Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 026 469 km-t sportoltatok
Futok, mert jól esik

17. C-C T.N.F. 3,5+7,5 km

torolt_9844 | 2012-05-22 11:03:16 | 9 hozzászólás

17.Coca-Cola Testébresztő Női Futógála 3,5+7,5 km

 

Pár nappal a verseny előtt derült ki, hogy Dorci mégis tud jönni, mert visszaérnek a céges csapatépítésről. Nos én ennek nagyon-nagyon örültem, igaz 'csak' edzésnek fogtuk fel a szaladást, de akkor is jobb abban a nagy tömegben nem egyedül futni (3950 nevező)! Persze először csak a 7,5 km volt neki betervezve, de kb. 0,000001 mp alatt meggyőztem, hogy a 3,5 km-t is le szeretné futni.

Szóval elrajtoltunk a 3,5 km-en (ami egyébként Garmin szerint csak 3,44 km volt) , szépen végig is szaladtuk az első karikát 21 perc 32 m.perc alatt (ez a hivatalos és az általam mért nem hivatalos idő is), nagyon jól éreztük magunkat. Aztán jól felzabáltuk a befutócsomi tartalmát, már ami ehető/iható volt belőle, a többi ment a kukába. Nesze neked környezettudatosság.....

Na meg persze csináltunk valami nyújtásfélét..... vagy csak beszéltünk róla, hogy kéne és aztán mégsem.... pffff, ha most agyoncsapnának sem tudnám megmondani.... szóval asszem ezek a filmkockák fényt kaptak az előhívás során, no de sebaj.....

 

Közben szépen alattomosan egyre melegebb lett - na mert ugye ebben az évben eddig baromi sokat tudtam ilyen melegben szaladni és jól meg bírtam barátkozni vele, na meg azért tavaly nyáron sem törtem magam túlságosan össze, hogy déli 12-kor szaladgáljak a legnagyobb melegben -, így a Nagy Vizesasztalnál kirakott poharakból elvettem néhányat és jól a fejemre borítottam. Zuhanyozni pont jó volt, meginni már meleg. Na ezt a 7,5 km rajtja előtt jól megismételtem, jah és Dorci is kedvet kapott a pancsihoz, így frissen és üdén tudtunk nekivágni a 7,5 km-es távnak (ami Garmin szerint 7,44 km volt). Itt majdnem 2 egyforma kört futottunk, a másodikban volt egy kis kurfli, mielőtt a Központi úton a cél felé vettük az irányt, frissités a rajt/célkapu után volt az első kör végén. 

A rajtnál találkoztunk néhány olyan futótársNŐvel, akik jól betesztoszteronozták magukat és már-már egészen férfias lett az alkatuk és a vonásaik! ;-)

 

Az első kör elején volt nagy tumultus, voltak jó sokan, akik úgy érezték, hogy gyorsabban tudnak futni, mint ahogy valójában, így aztán volt előzgetés rendesen. A frissítőnél, nagyon sokan megrohanták az első asztalt és egymás hegyén-hátán próbáltak frissítő nedűhöz jutni. Mi ügyesen először ittunk egy iso-t, tömtünk 1-1 darab banánt az orcába és az utolsó vizes asztalról felmarkoltunk 1-1 pohát vizet és újra zuhany. Na ez sokat dobott a komfortérzetemen, ami egészen kitartott kb. az 5. km-ig, addigra jól megszáradtam és elkezdtem zsíromra sülni (vasággyal együtt vagyok 52 kg a 164 cm magasságomhoz - csak akik nem ismernek). Persze most jól jött volna a 13 éve levágatott hosszú haj, mert Dorcinak hosszú a hajzata és neki az nem száradt meg jó gyorsan és frankón hűtötte. Na de csak ezért nem fogom újra megnöveszteni!!!

 

Szóval agonizáltam egy sort ott a Központi úton haladván a meleg miatt, mert ugye mikor voltam én már 18 éves, amikor heteket töltöttem a badacsonyi strandon szinte egész nap a napon sütkérezve és azt élveztem, hogy 30sok fok van.... na de a lábaim a megfelelő üzemmódban voltak és vittek megállíthatatlanul.... csak a Toronyban volt egy kis zűrzavar.... asszem egy pohár víz gyorsan kimosta volna a demoralizáló gondolatokat onnan....

És aztán egyszer csak ott volt a cél és a végét jól meghúztuk, hogy a bruttó időnk is 50 perc alatt legyen - persze ezt ott akkor hirleten találtam ki, mert időterv nem volt, csak annyi, hogy 6:20 - 6:30 közötti tempóban fussuk végig az egészet. Na ja pont annyi lett.... a nettó idő 47 perc 35 m.perc, ami 6:21-es tempó.... végül is közötte van..... az már más kérdés, hogy az első első kör (3,5 km) 6:09-es tempó lett, ami ugye elég messze van a kicsit fentebb meghatározottól...... na de utólag már nem lehetett vele mit csinálni.... ellenben felmerült bennem, hogy azt ott jól elfutottam és mivel még nem vagyok ilyen tempóra hitelesítve, ezért nem bírtam a 7,5 km végét és egyszerű volt a melegre fogni? Vagy csak szimplán hülye vagyok? Ez is egy teljesen lehetséges opció.

 

Célkapun átrohanás, érem a nyakba, újra befutócsomag.... mivel azért jól meg is éheztem kicsit csalódott voltam, hogy megint csak gejj nápolyit és hungarocel szendvicset (Abo-nett szendvics) kaptunk. Meg is kérdeztem a csomi osztó hölgyet, hogy a FÉLDISZNÓs csomagot hol osztják? Aszonta az nem egészséges, pedig a mangalica igenis egészséges. És mennyivel laktatóbb, egy jó kis csülkös, teljeskiörlésű rozslisztből készült kenyeres szendvics kis kovászos ubival. Szerintem még ápdét is! Na az más kérdés, hogy a refluxos gyomrom mit szólna hozzá, de őt meg senki nem kérdezné. De azért Zsu rendi volt, mert amit szombaton főzött csülkös baboslevest, abból nekem is juttatott egy keveset, kb. 2 litert. És ez otthon "várt reám, míg megjövök"..... de azért én is készültem, mert vittem a zsákomban túrós sütit, meg banánt, meg isolét, meg puszedlit... ebből csak a puszedlit nem ettük/ittuk meg, azt megettem hétfőn.

Aztán, amikor hazaértem, akkor meg nekiültem a bablevesnek.... jó vó't!!!! Mindmegettem..... hmmmmm..... KÖSZI ZSU!

Na de lassan már több szól a kajáról meg az evésről, mint a futásról. Na jah, mert evés nélkül nincs futás! Meg különben is enni JÓ!

 

Szóval a befutó csomiban megint nem volt Disznó, meg annak a fele sem, így egyenesen mentünk a Nagy Vizesasztalhoz és minimum 3 pohár tartalma a fejemre, nyakamra borult.... Fincsi volt, igaz nem pótolta a Disznót, meg a felét sem....

Aztán nyújtottunk egyet - erre emlékszem -, majd chipleadás, csomagfelvétel és irány az ingyenes szaunázási lehetőség, vagyis az öltözősátor! Na ezt Dorci nem vállalta be, pedig ha tudta volna, hogy milyen üdítő érzés volt kijönni abból a sátorból!

 

Mindeféle adat és útvonal és ilyenek, az edzésnaplóban.

2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (3 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)