Hófutó futás

2012.09.20 Csütörtök, 08:18:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:44:26

Távolság

24.9 km

Tempó

06:36 p/km (9.09 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Kecskemét - Dózsa ltp (Városföld) - Kisfái - Alsóúrrét - Kecskemét 24.9km 02:44:26

Éjszakás múszak után kicsit tevékenykedtem a világhálón majd összekapartam magam és felkészültem az esős futásra. Reménykedtem benne, hogy ez alkalommal nem fog 1-2km után elállni az eső.

 Ami a leesett mennyiséget és annak az utakra gyakorolt hatását illeti volt egy elképzelésem. Nos gyorsan bebizonyosodott, hogy rosszak voltak ezek az elképzelések. A vasút melletti kb 2 km-es szakasz tócsákkal borított. Folyamatos kerülgetés de a talaj kemény. Semmi süppedés. A szántóföldek közé fordulva egy darabig ugyanez a helyzet de egyre inkább felázott a talaj. Itt már kezdett a cipő beletapadni és ugyanakkor erre-arra csúszni. Viszonylag még jól futható és igazi tapicskolós-csuszákolós szakaszok váltogatták egymást a Dózsa lakótelepig. (kb 7km) A pulzust itt sokszor nem tudtam tartani mivel ahhoz bizonyos tempót fent kell tartani, hogy ne csússzak el végképp vagy ne süppedjek be teljesen a sárba. Ekkor úgy saccoltam lesz vagy 3 és fél óra az időm. A lakótelep után 3-4 km aszfalt jön. Nagyon jól ment a móka. Amikor újra terepre értem jött egy kicsit bosszantó szakasz. Itt az út hosszabb szakaszon oldalra lejt. Hát csúszkáltam is kifelé rendesen. De haladtam rendületlenül. :) Amikor elértem a Nyárlőrinci vasútvonal melletti utat akkor láttam először azt amire igazából számítottam. A nagy homok megszűnt, víz csak itt-ott volt az úton. Jöhetett egy kis haladás. :)

Kisfái után az Alsóúrrét előtt kezdődő szakaszig megint egy új dolog következett. Itt nem volt felázva az út annyira de bokortól-bokorig tócsák sorakoztak és hol jobbról hol balról kellett leszednem a vizet a bokrokról. És akkor jött a poén. :) 

 Egyszercsak látom, hogy néhány kutya téblábol az úton. Még messze voltak, mire jobban szemügyre vehettem volna őket akkorra bementek az erdőbe. Láttam is, ahogy elfutottam ott, hogy bent mókolnak valamit az erdőben. Ahogy az illik, amikor elhaladtam ki is jöttek mögém. Visszanéztem. Valami nagyon magas vékony kutya állt kint csak. Pár léps, hátranézek megint. Hát már nagy mozgolódás és valami testesebb fajta "üget" utánam. Lépek még párat és megfordulok, hogy rákiáltsak. Hát azt hiszem nem kiáltottam. Meglepődtem. Nem kutya volt.  Malac. Egy nagyobbacska vadmalac ami már nem csíkos de még ne is olyan felnőtt. Úgy jött utánam mint egy kutya. Ha megálltam lassított ha futottam ügetett utánam. Nah... gondoltam .. ha ez befut utánam a városba akkor bekerülök a híradóba. :) Végül egy az erdőbe vezető útnál letér így malacom (csak) volt. :) 

 Én pedig elértem az aszfaltutat és innentől már említésre méltó esemény nem történt. :)

Közben rásasoltam az órára. Az edzésidő el van lapozva, hogy ne lássam de a pontos időből láttam, hogy nem állok rosszul. Gondoltam , ha 3 órán belül leszek nagyon örülök. 2:44:26 lett. :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:44:26 24.9 06:36 9.09 0 0 0 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések