Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 141 483 km-t sportoltatok
Futok, mert jól esik

Második Első félmaratonom :)

 

19. K&H Olimpiai Maraton és Félmaraton Váltó - egyéni félmaraton

torolt_9844 | 2012-06-12 11:42:50 | 18 hozzászólás

Miért ez a cím? Mert 25°C felett még nem sokat futottam, ugyanis tavaly nyáron vagy ellógtam a melegben szaladást, vagy hajnali 5-kor mentem, idén meg kb. 2x tudtam 24-25 °C szaladni, ami ugye nem túl sok.
Na de mindig kell kihívás!

Célidő nem volt előre belőve, még annyi sem, hogy a Vivicittá időeredményén javítsak. A cél az volt, hogy jó hangulatban végigfutni és élvezni az egészet! (Na jó, attól hogy nem volt busz, az még cél volt, hogy 2 óra 30 percen belül beérjek.)

 

Természetesen most is Dorcival szaladtam, mert ezt így beszéltük meg, és különben is meg egyébként is!

 

Reggel borús időre keltem, amihez kellemes 20-21°C társult. Jól megállapítottam, hogy az lenne a legjobb, ha ez így maradna, de persze tudtam, erre csekély az esély, de azért ez nem szegte kedvemet. Napközben aztán lett 27°C, hol sütött a Nap, hol csak szűrt fény volt, hol esegetett pár csepp eső. A biztos a fülledt meleg volt.

Banyák rövid legeltetése után indulás, találka a Széchenyi I. téren (régi Roosvelt tér). A villanyosról láttam, hogy a Vigadó és az Eötvös tér között forgatás van/lesz. De jó gondoltam, legalább nem csak minket fognak elátkozni az autósok a lezárás miatt. Ráadásul mi hamarabb is végeztünk, tehát igazából nem miattunk nem lehetett használni a rakpartot, mi csak kihasználtuk a lehetőséget, ha már úgyis le van zárva.....

 

Szóval találka, Dorci rajcsomagjának felvétele, téblábolás, bemelegítés, csomagok leadása a ruhatárba, pisilés, rajtzóna megközelítés.

Megint majdnem az 5-ös zóna végébe álltunk, hogy ne fussuk el az elejét! Ez múltkor is bejött! Most is tökéletesen sikerült és ugyan hamar elkezdtünk előzgetni, igazából egyszer sem éreztük azt, hogy valaki feltartana minket. Meg különben is, az ember lányának a lelkének mennyivel jobb, ha ő előzget, mintha őt előzgetnék. Így kezdettől fogva borítékolva volt a sikerélmény.
Persze azt tudtam, hogy a 2. körtől a friss váltótagok pofátlanul frissek lesznek, de az nem zavart, sőt!

 

11:00-kor elindult a mezőny eleje, viszonylag hamar, 2:50 perc múlva mi is áthaladtunk a rajt/cél kapun. Az az igazság, hogy innentől kicsit zűrzavar van a memókártyán és nincs meg úgy ez a futás az elejétől a végéig, mint a Vivicittá. Csak emlékképek és érzések. De akkor lássuk ezeket:

- A Lánchíd előtt egy padon egy részeg erősen ittasnak látszó ember éledezik, kiabál valamit, amit csak ő ért (vagy még ő sem), mert nem biztos benne, hogy:

     A)  tök részeg és azért lát ennyi rohanó embert, pedig talán csak 1 kocogó haladt el mellette;
     B)  józanodik és ezért látja a fentieket;
     C)  még valójában mindig ájultan fekszik és csak egy alkoholos rémálom vagyunk neki.

A lényeg, hogy visszahanyatlott a padra és várta, hogy elmúljunk az életéből, amit nagyon összezavartunk.....

 

- Az egyéni indulóknak piros, a férmaraton váltósoknak kék, a maraton váltósoknak zöld számaik voltak.
Az első frissítőnél az egyénisek balra lettek terelve, ahol egy nagyon kedves korosodó 'bácsi' irányított bennünket - "Piros számmal balra, kék/zöld számmal jobbra!" . Gondoltam kicsit gonoszkodom és megkérdeztem, hogy "Mi van ha színvak vagyok?" (Tudom nagyon aljas vagyok!) De 'bácsi' kapcsolt és módosított - "Egyénisek balra, váltósok jobbra!" Mosolyogva megköszöntem Neki a segítséget és mentem frissíteni! (Amúgy nem vagyok színvak, csak néha nagyon genya!)

