Miska85 futás

2013.04.21 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:59:13

Távolság

42.2 km

Tempó

05:40 p/km (10.58 km/h)

Edzésleírás

Kb 200 edzéssel ezelőtt regisztráltam erre a weblapra és azóta szinte végig tudatosan vagy tudat alatt ez a verseny és azután ez a bejegyzés volt a cél.

Futás szempontjából igazából nagyon egyszerűnek tűnt minden. Egy nagyon lassú bevezető km után sikerült az üdvizítő sebességet felvenni, és nagyon egyenletesen haladni. A frissítők is szinte teljesen terv szerint haladtak. Ezért bár látszólag épphogy sikerült a négy órás célt elérni, valójában végig kontroll alatt volt a verseny 1-2 perc előnnyel.

Persze ez nem jelenti azt, hogy egyszerű volt. Az első 5km-et leharaptuk. Az azt követő 5 km élvezet volt. A kikötő, a napsütés, az egyre nagyobb tömeg, no meg az első ínycsiklandozó gél 12.5km-nél. Aztán 16km-nél a kis tó körül futhattunk a belvárosban, ott is nagyon jól érzetem magam, majd 17.5km-nél jött a második gél is. Utána azért elkezdte érezni, hogy a futás nem most kezdődött, kicsit fejben kezdtem oxigénhiányosabb lenni, no meg a lábaimból is ki-kiment a frissesség. Ennek ellenére jól esett a futás ott is, csak mintha hosszabbá váltak volna a km-ek. A közönség fantasztikus volt. Mindenhol szurkoltak, nyomták a zenét, pacsiztak, amit csak kell.

Aztán 25km környékén elkezdett fájni a csipőm kicsit. Két hete a harmincas edzés végén is ilyen volt, meg is ijedtem, hogy mi lesz. Aztán 27.5-nél elég sokat bénáztam a cuccokkal a frissítésnél, egy percet simán el is hagytam. Viszont a gélen kívül benyomtam a magnéziumot és új erőre kaptam, majd a csípőfájdalom is elmúlt. Ugyan ekkor már kevésbé esett jól a futás, de sikerült tartani a tempót és zenéből, közönségből folyamatosan új erőt meríteni. 31km-nél visszafordulunk délre, onnantól szembe tűzött a nap és meleg is volt már nagyon, amikor csak tudtam vizet ittam. Aztán 36-37km-től kezdett tényleg nagyon nehéz lenni. Mintha 3000méter hosszú km-ek lettek volna. A tempóm is visszaesett, fogyott az előnyöm keményen. Egyre nehezebbé váltak a lábaim és a fejem. Kicsit elúszni látszott minden, aztán 40 km-nél jött a kóla és az izoital, egy nagy szusszanás és az elhatározás: sikerülnie kell! És onnantól csak futottam, rohantam, emelkedőre fel, be a célba, szintidőn belül. Teljes volt a siker!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:00:00 42.2 05:41 10.55 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Miska85 képe

Miska85 4035 napja

Jövő héten valamelyik este?

mzsugyel képe

mzsugyel 4036 napja

Misi, mikor ünnepeljük ezt meg egy Balkán burgerrel?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!