Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 083 981 km-t sportoltatok
Hat err nem gondoltam

Hat err nem gondoltam

lukacslaszlo | 2013-10-07 22:21:39 | Nincs hozzászólás!

Reggel ugy gondoltam, hogy ma futok egy lazat.Aztan este ugy alakult, hogy a fiamat el kellett vinni edzesre Tatabanyara......es ha mar ott vagyok - ki tudja.......szoval akkor irany a szauna, hiszen a viz hideg. Ugyan nem nagyo, de egy nyitott uszodaban, hamar lealltal beszelgetni egy szal pulcsiban....Szoval szauna. 

Amikor kozeledtunk Tatabanya fele, mar megfordult a fejemben, hogy talan jo lenne egy hosszabbat uszni. Gondoltam, legyen 3000m.

Ahogy kijottem jol atmelegedve a szauna utan a gozbol, es leusztam az elso 200-t, mar kesz volt az elhatarozas. Petinek 8-ig tart az edzes, addig kb belefer 5000. Ok. Kibirom? Hat nem is fizikailag, hanem fejben? 1000 vegyes, na megegysze, na megegyszer, na, akkor most 2000 gyors - kb Peti addigra vegez. Kicsit kicsusztam, de Peti is onszorgalombol repetazott. Mennyi van meg neked?, kerdeztem. Meg 600 - volt a valasz.Ok. Usszunk egyutt.Lazan es dinamikusan, lenduletesen ment. Menetkozben megfordult a fejemben :Vajon menne a 10 km? Fizikailag valoszinuleg, de fejben......

Talan lesz meg modom a heten uszni egyet. Ha igen, akkor 3 km lesz a cel.

Kerekezve.

lukacslaszlo | 2013-10-06 17:32:41 | Nincs hozzászólás!

Ma kerekeztem eloszor hosszu evek utan. Eloszedtem a 20 eve vett montimat.Anno ez a vas jonak tunt -ma mar nem ezt vennem- de mozogni ez is megteszi. Kicsit kipofoztam, felpumpaltam, kicsereltem az elemeket es meghuztam a csavarokat.Ennyi.Hat nem volt egy alapos szerviz. Kiderult menet kozben, hogy kosztat a hatso kerek a villan, hogy a hatso lanckerek nem valt fel az 5. es 6. fokozatba.Persze, ettol meg jo volt tekerni.Ismet hallani a gyerekkoromban annyira kedvelt surrogo hangjat a kerekeknek, erezni a levego illatait.Szerencsere olyan helyen lakom, ahol - foleg nem vasarnap - nincs komoly forgalom. Talalkoztam nehany kerekessel.....es raadasul konnyen ment - mar ahhoz kepest, hogy ez monti.Szep napsutes, szinte szelcsend, lankas taj, zold mezok es Biatorbagy hataraban egy szinte sivatagi tajban - frissen szantott szantofold - kozepen egy maganyos kopasz fa. Futurisztikus.Jo volt, laza volt, konnyed volt. 23 km 1:07:39.Remelem, lesz meg nehany hasonloan ilyen szep delutan ebben az evben.

Futasokra biztosan van mod, talan uszni is fogok tudni hetente 3 alkalommal.

Ez a het jol sikerul -az uszaslehetosegeket leszamitva.

Marnem turekszem nagy teljesitmenyekre, inkabb a napi rndszeresseget tartom szem elott.