 

- "8-as pálya, 8-as pálya!" felkiáltással futottuk a fordítókat és azokat a részeket, ahol jó széles volt az út és kívül nem igen futott senki, inkább az 1-es pályán mentek. Mert, ha már egyszer akkora rész lett lezárva és mi kifizettük, akkor használjuk is ki! :-)

 

- Minden körben az alagutacska után és a Parlament előtt úgy a körök 6. km-nek környékén egy fel-/lehajtónál lefelé engedtünk a gravitációnak és a lábainknak, hadd menjenek! Jó kis résztávok voltak! A félmaraton közben...., versenyen...., poénból..... csak mert jól esett!

 

- Megint volt cikk-cakkban futás, igaz csak egyszer, de sikerült vele mosolyt varázsolni néhány arcra! Mert azért mégis "csak" örömfutás ez a hobbifutás!

 

- Voltak még nagyon szép pasivádlik, akik megelőztek, mert azért szemet is kell legeltetni, nem csak reggel ebállatokat!

 

Nagyon gyorsan körbeértünk egyszer, kétszer, háromszor, a nettó idő 2:09:50! Na ezen jól meglepődtem/tünk, addig is fültől-fülg ért a száj, de azért ez 6 perc javítás az április 1-i 2:15:57-hez képest! És még csak nem is tudatos, hanem így sikerült!

A befutó csomag mellé kaptunk piros almát, aminek nem volt az egyik fele mérgezett (megkérdeztem), mint Hófehérkének, igaz ő most nem futott velünk, így jól megevődött..... az ALMA.....!

Csomagban volt 2 palack zöldtea (pfúj....), így egy kedves járókelő buszmegállóban trolimegállóban várakozó hölgyet megajándékoztunk 4 palack zöldteával (nem a trolimegálló volt kedves, hanem a hölgy!). Tett egy kósza kísérletet a meggyőzésünkre, hogy az bizony nagyon finom, de csak anniyt mondtam, hogy "Aki szereti, annak minden bizonnyal!". Aztán jót mosolygott és pakolta a palackokat.

Nyújtás, öltözés, chip visszaváltás, majd levezetésként séta a Lágymányosi-hídig. Persze már számítottam rá, hogy a disznaja most is meg fog lógni, meg a fele is, így a hátizsákot közepesen megpakoltam abrakkal, amit a levezetés közben jól felfaltunk. Aztán a Lágymányositól ki-ki hazafelé vette az irányt.

Hazaérés és zuhany után, aktív tagja lettem a Mókus örsnek és a délután hártalévő részét + estét végig kajáltam. Persze ehhez tökéletes aláfestés volt a foci EB Spanyolo-Olaszo. meccse és az F1 Canadai Nagydíja!

 

Szép volt, jó volt köszönjük BSI és a sok lelkes segítő!

Már csak 89 nap a Nike Budapest Félmaratonig! :)

 

(A száraz adatok, vagyis km idők és a BSI által mért köridők:

km-ek: 6:14 - 6:22 - 6:20 - 6:20 - 6:09 - 5:59 - 5:51 - 5:59 - 6:06 - 6:15 - 6:12 - 6:07 - 5:59 - 6:06 - 6:09 - 6:07 - 6:05 - 6:10 - 6:16 - 6:06 - 5:57 - utolsó x méter: 4:54

 

BSI köridők: 43:41 - 43:08 - 43:01.)

18 hozzászólás

Bozót 4359 napja
Bozót képe

Gratu!   Őszre lesz ez 2órán belül is!     A zöld teát sokáig utáltam, aztán egyszercsak megszerettem :) úgyhogy én elfogadtam volna :)

torolt_9844 4359 napja
torolt_9844 képe

Köszönöm! Azt majd jól megmondom szept.10-én, hogy sikerült-e 2 órán belülre hozni :-)

Zöldtea: többször próbáltam már összebarátkozni vele, eddig sikertelenül... és ami nem megy azt ugye nem jó erőltetni :-D akkor ha Nike-n is azt adnak, és Te is ott leszel, akkor valahogy megtaláljuk egymást - mondjuk odamegyek az EO-s sátorhoz, nyilván lesz, meg Te is és jól odaadom Neked! :)

alouette 4359 napja
alouette képe

száguldottatok, nagy grat!....és persze megint tök jó volt olvasni, köszi:)

torolt_9844 4359 napja
torolt_9844 képe

Köszönöm és örülök, hogy tetszett! :)

Alabárdos 4359 napja
Alabárdos képe

Szép, egyenletes futás volt. Grat!

