zsolaaa futás

2012.12.03 Hétfő, 17:36:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:03:48

Távolság

11.32 km

Tempó

05:38 p/km (10.65 km/h)

Pulzus

Átlag
129
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Ságod-Neszele-pálya

Mostantól szilveszterig laza aerob futások és hegyi futások lesznek. A tempó futás nem hozza az eredményt inkább csak ront a formán

Kérdés hogy nem e azért mert az a forma a bringás formámnak és a 11 ezer km-nek volt köszönhető de mióta nem edzem annyit hanyatlik

Az aerob alap megvan pedig

Az új lámpám (Cree XML-T6 1300Lumen (ebay)) jól vizsgázott nagyon messzire elvilágít bringázni is lehet vele majd kipróbálom

13%-80%-6%

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:03:48 11.32 05:38 10.65 0 0 0 129
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4219 napja

Csak emlékeztem, hogy tempófutásba beleraktad az aranyoslapra átvezető 17%os emelkedőt, no meg a 16%os lejtőjét, a tempófutás inkább azt szolgálja, hogy egyenletes, versenytempó közeli, de egyértelműen az alatti (ezt az angol comfortably hard-nak mondja) intenzitással haladj folyamatosan úgy, hogy a végére max. 3-4 ütéssel menjen fel a pulzusod, de még jobb, ha még ennyivel sem és a sebességet mellette végig tudod sikon tartani.

 

Ha ilyenbe beleteszel egy meredeket, meg egy lejtőt, onnantól már nem fogod tudni, hogy egy esetleges elsavasodás abból adódik, hogy eleve túl magas intenzitáson futottál, vagy a hirtelen sok szintet nem voltál képes kipihenni már az edzés második felében.

 

Én a helyedben, meg a helyemben is, ha lazát futok, az laza legyen, ha dombosat, az dombos, ha tempót az tempó legyen. Én max. a lendületes futásaimba (egy kicsit gyengébb, mint a tempó, pl. ez https://edzesonline.hu/edzes/1105032 ) teszek bele gyorsabb szakaszokat, de nem erős résztávokat abba sem.

zsolaaa képe

zsolaaa 4219 napja

Emiatt szeretnék jövőre edzőt fogadni nincs plusz 10 évem arra hogy kisérletezzek magamon

zsolaaa képe

zsolaaa 4219 napja

Köszi Korpa te egy tudós vagy

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4219 napja

Zsolt,szerintem heti egy tempó futás bőven elég,akkor amikor igazán jó napod van.Nem néztem a naplódban az adatokat,edzés óra számokat,de nyílván nálad is csökkentek,így ha nem javul a formád nem olyan nagy csoda.

Bringán keményen mentél,most futásban nincs még benned annyi km,hogy igazán topon legyél.Szerintem gyűjts minél több km-t a 130-140 környéki tartományban,és utána erre végezz gyorsító résztáv vagy tempó futásokat.

Egs!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4219 napja

A tempófutások felépítéséhez hónapok kellenek, felépítésen azt értem, hogy megtalálni a megfelelő terhelést és csak akkor emelni rajta, ha már stabilan megy az előző szint. Ha tempóba beleraksz egy meredek emelkedőt, ott tudatosan vissza kell venni, nehogy az egész edzés értelmét veszítse, és akkor a felépítmény meginoghat.

ikerkaszat képe

ikerkaszat 4219 napja

Hát ebben nem tudok segíteni, de egészségedre!

Felszerelések

Asics Gel Pulse 3