zsolaaa futás

2012.11.24 Szombat, 17:14:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:04:02

Távolság

21.2 km Szint: 446 m

Tempó

05:51 p/km (10.26 km/h)

Pulzus

Átlag
132
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

Kaszaháza-Neszele-Gógánhegy-Egerszeghegy-Szívhegy-Bazita-Jánkahegy-Páterdomb

17%-40%-34%

Nem sok lelkesedéssel álltam neki Mostanában az jár a fejemben mi értelme a sportnak sosem lesz belőlem tisztességes futó vagy kerékpáros, csak időpocsékolás az egész.

De aztán annál jobban sikerült az edzés Ilyen edzésekért érdemes elindulni!!!!

Csak 15 kilit akartam futni gondoltam nem kell 2 óra futás elég lesz az emelkedők beiktatásával növelni az edzésintenzitást.  Annyira jól ment hogy megtoldottam plusz 2 heggyel (Bazita,Jánkahegy) a távot. Érezhetően jobban ment a  Gógánhegy mint szokott Bazitán már szemvedtem de nem vettem vissza. Jánkahegy Páterdomb meg már jutalomjáték volt

A múlt vasárnapi futáshoz képest ami szinte sík volt ezt is abban a tempóban futottam meg csak 4-el magasabb pulzuson.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:04:02 21.2 05:51 10.26 446 0 162 132
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4227 napja

Nézd meg a mai edzésemet a tegnapi feladásom után a cseheknél...

 

Ha azon gondolkodtam volna, hogy micsoda szívás, hogy ilyen edzésmunka után feladok egy maratont, nemhogy ilyet nem tudtam volna futni, de el se indultam volna otthon sirdogálva, hogy minek csinálom az egészet.

 

Most meg, hogy ilyen jól ment, szinte semmilyen negativ hatását nem érzem már a rosszul sikerült versenyemnek és tele önbizalommal várom a további hetek edzéseit.

zsolaaa képe

zsolaaa 4228 napja

Dóri: igen az egészségmegőrzés (testi,lelki) fontos szempont de ez a szint ahol vagyok már túlmegy azon szerintem jobb lesz ha visszaveszek

George: igen, más fele annyi edzéssel jobban megy mint én ez néha engemn is szokott zavarni. Önmagával azért versenyezhet az ember

korpa: szép gondolat! Engem most a szilveszteri maraton motivál elsősorban. Egy idő után rutinná életformává válik az edzés az embernél. Bár sokan vannak akik megtehenék hogy sportolnak de a mai magyar társadalomban ez nem érték és nem norma. 

orbea: Teljesítménycentrikus világban élünk, nemtudom egyébként a magyar amatőr világ mekkora része doppingol. Korábban jobban élveztem a futást (2009,2010) mostanra valahogy elment a varázsa.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4228 napja

Ezért szoktam én írni,hogy nem szeretem a teljesítmény kényszert.Bringán képes vagyok odaérni akár a magyar élmezőnyben jó helyre,ám futásban sohasem fogok....De ez abszolúte nem zavar,örülök,hogy megszerettem a futást,örülök annak pld,hogy 1500km-en túl vagyok bringás létemre....Szerintem bármilyen szinten is vagy,lehetsz akár profi is,akkor is gondolkodhatsz így,mert ott is mindig lesznek jobbak....

A másik.Mi tisztán sportolunk,el lehet érni egy elég jó edzettségi szintet,de a genetika,adottságok bekorlátoznak mindenkit.Egy idő után nagyobb fejlődési ugrás csak doppingolva lehetséges.És nem hiszem,hogy amatőr szinten az a mi utunk lenne....

 

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4228 napja

Érdekes, nekem soha nem szokott eszembe jutni, hogy semmi értelme (amíg egészséges az ember, persze, szerintem KÖTELEZŐ mozognia, de akár versenyznie is, bár ez egyénfüggő, kit mi motívál). Pl. ma feladtam egy maratont félúton, mégis, holnap reggel már alig várom, hogy futhassak, ha elveszítünk minden motívációt, akkor érdemes azokra gondolni, akik valamilyen okok miatt nem tehetik meg, hogy sportoljanak, sőt mindenüket odaadnák, hogy megtehessék.

torolt_2698 képe

torolt_2698 4228 napja

Tudod, ez néha nekem is eszembe jut. Hiába a triatlon, meg a bringa én akkor is csak egy futó vagyok. Mások a töredékéből amit tekertem idén sokkal jobbat mentek, pedig beleraktam szívem-lelkem, szabadidőm, stb. Erre meg odajön az emberke, aztán 1500 kiliből repeszt egy 6 órán belüli időt az IM-en.  Na ilyenkor kicsit elgondolkodok a beleölt edzésmunkán. Dehát ezt megbeszéltük olyan mint a szar. Remélem majd egyszer nekem is kijön. Itt a futás, kihagytam két hetet, aztán éppen belül vagyok a 6 perces tempón a 140-es pulzuson. Na egészségedre a futást. Nyugtasson meg a tudat, hogy én sokkal rosszabb bringás vagyok mint te, és igazából annyira a futás se megy. Sőt, most még jobb formában is vagy nálam. Elméletileg. 

ikerkaszat képe

ikerkaszat 4228 napja

Ehhez meg főleg gratulálok!!

Hú, én ilyenekre nem szoktam gondolni, mert minden edzés alkalmával sírva mehetnék haza... Sokkal fontosabb az egészségmegőrzés, a kikapcsolódás, egy terv megvalósítása... De hát mások vagyunk, és ez így van jól!

 

 

 

 

Felszerelések

Asics Gel Pulse 3