Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 980 355 km-t sportoltatok
Sportolás

Sportolás

anett116 | 2011-06-20 23:43:26 | 7 hozzászólás

Hát sziasztok!:)

Anett vagyok. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ahol minden sportoló, edző bejegyzéseit, tapasztalatait el tudom olvasni, esetleg ötleteket, tippeket venni másoktól. 

Imádok sportolni, főleg biciklizni és futni. Profi szinten egyen sem vagyok, de próbálok küzdeni a célomért, ami futásban a több óráig tartó hosszú kocogás, biciklizésben pedig a 100 km-es távok letekerése.

Fontos elindulni az alapoktól, amiket én már megtettem. Most már csak az állandó fejlesztés van előtérbe. De még mindig vannak kérdéseim, és szeretném, ha bármilyen úton-módon, ha tudtok válaszoljátok meg, vagy próbáljatok tippeket adni, hogy a jó úton haladjak a célom felé.

Gondok vannak azzal, hogy milyen sportcipőt, vagyis futócipőt válasszak. Problémákat hallottam a Nike és még az Adidas futócipőkkel kapcsolatban is. Olvasgattam neten és hát nem kevés pénzekbe kerül egy komoly, megbízható kényelmes futócipő, de ha az ember már az ilyen márkákban sem bízhat meg, akkor az ismeretlenbe meg hogyan? Persze ez nem jelenti azt, hogy a kevésbé ismert és talán olcsóbb márkák nem olyan jók mint a világszinten elismerteké. Szóval ez lenne az elsőszámú gondom, remélem írtok ezzel kapcsolatban, hogy ti milyen cipőbe jártok - szó szerint, és hogy mit kellene vennem. Várom előszeretettel a javaslatokat. 

Az edzéstervem még nem teljesen felépített sajnos, mindig közbe jön valami, ami gátolja a  teljes létrejöttét.. Abban bízok, ha olvasgatom ezt az oldalt, akkor még több lendületet kapok, hogy teljesen feltöltődjek és önbizalommal teli legyek ezekhez a sportokhoz. 

Egy picit elfáradtam, úgy hogy mára le is zárnám a problémáim felvetését és a bemutatkozást:) Talán holnap ismét írok. 

Köszönöm, hogy elvolvastátok a blogomat. Szép napot, vagyis jó éjszakát!

7 hozzászólás

Bozót 4699 napja
Bozót képe

Szia! Mi is örülünk, hogy idetaláltál :) 

Szerintem nem aról van szó, hogy bármelyik cipőmárkával en bloc lenne probléma. Egyszerűen mindenki más, sokféle talp- és lábszerkezet, többféle futóstílus és többféle cél létezik és mindhez más jellegű cipő passzol. Meg kell találnod, a te céljaidhoz és a te lábadhoz melyik illik. A legmegbízhatóbb helyek erre a futókra specializálódott üzletek, ilyen  a Spuri Futóbolt (elég nagy választék, hozzáértő eladók), A Nyúlcipőbolt (elsősorban Asics és Mizuno cipők, hozzáértő eladók) és a Saucony márkabolt (csak Saucony, de értenek hozzá)

Jó sportolást!

stojesz 4699 napja
stojesz képe

Üdv Földim!

Én is vas megyei (körmendi) vagyok származásilag, bár sajnos ritkán vagyok otthon. Nem tudom pontosan merre vagy, de ha bringázni hosszabbakat, akkor ajánlom Ausztriát a tükörsima útjaival!

Hajrá!

anett116 4698 napja
anett116 képe

Sziasztok! :)

Köszönöm a hozzászólásokat:) Bozót megváltoztattad a véleményem:) mindenképpen, ha lesz rá alkalmam, áttekintem ezeket a boltokat. :)

Stojesz, Szhely közelében lakok, és igen tervezem Ausztriába a bringázást is:) bár inkább szívesebben maradok belföldi tájakon:) de mindent ki kell próbálni! :) Szép napot!

Gebregab 4696 napja
Gebregab képe

Szerintem a Spuri futóbolt a nyerő választás (már csak azért is, mert én ott dolgozok félállásban :D). 

Annyi cipőt felpróbálhatsz, amennyit akarsz, de úgyis hamar megtaláljuk a neked valót. Egy probléma van, hogy azt a 250km-t valahogy át kell hídalni :))

Ha pesten jársz, ugorj be, addig is jó sportolást!! Bármi kérdésed van szívesen segítek én is.

 

Üdv,

Gábor

stépi 4678 napja
stépi képe

Szia!

Van Györben is spuri futóbolt, ráadásul két (futáshoz is ) hozzáértő ember tulajdonában - Földingné Nagy Judit, Földing Ottó - természetesen a pestiben is szakértők vannak.

A tapasztalatgyűjtés jó dolog viszont a blogoknak meg van az a veszélye, hogy nem személyre szóló infókat tartalmaz, és nem biztos (biztos, hogy nem :), h mindíg valóban hozzáértő az aki tanácsot ad.

Ha szakmai segítségre van szükséged, keress szakembert (egy "jóakaró" is néha többet árthat mint használ)!

Sok sikert és sportélményt kívánok:

Stépi

stépi 4678 napja
stépi képe

Jut eszembe! Ha Sz.hely közelében laksz, menj le egy (Nike)futóklub edzésre, az ottani vezetőedző (Kivés István) igazi szakember, Ő tud neked mindenben tanácsot adni.

Üdv:

anett116 4678 napja
anett116 képe

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, és észrevételeket:) üdv: Anett :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!