Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 851 157 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Kerékpár: Országúton a csúcsot jelentő ProTour-ban erősít a gyári Merida

Bozót | 2013-02-26 | Nincs hozzászólás!

Jelentős változással kezdte az esztendőt a gyári Merida kerékpáros csapat: a profi hegyikerekesek, a német Multivan Merida Biking Team mellett megjelent az országúti „felsőház" új gárdája, a ProTour-ban résztvevő olasz Lampre Merida. A csapatbemutatóra – immár kibővülve – és a közös edzőtáborra idén is Mallorcán került sor február közepén. A bizalmat az országúti sor – Pozzato győzelmével – az olasz szezonnyitón kezdte meghálálni.

Az új, UCI nélküli profi liga tervezetének részletei

pen | 2011-11-23 | Nincs hozzászólás!

Még márciusban megírtuk, hogy 11 csapat arra készül, hogy ott hagyja az UCI-t és saját profi ligát alapít, magán szervezésben, üzleti alapon. A napokban nyilvánosságra kerültek az új liga létrehozását célzó javaslat részletei is. 

Kerékpár: Új profi liga formálódhat az UCI nélkül

pen | 2011-03-22 | Nincs hozzászólás!

Az UCI elnöke, Pat McQuaid szerint több nagy csapat arra készül, hogy ott hagyja az UCI-t és saját profi ligát alapít - egy alternatív ProTourt. A Cyclingnews értesülései szerint 11 nagyobb csapat tervezi egy új szerkezetű férfi profi kerékpáros liga létrehozását. Az új liga valószínűleg magánszervezésben, és üzleti alapon működne, hasonlóan a Forma-1-hez.

Kerékpár: A Cofidis és a Bouygues Telecom ProTour licenc nélkül

pen | 2009-09-30 | Nincs hozzászólás!

Az UCI licenszbizottsága bejelentette, hogy a következő évre nem kap ProTour licencet két francia csapat, a Cofidis és a Bouygues Télécom. Megkapta viszont a licencet a német Milram és az olasz Lampre csapat. A Lampre licensze négy évre szól, míg a Milramé csak a 2010-es szezon végéig.

Kerékpár: Kihirdették a 2009-es Tour de France csapatait

pen | 2009-03-18 | 1 hozzászólás

A Tour de France szervezői kihirdették az idei versenyükön induló 20 csapatok névsorát. A július 4-26. közt rendezendő eseményen, a ProTour csapatok a Fuji-Servetto kivételével mind meghívást kaptak. Mellettük, másodosztályú profi klubként a Cervelo TestTeam, a Skil-Shimano és az Agritubel indulhat a 3 hetes viadalon.

Kerékpár: Az UCI megnevezte a 13 szabadkártyás csapatot

pen | 2009-02-12 | Nincs hozzászólás!

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nyilvánosságra hozta a 13 „wildcard", azaz szabadkártyás státuszú csapat névsorát. A szabadkártyás státusz lényege, hogy az ebbe a kategóriába sorolt gárdáknak, a ProTour csapatokon kívül, lehetőségük lesz „ProTour" és „Historic" besorolású versenyeken rajthoz állni, feltéve ha a szervezők meghívják őket.

Kerékpár: 20 csapatot már meghívtak a Giro d Italia-ra

pen | 2009-01-29 | Nincs hozzászólás!

A május 9-én rajtoló Giro d'Italia olasz körversenyre a szervező RCS Sport első körben a 18 ProTour csapatból 14-et, és mellettük hat kontinentális csapatot hívott meg. Nem kapott meghívást a ProTour csapatok közül a Cofidis, az Euskaltel-Euskadi, a Française des Jeux és a Fuji-Servetto. Ez utóbbi csapat egyébként Riccardo Riccò és Leonardo Piepoli doppingügyei miatt nem indulhat el az RCS által szervezett másik két nagy versenyen sem (Tirreno-Adriatico és Milan-Sanremo).

Kerékpár: átrendeződő ProTour piac, megszűnő csapatok

pen | 2008-08-29 | Nincs hozzászólás!

A kerékpársportot megpróbáltatásai folytatódnak: az UCI és a versenyszervezők vitái és a doppingügyek után most amiatt főhet a csapatvezetők feje, hogy a problémákat megelégelő névadó szponzorok sorra hagyják el a csapatokat.

Kerékpár: A CPA hatékonyabbá és erősebbé válik

pen | 2008-04-26 | Nincs hozzászólás!

A Profi Kerékpárversenyzők Szövetsége (CPA) pénteki ülésén átalakult a versenyzők szervezeten belüli képviselete, és hatékonyabbá vált a döntéshozatali mechanizmus is. A szervezet várhatóan hamarosan dönt a rádiók verseny közbeni használatának kérdéséről, és álláspontját keményen kéviseli majd a versenyszervezőkkel szemben. Akár sztrájkolhatnak is a versenyzők a Tour-on, ha döntésüket nem veszik figyelembe.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke