Sövi bringázás

2012.08.18 Szombat, 07:45:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:50:04

Távolság

124.6 km

Tempó

02:49 p/km (21.36 km/h)

Edzésleírás

Fertő-tó körül az óramutató járásával megegyező irányban Sopronból Nagycenkig Edével.

Előző este szerintem jól felkészültem, összepakoltam, szendvicseket készítettem. Ébredés reggel 4 után, vonat indulás fél 6-kor. 7 után érkezés Sopronba. Nagyjából 65 km után az első pihenő Neusiedl am See-ben. Itt felmentünk egy várromhoz, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt az egész Fertő-tóra. 20 perc pihenő után indulás tovább Podersdorfba, ahova dél előtt kicsivel érkeztünk. Itt strandolás volt a program nagyjából fél 3-ig. Innen irány Apetlon, itt rövid, 10 perces pihenő. Közben elfogyott a folyadékunk, de sajnos sehol nem találtunk ivókutat az út mellett, így az út Sarródig - ahol felfedeztünk egyet - nekem szenvedés volt. Sarródtól meg sem álltunk Nagycenkig, ami nem egy nagy távolság, de mivel én már teljesen elkészültem az erőmmel, elég fárasztó volt számomra. Nagyjából háromnegyed 6 körül értünk Nagycenkre a vasútállomásra.
Nagyon jó volt, hogy minden probléma elkerült minket. Se egy defekt, sem egy komolyabb eltévedés, sem egyéb gond nem hátráltatott minket. Az utak állapota nagyrészt jónak mondható. Osztrák oldalon volt egy kb 3 km-es szakasz, ahol nagyon nem voltunk elégedettek, egyébként csillagos 5-ös, magyar szakaszon viszont hagyott kívánni valót maga után az útminőség, de rosszabra számítottam sokkal.

Úgy érzem jól sikerült a felkészülés a túrára. Előző este egy nagy tányér spagetti sok erőt adott, reggel itthon egy kisebb szendvics, majd a vonaton még 2. Út közben elfogyott további 3, a strandon egy hot-dog, valamint 5 müzli szelet. Nagyjából 4 és fél liter vizet (ebből másfél bekeverve izotóniás italporral) fogyasztottam az út során, majd a vonaton hazafelé a jól megérdemelt 2 sörömet.

Az itt szereplő idő nettó idő, azt az időt jelzi, amit gurultaka  kerekek. A teljes, bruttó idő nagyjából 10 óra (strandolással, városnézéssel, mindennel). A tempó azért tűnik gyengének, mert sokszor sétáltunk és toltuk a bringát, amit beleszámoltam az időmben. A reális átlagsebesség nagyjából 24 km/ó körül lehetett.

Nagyon elfáradtam, de nagyon megérte!

(kicsit hosszúra sikeredett  a beszámoló, lehet hogy jobb lett volna blogként megírni)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:30:00 120 02:45 21.82 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!