Alabárdos futás

2012.09.30 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:45:45

Távolság

10.1 km

Tempó

04:32 p/km (13.25 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
165

Edzésleírás

Kezdem azzal, hogy meg vagyok elégedve, elvégre egy év alatt két percet javultam. (Ha nettóidő mérés lett volna, talán még többet is)

Elégedetlen vagyok, mert megint nem mentem eléggé előre és így a budai oldal lényegében bújkálásból lökdösődésből állt. Csak magamat szidhatom... bevallom, titkon 4'30"-on belüli tempót reméltem.

Elégedetlen vagyok, mert egyszerűen nem tudtam felpörögni a megfelelő szintre, igaz így az utolsó három-négyszázon, majdnem háromperces befutót produkáltam, de előtte pár kilométert ezekszerint ellazsáltam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:45 10.1 04:32 13.25 0 0 165 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

Alabárdos képe

Alabárdos 4243 napja

@monique, köszi!

Szokás szerint az RDS-re hagyatkozom, és mivel nem volt nettó időmérés, így onnan indítottam, ahonnan rajtoltam, ennyi plusz az előzgetésekkel összejön... Feltehetőleg, aki elől futott annak nem jöttek össze plussz méterek. :)

A háromperces, szintén RDS (Ami 19,8 km/h-t jelzett ki), meg ráadásul egy-két másodperc  perc eltéréssel másfél perc volt a Dvorzsák Olof Palme saroktól a célkapuig... az 500 méter.

monique képe

monique 4243 napja

gratula! amúgy sztem a táv fixen 10km volt tavaly :) akkor futottam én is rajta

a 3p-es 500m gondolom becslés csak. de nyilván ha ennyire gyorsítani tudtál, akkor tényleg kissé túlzottan spóroltál előtte..

Dex képe

Dex 4243 napja

A pontos elemzést nem tudok írni, mert se a pontos útvonalat (terepet), se a körülményeket nem ismerem. Az biztos, hogy a pulzust nézhetted volna. Ha a lejtőn még alatta van, akkor nem gond, és talán az elejét se kellett volna jobban felpörgetni (mindegyikben volt kockázat). Síkon viszont mindenképp rá kellett volna állni jobb tempóra. Pulzusodat gondolom már ismered, lehet rá támaszkodni. Gondolom a max a végén volt, azaz a sík részen is 160 alatt lehetett, miközben ma hűvösebb időben majd' 19km-en az átlag több lett! Azaz az utolsó 4-5km-t 160feletti (165ös?) pulzuson meg kellett volna próbálni. Edzések alapján ennek menni kellett volna! Szerintem ment is volna. Végén lehet nincs sprint, de cserébe az utolsó 5km-en lehet nyersz 1-1,5percet. Ha herótod van a sok futástól (versenytől), akkor kezdj el rajtuk taktikázni, stratégiákat kipróbálni. Az se baj, ha legközelebb ilyen távon az utolsó 500m-re elfogy a Kraft.. akkor tudod,hogy abban a szituban az kicsit sok lett.

Alabárdos képe

Alabárdos 4243 napja

@Dex, akkor foglaljuk össze. Az elején az emelkedőn kellett volna felpörögnöm, ami a tömeg miatt nem ment. Utána a lejtőn még erősíthettem volna, de megelégedtem azzal, hogy gyorsabban futok, mint az edzéstempóm, így a ligetben már nem tudtam kifutni magam, ami az alacsony átlagpulzusból, és a háromperces tempójú befutóból egyaránt látszik. Ergo, ha az elején így jártam, akkor az utolsó négyet illett volna nagyon megnyomni...

Jól látom a hibákat?

Dex képe

Dex 4244 napja

Megint csak saját példát tudok mondani. Nekem 2-3km bm. (akár milyen lassú kocogás is),de kell. Utána kis gimnasztika és nyújtás (csak hogy pulzus visszaálljon kicsit, izmok melegek maradjanak). Aztán rajtvonal és tűűűz.

Amúgy edzéseken is kellenek a bm-ő km-ek. Minden sportágban min.20perc! Képtelen lennék egyből az elejétől edzéstempóval indulni, hát még ha pulzushoz köthető. Később mindig kifizetődik.

Alabárdos képe

Alabárdos 4244 napja

@Dex, pont eg yhéttel korábban volt olyan. Igaz akkor nem öt percet melegítettem, hanem 3,5 kilométert futottam le a verseny előtt... Lehet, hogy itt van az eb elhantolva?

Dex képe

Dex 4244 napja

Ha nem vagy elégedett teljesen, akkor lehetne, hogy én se legyek az ezzel a futással? :) Amin megakadt a szemem (no nem elsőre), az a 153as átlag pulzus. Ez tényleg ennyi volt? Mert ennél hosszabb futásokon is ilyen vagy ennél nagyobb intenzitással szoktál futni. Ez is jelzi, nem csak a túlzottan erős hajrá, hogy messze nem futottad ki magad. Ez tényleg 4.30on belülinek nézett volna így ki, de az is lehet hogy 4.20at közelítette volna. Most már legyen egy olyan futás, amivel mindennel elégedett tudsz lenni :))

Alabárdos képe

Alabárdos 4245 napja

Köszi mindenkinek! Az az érzésem, hogy a NATO futás kinőtte az útvonal elejét... és a bruttóidős időmérést. De tény, élvezem ezt az útvonalat. :))

@alouette, a jövő héten pihenek. :)

alouette képe

alouette 4245 napja

grat, és most már lazíts kicsit, legalábbis fejben!:)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4245 napja

zsörtölődsz, mint egy öreg medve...pedig ne becsüld le az eredményt, ezzel lazán meglenne a 100 percen belüli FM, sőt 95 percen belüli is!

Megjegyzem, hogy még a csúcsdöntés után is morgolódunk, én is azt tettem tegnap, mikor végiggondoltam néhány dolgot a maratonommal kapcsolatban...

Amatőr képe

Amatőr 4245 napja

Nem helyes szó ide a lazsálás, ez egy erős futás volt! Nem lehet -és nem kell- minden pillanatot maximumon nyomni.

Gratulálok ismét!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!