Bozót 4359 napja
Bozót képe

Nem, erőltetni valóban nem kell :) Csak van, hogy az ember ízlése változik (vagy  a hozzáállása), például gyerekkorom utált kajáit már szeretem, pl sárgaborsó, lencse. 

 

Köszi!

Dex 4359 napja
Dex képe

Gratula! Chi futás gyorsított be ennyire? :P Vagy azzal már nem kísérletezel?

botyi 4359 napja
botyi képe

szerintem pont te cikk-cakkoltál előttem :D (hacsak nem cikk-cakkolt más is) rendesen megtörted ezzel a monotóniát

és gratula az eredményedhez! :)

(nekem is ez volt a második első félmaraton,  az első nem volt tervezett, a második már igen)

torolt_9844 4358 napja
torolt_9844 képe

@Alabárdos: köszönöm!

 

@Bozót: na ebben teljesen egyet értünk. Nekem is van jópár olyan kaja, amitől gyerekként sikítófrászt kaptam, most meg remegek érte, hogy ehessem... :-D

 

@Dex: Köszönöm! Nos nem tudom. A Chi futás könyvben olvasottak biztosan sokban hozzájárultak ahhoz, hogy jobb legyen a futóstílusom/-technikám. Egyre kevesebbszer térek vissza a régi rossz beidegződéshez, ezáltal kevésbé fáradok el, és az izmaim is sokkal jobb állapotban vannak 1-1 szaladás után, ill. jobban/gyorsabban regenerálódnak. DE én nem mondanám, hogy csak ez. Ehhez kellett még a sok-sok megfutott km, amit ápr. 1-e óta gyűjtögettem a lábaimba/szervezetembe. A kettő együtt!

 

@Botyi: Köszönöm és örülök, hogy a bohóckodásommal kicsit feldobtalak. Különös ismertető jeleim: bal lapockán egy dobermann-fej, has jobb oldalán egy teljes alakos ülő dobermann tetoválások - valamelyiket biztosan láttad, ha én voltam. ;-)

Gratula Neked is, szépet futottál! :-)

Bozót 4358 napja
Bozót képe

Kutyatetkó :) Nagyon cool!  Egy időben én is akartam, de nem mertem....  

torolt_9844 4358 napja
torolt_9844 képe

:-D És most már mernéd? egyre vigyázz, ha elkezded, nincs megállás...... :-P Igaz rám évek óta nem került újabb, de ennek pusztán anyagi okai vannak... :-( Tervek vannak kicsi buksiban és egyszer úgyis rámkerülnek!

monique 4358 napja
monique képe

chi futást én nem próbáltam (megvan a könyv, de lusta vagyok...), valóban anélkül is lehet erősödni, a technika is javulhat "magától", ez a tapasztalatom. nekem talán legjobban sprintelgetések javították a technikám. persze egy-egy egyén tapasztalataiból nem mindig lehet könnyen eldönteni, hogy melyik tényező mennyivel járult hozzá a fejlődéshez.

Tündüs 4358 napja
Tündüs képe

Gratulálok, cikk-cakk futó!! DD

botyi 4357 napja
botyi képe

rémlik, hogy nem egy "natúr" csajszi cikk-cakkolt :) egyébként szépek a kutyáid... vigyázz rájuk :)

Bozót 4357 napja
Bozót képe

Nem,. most se merem :)  Túl maradandó :P   

monique 4357 napja
monique képe

elvileg le lehet szedni a tetoválást később, bár persze tuti macerás. amúgy miért baj ha maradandó? később esetleg már nem szeretnéd a kutyákat?:)

 

vicces lehet amúgy az a tetoválás :P főleg versenyen =))) ja igen és persze gratula hozzá, Cs. Csilla!

torolt_9844 4357 napja
torolt_9844 képe

@Tündüs: Köszönöm! :-)

 

@Botyi: :-) Köszönöm, igyekszem! :-)

 

@Bozót: :-) Hát az benne a jóóóóóóóóóóóó! :-P

 

@Monique: lehetni lehet. úgy tudom 2 féle eljárás van, az egyik valami olyan, ami kiszedi a festéket a bőrből, de a helye nem lesz túl szép, a másik a plasztikai műtét. egyik sem ócsó.....

 Köszönöm, bár nem értem, miért vicces! :-D

Bozót 4357 napja
Bozót képe

A kutyákat szeretni fogom mindig, de nem vagyok egy konkrét fajta bolondja, no meg van más is a kutyákon kívül :)   

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (3 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)