Dex bringázás

2012.09.30 Vasárnap, 09:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:08:00

Távolság

133 km

Tempó

02:19 p/km (25.91 km/h)

Pulzus

Átlag
141
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

TRACK1 - F'liget-Szántód: 29km - avg.bmp:142 - átlag: 26,9km/ó

TRACK2 - Tihany - Badacsony - Keszthely - Fonyód: 104km (140, 25,8)

 

Előtte és az első 10km-en szemerkélő eső, de most nem vettem mellényt. Bringás ujj is hamar túlzásnak tűnt és letűrtem, majd a kompon el is tettem a bringásfelső zsebébe. Elég erős szél fújt induláskor, de szerencsére Szántódig nem nagyon éreztem, van előnye azért annak ha kis utcákban kell tekerni. Elvileg minden egész órakor indul komp Tihany felé. Elsőre a cél a 10órás volt, de a kényelmes készülés ezt meghiúsította, de így legalább boltba is el tudtam menni vásárolni pár dolgot, többek között banánt, no meg vacsorát. Nem tudom hogyan, de végül a 11órás kompra is késésbe kerültem, ezért aztán bemelegítés nélkül kezdtem el lendületesen tekerni, amit utálok. Legrosszabb dolog, ha ajtón kilépve egyből edzéstempóra kell kapcsolni. Így a könnyű 30km helyett (mondjuk 24es átlag 125ös pulzussal) lett a fentebb írt. Féltávnál már látszódott,hogy odaérek időben, így a tempóból egy kicsit visszavettem. Odaérve viszont látom, hogy mindjárt indul ki egy komp, ugyanis amíg van forgalom addig indul óránként egy plusz van még egy és ha az megtelik, akkor az is indul. Gyorsan jegyet vettem, hallom hogy indítják be a hajót és mire odaérek, már hajták fel a lejárót. Fákk. Kb 15mp-en múlott!! Ha nem veszek vissza, simán elérem, vagy ha végig lazán jövök, akkor is ideérek 11-re. Így vártam 10percet indulásig. Mind1. Próbáltam nem bosszús lenni emiatt, hisz ezen nem múlik semmi, de azért zavart kicsit :P Meg is ettem egy egyik szendvicsem.

 

Tihany-Fonyód. Először fordított körön :) Tervezett pihenő: Badacsony. Amit olyan 40km-es etapra tippeltem. A szél megint velem volt. Azt hihetném, hogy ennyire értem a szelet, már-már Balatoni gyereknek számítok, hogy ezt ilyen jól ki tudom számolni, hogy hogyan segítsen legtöbbet, és azt is tudni vélem, hogy mikor merre fog fordulni attól függően hogy Fonyódon reggel 8kor hogyan fúj. Ezzel szemben szerintem csak simán mázlim van. Azaz a nagy számok törvénye szerint, meg fogom ezt még szívni de nagyon. És tuti, hogy akkor lesz viharos szél, és nyílt terep, és eléhezve fogok szenvedni :D A lényeg,hogy az elvileg É-i szél a domborzat miatt inkább ÉK-i vagy K-i szélnek tűnt. Egészen Badacsony előtt 10km-ig, mert ott talált helyet, hogy be tudjon fújni oldalról, szemből. Ismerve a terepet, a felesleges kerülőket megint kihagytam. Az erős bm miatt (+Tihany) éreztem kicsit a jobb vádlimat, mintha görcsölni akarna, így ittam a magnéziumos vizemet. Badacsony előtt majdnem sikerült esnem is, az egyik derékszögű kanyarban. Elöl valahogy lejjebb dobta eggyel a láncot és a bedöntött bringa még tovább dőlt. Magam se tudom hogyan, de valahogy visszahoztam egy kormánymozdulattal és nyeregben maradtam. Badacsonyban feltöltöttem a két kulacsom a kútnál, egyikbe tettem Mg-os pezsitabit. Megettem egy banánt és a másik szendvicsem, de éhes maradtam. Mivel több mint 60km várt még rám, és mert ma nem szerettem volna eléhezni, visszagurultam az egyik boros pincészethez (egyik kedvenc helyünk amúgy) és benyomtam egy Hamburgert. Mint halottnak a csók. Na akkor legyen még egy lángos is. Amit kihagytam volna, mert az olajos kajáért nem vagyok oda, de sok sóval elment. Nem tudom mi lett volna velem, ha ennyi sót nem viszek be. Nem volt nagyon meleg, de a nap azért sütött, 20fok felett volt a hőmérséklet (délután nem tudom mennyi lehetett a csúcs, lehet 25?). Rajtam majdnem jó ötlözet, de azért két rövid bringás nadrág, két zokni, bringás felső alatt meg póló. Reggel ez még jó volt és ha 20fok alatt maradt volna (plusz felhős idő+szél), akkor szuper, így se volt vészes persze, de izzadni (sót veszíteni) lehetett.

Tihany - Badacsony átlaga 25,5, Badacsony-Fonyód 26! Badacsony után egy ideig nem gondoltam arra, hogy még mennyi az annyi. Kényelmetlenebb volt a nyeregben ülni, mint a teljes körön, végére derekam is jobban beállt. (Legutóbb több Mg-t vittem be, lehet emiatt??)  Szél továbbra is segített, rövid időre fújt csak be szemből. Próbáltam spórolni az erőmmel, de úgy, hogy azért haladjak is. É-i és a Ny-i részt letudva azt gondoltam volna, hogy hamar visszaérek. De számolgattam és bizony onnan még 30km! Hisz a baráti társasággal mikor Berényben megálltunk, akkor is 24km környékén jártunk, csak eddig ez a rész az elejére esett, könnyű bm formájában. És Mária és Fenyves végtelen hosszú egyenes utcái ilyenkor még sokkal hosszabbak és végeláthatatlanabbak. Innen már számoltam vissza és örültem minden egyes eltelt km-nek, hát még a táblákon jelzett visszalévő km számok csökkenésének. Ennek ellenére lassan peregtek a méterek, próbáltam csak a tekerésre figyelni, hogy egyenletes erővel és viszonylag jó technikával hajtsak. Kezdtem érezni, hogy sok dolgot pótolni kéne a szervezetembe, főleg a sót, melynek hiányának a tünetei kezdenek előjönni. Nincs mese. Legközelebbi hosszabb tekerésre már kell vennem pár olyan cuccot, ami pótolja azokat amiket kell. A tempóból se adtam le, mert innen már akkor is végigviszem. 63km 26os átlaggal montival, terepgumikkal alapozásnak jó. Gyűjteni kell a km-eket és ezt is behúztam most. Ez éltetett igazán és ezért esett nagyon jól befejezni.

 

Defektet is megúsztam, pedig sok helyen tartottam ettől, ahol a gesztenyefákról leesett tüskék burkokkal volt tele az útszakasz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:08:00 133 02:19 25.91 0 0 0 160 141
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!