Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 881 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Egyes atléták doppingra születtek?

Bozót | 2013-08-28 | Nincs hozzászólás!

Tudományos-fantasztikus regénybe illőnek tűnhet, de igaz, egyes sportolók genetikája lehetővé teszi számukra, hogy akár egész pályafutásuk alatt tiltott szereket használjanak, a lebukás veszélye nélkül. Európaiak esetében kb tízből egy, míg egyes ázsiai népeknél akár az emberek kétharmada rendelkezhet ilyen genetikai állománnyal. 

Tudomány - Ultrafutás, gének és az öregedés

Bozót | 2013-08-06 | 3 hozzászólás

Egy ausztrál kutatás szerint a rendszeresen futók lassabban öregszenek, mint a mozgásszegény életmódot folytató emberek, amelyet genetikai különbségek is okoznak. A futók esetében hosszabbak az ún. telomerek a DNS szálon és ez jó.  

A testmozgás azonnali hatással van a génkifejeződésre

pen | 2012-03-28 | Nincs hozzászólás!

Az izomtónus növelésére szolgáló molekuláris szignálok már egy edzés után is módosítják a génkifejeződést az ember szervezetében - idézte svéd, dán és ír kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke