehet a bús francba! Az ilyenek miatt van a kutyásoknak rossz híre a futók között. A kutyaiskola mindenkire ráfér!És elsősorban a gazdiknak kell ott tanulni.

csabipontkom képe

csabipontkom 4266 napja

Akkor most felment a pulzusod is rendesen! :-) A múltkori kilátós sétánkon bennünket is megkörnyékezett egy csavargó kuvaszkeverék. Megmutattam neki a paprika sprayt, erre elhúzott. Szerintem már ismerte. :-)

Az a lényeg, hogy szerencsésen megúsztad! Egs!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4266 napja

hát van ám lélekjelenléted .... egs a futást, bármilyen is a tempó

posztizoli képe

posztizoli 4266 napja

Nézd pozitívan... mi van, ha a négy őz is rád ront....és még gazda se volt velük:))))

toncsofia képe

toncsofia 4266 napja

Elfáradtam, míg végigolvastam.... gondolom te is a futásban, egs! :)))

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4266 napja

állati kaland lehetett! :)

kkoos képe

kkoos 4266 napja

hát igen, ha a kutya könyvet olvas akkor tényleg nem fog rád ugrani :)

Briel képe

Briel 4266 napja

Jó ég, szerencse, hogy nem lett bajod! 

pátyalso képe

pátyalso 4266 napja

Én már találkoztam Pátyon futás közben olyan csajjal,aki a kutyáját sétáltatta,a kutya 30 méterre előtte, és könyvet olvasott séta közben.Na de az a kutya nem ugrott rám.

IIt is már azt gondoltam,hogy kettőből egyszer sikerül megfogni a saját kutyáját.De tévedtem.Ilyen talajon meg teljesen mindegy, hogy csak játékból ugrik nekem,akkor is sérülésveszélyes ,

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4266 napja

Zoli,én kutyás voltam a határőrségnél.Ha egy kutyával foglakoznak,megtanítják neki a szabályokat,tudja mit lehet,mit nem,ki a főnök,akkor nincs gond.Csakhogy minimális százaléka jár a kutyásoknak kutyaiskolákba akár,ahol segítenek megtanítani mind a kutyát,mind a gazdát az alapszabályokra.Egyébként igen,egy erősebb kutya szájkosárban is simán leintéz egy embert....

Amikor csibészeltünk,voltak olyan vad,erős kutyák,hogy nem is lehetett őket a csibészbundába bújt/általában én :-)/csibészre engedni,szájkosár nélkül,mert bár amikor felé ütöttem előírás szerint megfogta a csibészkart,de rögtön tovább is támadott torokra,vagy bunda alá lágyrészre....

A gond az,hogy a kutyák 90%-a el van kényeztetve,és gyakorlatilag sosincs büntetve,vagy nem akkor büntetik,amikor rosszat csinál,így nem köti össze a rosszat a büntetéssel.

pátyalso képe

pátyalso 4266 napja

Én még kutyán szájkosarat csak buszon/néha/és állatorvosi rewndelőben láttam.DE ha ez a kutyaa 40 kilójával szájkosárral meglegyinti a lábam,akkor nem futok tovább.

Az a probléma,hogy nem tudják magukhoz hívni a saját kutyájukat,mert kijelentő hangnemben egy kutya sem fog engedelmeskedni.

kkoos képe

kkoos 4266 napja

Oh :( még jó hogy nem törted össze magad. Szombat reggel van kedved két óra meg egy kis repeta futihoz?

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4266 napja

Baxx,amióta ez a kutyatéma Bajai szemszögéből napvilágot látott ez a sokadik kutyatámadás valóban...:-(

És még így is szerencsésen megúsztad,hogy legalább nem harapott meg,bár gondolom nem volt rajta az előírás szerinti szájkosár,mert ugyebár az a szuper figyelmes gazdik szerint állatkínzás....

Egyébként is az ő kedvencük az értékítéletükben általában sokkal magasabb szinten van,mint egy mezei embertárs...

A futi váljék egészségedre:-)

pátyalso képe

pátyalso 4266 napja

Én nem féltem,de a kutya kaphatott volna egy piros lapot,mert gólhelyzetben kitörő embert/futót/ utolsó kutyaként,vagy első ízlés szerint,próbált

lerántani:-)

bibe2 képe

bibe2 4266 napja

úúúúúúúúúúúúúúúú, én beszarok a kutyáktól!!!! még jó hogy nem lett semmi komolyabb bajod!!! legalább őzikék megint voltak!

pátyalso képe

pátyalso 4266 napja

Ezek a "dögök" fél perces 600 métert futottak a szántásban,de a 400 minimum megvolt :-) Így a fénykép esélytelen volt.

pg képe

pg 4266 napja

Eseménydús futás. Rákaptak a kutyák az EO-s futókra. Az őzekért irigyellek, erre felé nem jellemző a megjelenésük. Bár múltkor a Margit-szigeten mókust azért láttunk nedussal. Egs!

Felszerelések

Polar s625x
Asics Gel Torana 5 kék-sárga II.