monique futás

2012.08.23 Csütörtök, 21:53:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:46:41

Távolság

8.92 km

Tempó

05:14 p/km (11.46 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
0
Maximum
183

Edzésleírás

részletek az edzésszakaszoknál. fogalmam nincs mi ez, mindegy..

annyi jó volt azért, hogy az a 4:45 tempó lazának érződött. de az annál gyorsabbat meg nem tudja és kész... lassú tempót akármeddig, gyorsat meg semennyire, és nem a pulzus sok, nem a levegő kevés, sőt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:24:19 4.21 05:47 10.39 0 0 160 148
00:07:09 1.5 04:46 12.59 0 0 183 171
00:14:16 3 04:45 12.62 0 0 183 174
00:00:57 0.21 04:31 13.26 0 0 176 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 4315 napja

Az Insanity edzésprogram Skiának van meg dvd-n. Elvileg elérhető különféle torrent oldalakon, de én csak törölt vagy hibás fájlokat találtam...mondjuk, annyira nem kerestem kitartóan, van ezer más hasonló is. Pörgősnek jó nekem a taekwondo, mellette egy kis statikusabb "fegyencedzés" vagy bodyrock(bodyrock.tv) elég is most.

monique képe

monique 4315 napja

köszi!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4315 napja

Mielőbbi jobbulást!

lacika76 képe

lacika76 4315 napja

Kísértetiesen hasonló történt velem február végén, amikor új cipőt vettem, abban futottunk vasárnap az országos km gyűjtőn aszfalt dimbes- dombos szakaszon. Mindenképpen jobbulást kívánok!

monique képe

monique 4316 napja

ja, azért nincs futás, mert a jobb külső bokámnál vmi jelzett pénteken, asszem dobom a saucony ph 5-ös cipőm, mert abban volt ez áprilisban is csak a másik lábamon :( (itt ennél a csütörtöki futásnál az első 100m-en bemelegítés közben éreztem, h "húzza" a cipő vhogy a bokánál. ez aztán elmúlt a futás maradék részére, szóval pff....)

pénteken normál járás közben piict éreztem ezt, ha nem figyeltem oda az óvatos lépésre, meg vasárnap kipróbáltam jógát, ott se akart bokakörzős bemelegítést..... azóta már járás közben nincs gond, csak futólépésnél, remélem hamarosan menni fog a kertben futott teszt tünet nélkül. lehet eltúlzom, mert kedden már csak nagyon picit feszült mondjuk minden 3. futólépésnél, és mégse mentem futni... de áprilisban megszívtam az ilyesmivel :) úgyhogy inkább óvatoskodok mint h 2 hetet hagyjak ki... :P

monique képe

monique 4316 napja

ja igen csak az a gond h ez itt már nem az első ilyen nap :)

monique képe

monique 4316 napja

lacika76: egyetértek sok mindennel amit mondasz :)

lacika76 képe

lacika76 4317 napja

Nos, a saját tapasztalatom az, hogy vannak olyan napok, amikor nem megy könnyedén a futás. Ez van, nem lehet mit tenni. Nem kell feltétlen a fáradtságban keresni az okokat. Amikor voltunk a Szuflán nekem nagyon kemény hetem volt. Rengeteg meló volt, nem is tudtam rendesen pihenni, és vagy jó 5 perccel lassabb lett a végeredmény, mint aminek kellett volna lenni. Nem tudom Feri miért, lehet, mert lelkileg is kikészültem a munkahelyi nyomástól, lehet a tereptől, ami azért nem volt olyan könnyed.

A meleggel kapcsolatban eddig nekem egy rossz élményem volt. Amikor jött nyáron ez a nagy felmelegedés, akkor reggel mentem ki futni. Éreztem, hogy meleg van, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar "elmegy" a pulzus. Azért nem lehet szerintem a meleg, mert ha attól mászik el, főleg ha nagyon, baromira rosszul fogod magad érezni.

Volt olyan is, hogy egyik nap lassú voltam, a másik nap meg gyors ugyanazon a pulzuson. Ez is megmagyarázhatatlan, de nem is ez a lényeg. :-) Tegnap pl. simán meg tudtam volna a felét még ismételni a 25-nek, régebben fél-háromnegyed éve meg totál kiütöttem vele magam.

Szóval összegezve, igenis vannak olyan dolgok, amire nincs pontos magyarázat, de pontosan ezért érdekes, és értékes az egész, van benne kihívás. :-)

monique képe

monique 4318 napja

pudingman: köszi :) a nike-ra is kívánj nekem ilyen 16 fokot:D

 

Feri, szubjektíven nem éreztem olyasmit, hogy ennyire ne lenne erőm futni. a lábaimban éreztem h más vmi. persze lehet h a meleg, de nem hiszem, mert hidegben is volt már ilyen régebben. ja és hagyjál már azzal, hogy megmondod mit csináljak. nagyon nem érdekel.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4319 napja

Te is engem Mónika drága! Egy szóval sem írtam, hogy a pulzussal van a baj, az csak egy mérőszám, ami valaminek az okozatja...( na jól leírtam) én továbbra is a meleget okolom, mintha nem lenne erő a futásra, olyan érzés talán. Sok erőt kiszed az emberből, apránként, mindig picikét, de sokat. Nehéz ezt pontosan megfogalmazni.

De én továbbra is azt mondom, hogy próbáld ezt meg holnap/holnapután jóval hüvösebben!

Meglátjuk, hogy mi változik, és legalább lesz összehasonlítási alap, ami majd ki lehet elemezni!

Én a melegre tippelek, másnak mi a véleménye?

Kiváncsi vagyok Lacika véleményére!

pudingman képe

pudingman 4319 napja

Gratula Moni!

Alakul a maraton:-) Láttam az edzésnaplódban, hogy ebben a hónapban volt pár szép futásod. 

Kívánok neked október 6-án, kellemesen hüvös, szélcsendes 16fokot:-))

monique képe

monique 4319 napja

ja az 1,5-ösnél a 183, az a 4:16-os tempó mellett volt a végén, utána már csak alacsonyabban volt. úgyhogy tényleg nem erről van szó....

monique képe

monique 4319 napja

nagyon félreérted, nem a pulzussal volt a gond. nem, nem vagyok fáradt. nekem ha túl meleg van, a pulzus megy fel, a lábak attól még tudnak pörögni alapból.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4319 napja

Véleményem szerint ez a meleg nagyon sok energiát kivett belőlük, ez magyarázza, hogy a pulzusod a 1,5 km-es szakaszon olyan szépen felhúzott. Én azt tapasztaltam, hogy gyorsan felhúz, majd kb stagnál, de úgy érzed, hogy nem tudnál gyorsabban futni, pedig tudod, hogy lazán képes volnál gyorsabb tempóra is, pulzusügyileg is messze nem max.

Nem vagy esetleg fáradt?  Én a meleggel magyarázom, hihetetlenül sok energiát kivesz az emberből! Véleményem szerint ez a magyarázata a 3 kilis gyors szakaszon tapasztaltaknak is, hiszen ugyanolyan tempót tudtál tartani, némileg hosszabb távon is, de gyorsabbat nem, a pulzus is stagnált, de gondolom, hogy az elején szépen felhúzott, majd stagnált,

Ha napsütésben futottál volna, szinte kilőtt volna a pulzus, és riasztó értékeket produkált volna.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy mikor majd itt lesz a hüvös, vagyis 1-2 nap múlva pontosan megismételném ezt a futást, szerintem jóval másabb számokat kapnál!

Persze ez csak javaslat!

Felszerelések

Saucony phoenix progrid 5 w
Garmin 910XT