Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 376 210 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Egy év futás a Föld körül - részletek egy különleges futós blogból 2. rész

Bozót | 2012-12-04 | 5 hozzászólás

Becky útja – rövid olasz kitérő után – Afrikába, azon belül is Etiópiába vezetett. A Yaya Village nevű „edzőkomplexumban” tartózkodik két hónapig, amely tulajdonképpen egy magaslati nemzetközi edzőtábor (2700m tengerszint felett) és szálláshely, 1km-es (földes) futópályával, rengeteg terep futóútvonallal, konferenciateremmel, szaunával, edzőteremmel, sportpályákkal.

A legaranyosabb futás előtti bemelegítés :o)

pen | 2012-07-20 | 2 hozzászólás

Egy nap alatt több mint százezren látták már a videót, melyen a fiatal ausztrál sprinter, Michelle Jenneke melegít különleges módszerrel a junior vb-n futama előtt.

Ne aludjunk téli álmot!

pen | 2007-12-31 | 10 hozzászólás

Ezt a cikket már majd egy éve megírtam. Akkor kezdett formát ölteni ez az oldal, és akkor még azt gondoltuk, talán 2006 januárjában sikerül rajtolnunk. Aztán az indulás persze jócskán csúszott, de én eltettem ezt az írást, gondolván, ha eljutunk a következő télig, majd kirakom. Nos, végre leesett az első hó – így tessék, itt egy időszerűvé vált cikk a téli futásokról! :o)

Hidegindítás helyett - bemelegítés

sepi | 2006-08-13 | 8 hozzászólás

Mi a bemelegítés értelme? A szervezetedet készíted fel vele szép kíméletesen a várható fizikai erőfeszítésre. Biztosan Te is szeretsz egy kávé mellett szép lassan felébredni reggelente, mintsem gyorsan kiugrani az ágyból. Sportoláskor a testeddel sincs ez másképpen. A bemelegítés során felpörög a szívműködés, a vérkeringés és a légzés, így emelkedik az izmok hőmérséklete, kitágulnak a hajszálerek, megindul az izzadás. Ha elhagyod a bemelegítést, a szervezetedet "hidegindításra" kényszeríted, mely több energiát igényel, és ezt meg is fogod érezni pár percnyi futás után, egy hirtelen jövő fáradtságérzés formájában; sőt, a sérülésveszélyt is fokozod a hideg, merev izmok hirtelen terhelésével. Egyszóval: Melegíts be!!

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke