Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 140 385 km-t sportoltatok
Futok, mert jól esik

KényszerPihenek

torolt_9844 | 2012-07-05 10:03:27 | 6 hozzászólás

Másfél hete vasárnap szaladtam egy kellemeset, aztán ment a nap tovább, ahogy ilyenkor szokott. Este a Zebek legeltetéséből hazafelé (na nem kell óriási távolságra gondolni, volt vagy 800m amit összesen megtettünk) elkezdett élsen fájni a bal lábamban, arról a görög hősies fickóról elnevezett ínszalagom, az ellépés pillanatában. Gondoltam magamban, hogy rohadj meg, de azért annyira komolyam mégsem akartam, hogy lerohadjon a bal lábszáram!

Na a lényeg, hogy hazaevickéltünk és jól adtam neki egy nagy adag hideg lóbalzsamot. Meg ráhúztam egy rugalmas bokarögzítőt és jól is esett nekijje..... A lóbalzsam pakolás megmaradt, a rögzítő hol rajta volt, hol nem, mikor hogy esett jól, a lényeg az, hogy szépen javult. Persze a kutyalányaim tökre megértők és kicsit sem vették zokon, hogy a reggeli legeltetésük ideje és távja lecsökkent. Szerdától már nem hogy nem fájt, de nem is feszített, meg semmi.

 

Közben vadul keresztül edzettem McMillan bácsi mélyizomerősítésével, meg a Zuszodában is a medencében szombaton. És mindeközben jó sokat gondoltam a zUBésekre, főleg szombaton délután, amikor én is az agility pályán aszalódtam.

Vasárnap is volt keresztül edződés (is), ami kutyaáztatás formájában realizálódott.... meg persze magunkat is beáztattuk egy kicsit....

Csirek hozta a formáját, először nagyon örült a víznek, úszott is, majd amikor elkezdett FÁZNI, igen jól olvassátok FÁZNI, akkor követelte a törölközőjét, hogy őt most azonnal csomagoljam be, mert támadnak a jegesmedvék! Persze nem tettem, mert azért 40+ fokban ne akarjon már megFAGYNI! Tüntetően kiült a napra és duzzogott. Majd melege lett és jött pancsizni....

Persze Ciklon is hozta a szokásos, igyuk ki a tavat pótcselekvéses szarját (mert ugye azért nem megy olyan könnyen a váltás sportkutya lét és kanapékutya lét között, főleg ha az ebnek sportkutya agya van, ami azt jelenti, hogy folyamatos teljesítési és megfelelési kényszere van és számára az nem normális, hogy nem csinálunk semmit), így a számára ez terápiás áztatás lett. Amúgy meg ha sikerül túllendülni ezen az agymenésén (harapdálja a vizet és közben nyeli literszámra), akkor imád úszni.

1,5 óra alatt túllendült, igaz addigra úgy teleitta magát, hogy úgy nézett ki, mintha éppen ellés előtt lenne percekkel... Jó kis éjszakai program lesz a csőtöréses kutyámat kb. óránkén levinni..... de vesemosásnak megteszi. Ellenben a tó mellett töltött további 1 órát már képes volt békés úszkálással tölteni, úgy, hogy nem kellett labdát vagy bármi mást kihoznia, hanem CSAK ÚGY kellett úszni. Nagy feladat! Neki mindenképpen! Ennek folyományaként pedig 3 napig szinte csak aludt.... meg jól lefogyott...... de legalább nem fosott..... azé' ez is valami.....

 

Aztán vasárnap este elmentem Zsuval egy tesztfutásra jó lassan, hogy mit szól hozzá az ÉnGörögHősöm. A szaladás közben és utána sem nyafogott, ennek ellenére változatlanul megkapta a lóbalzsamos ápolást. Na de hétfőn reggel kicsit jelzett, hogy annyira nem is érzi magát komfortosan. Így erre a hétre is szaladások felfüggesztve, szombaton megint uszi.

Amúgy meg kedd óta semmi jelzés sem érkezett a GörögHőstől. Mondjuk azért csúnyán meglepődtem volna, ha mondjuk küld egy ímélt vagy egy eSeMeSt.... Azon filózom, hogy vasárnap megint megkínálom egy kis nagyon lassú szaladással..... Mert ugye a puding próbája az evés!

 

CiklonKutya ma reggelre megtalálta az Erőt az izmaiban és a Koncentrációt a toronyban és már rendesen tudtunk sétálni.

6 hozzászólás

pen 4336 napja
pen képe

Nekem fájós Achillesre sokat segített a minden reggeli alapos lábtorna (spicc-pipa hajlítgatások meg lábfejkörzések) még mielőtt kikeltem volna az ágyból. Remélem, a tiéd hamar rendbe jön majd. 

torolt_9844 4336 napja
torolt_9844 képe

Köszönöm @pen, ilyet csinálok én is minden lábraállás előtt :)

Dex 4336 napja
Dex képe

Nekem is volt idén görös bajom :) én ilyen excentrikus gyakorlatokat is csinálok: KLIKKIDE

A kutyák jó fejek, enyém is meg tud sértődni :)) Sajnos autóba nem száll be, így nem tudom vinni úszni,pedig szereti a vizet.

torolt_9844 4336 napja
torolt_9844 képe

@Dex, köszönöm. Neked mennyi idő alatt jött helyre? A linket köszi!

 

Kutja: ne tudom mekkorád van és van-e kerted, de egy medence?

(Nekem kertem sincs, meg medencém sincs, de amikor a törpémnek (Csirke) a gerincsérülése után úsznia kellett bekunyeráltam magunkat egy jóbarát kertjébe és medencéjébe, és ott úsztattam minden hétvégén. Na jó, őt könnyű utaztatni, mert össze-vissza 4-4,5 kg.)

Dex 4336 napja
Dex képe

2hetet pihentettem, amibe egy próba futás volt azért, meg tornáztattam, de az elején még azt se, hagytam hogy elmúljon. De nekem futás közbe jött ki, plusz kapásból rányújtottam, utána menni se tudtam.. Valószínű sok fajta Achilles sérülés lehet (megnyúlik, begyullad, túlerőltetés).

 

Itt egy közel 70kg-os Leonbergi lakozik, így hát sok mindenhez kell az ő beleegyezése is :)) Egyszer volt egy medence felállítva neki (meg kicsit lemélyítve a földbe), de nem tetszett neki az alja és kikaparta :) volt medence nincs medence.. de gondoltam ások egy gödröt,teszek bele fóliát és akkor abba bele tud hasalni.

torolt_9844 4336 napja
torolt_9844 képe

Hűűűű ez jól hangzik, bár tudom, hogy az én lábam nem a Te lábad és attól, hogy a tiéd helyrejött 2 hét alatt, az enyém nem biztos, hogy fog, de én még a jövő héttel is számoltam, hogy esetleg pihenni kell és az úgy már 3 hét lesz.

 

Hűűűűűű, MACIIIIIIIKUTYAAAAAAA!!!!!! Tul.képpen csinálni kell neki egy kis kerti tavat, aminek nem halak és egyéb vizi lények lesznek a lakói, hanem a Zebedli! Télen meg majd befagy, már nem a kutya, hanem a tó, és lehet rajta korizni :-P

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (3 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)