Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 675 km-t sportoltatok
Anita úszó- és futóblogja

Futócipő választás

Anika78 | 2012-06-21 21:59:28 | 17 hozzászólás

Van egy Nike Vomero 6 cipőm. Lefutottam benne majdnem 1000 km-t és úgy gondolom, hogy megérett a cserére. Mindenképpen Nike cipőt szeretnék megint, csak azon gondolkozom, hogy melyikre van szükségem.

A cipőm talpa kikopott, de úgy, hogy a sarkának a külső része igazán, a belső egyáltalán nem. Mit gondoltok milyen az én futóstílusom? Maradjak ennél a cipőnél? Vagy esetleg másmilyenre van szükségem?


Tudtok segíteni?

 

A cipő sarka

 

1000 km után

 

 

1000 km után2

17 hozzászólás

Dex 4333 napja
Dex képe

Nekem is így kopik, nincs gond ezzel. Ennek megfelelő cipő kell. Ahelyett, hogy okoskodnék két ajánlás:

  1. LINK cikk a témáról az oldalról
  2. Speciális futócipőboltba érdemes menni. Viszed ezt a cipőt,elmondod heti hány km-t,hol futsz..stb.. és fognak tudni ajánlani ;)

Hamarosan majd én is megjárom ezt az utat, csak még koptatok a mostanin :)

Anika78 4333 napja
Anika78 képe

Köszönöm szépen! A cikkben azt írják, hogy ne használjuk 600- 800 km-nél tovább. :)

oleandro 4333 napja
oleandro képe

Ugye az a hüvelykujjszabály, h. kb 800 km-t bír egy cipő. de nyilván ezt csak a cipőgyártók terjesztik  :)

Nekem is volt már, hogy így nézett ki egy cipőm, de csak jóval több, mint 100 km után.  Mondjuk nem tudom a súlyodat :) de nekem gyanús, hogy ez a cipő elég gyenge darab....

oleandro 4333 napja
oleandro képe

ja egy nulla lemaradt ...:)

miki 4333 napja
miki képe

Így ránézésre 10 000 kilométert is elhittem volna, ahogy kinéz ez a cipő :-) Úgy látszik, ilyesféle, vagyis semleges cipő való neked, talán egy strapabíróbb darab. De az biztos, hogy csoszogsz a sarkadon. Azért a legjobb az lenne, ha valaki futna mögötted, és megnézné, mennyire billen be a lábad talajfogás után. Akinek erősen, mint a járni tanuló kisgyerekeknek, annak stabil, belső oldalon alátámasztott cipő kellhet, akinek nem, annak semleges. Te minden bizonnyal a második kategória vagy, de látatlanban nem lehet biztosn megmondani. Valamikor régen megpróbáltam részletesebben leírni: http://powerhiker.x3.hu/futocipo.htm

 

Bozót 4332 napja
Bozót képe

Ejha, 1000km alatt így leharcolódott a sarka? Furán futhatsz :)   Vagy vacak ez a cipő :)  (sose hordtam pipásat, így nincs benne tapasztalatom)

Anika78 4332 napja
Anika78 képe

Hát nem is tudom. A súlyommal is gond van. Még fogynom is kell. Lehet az is hozzájárult. Azt nehezen hiszem, hogy a Nike vacak cipő, én azt gondolom, hogy a jobbak közül való. Biztos velem van a gond. Köszönöm a tippet. Mindjárt ráállok egy papírra is, ahogyan a cikkben olvastam. :)

Anika78 4332 napja
Anika78 képe

Miki- Nagyon jó cikk, köszönöm!

Dex 4332 napja
Dex képe

Adott márkán belül is sok fajta cipő van. Spéci futóboltba érdemes menni, és több félét kipróbálni. Az, hogy így kopik, szerintem nem olyan nagy baj, az kicsit érdekesebb, hogy nem egyformán. Mondjuk én a futóstíluson is próbálok kicsit változtatni, hogy ne annyira sarokra érkezzem. Ezzel is érdemes kísérletezni.

Anika78 4332 napja
Anika78 képe

A papírteszten normál lábboltozatom van. :)

zoles73 4332 napja
zoles73 képe

ez a sarokkopás(jó a felvétel) tényleg arrak melékeztet,hogy csoszogás ill. sarok csúszása a talajon fennáll a mozgásod során.Egy kicsit a futotechnikát kéne javitani.Próbálj meg mezitláb futni, és akkor érezni fogod hogy a sarkad mennyire ér le, elvileg épp hogy csak érinteni kéne talajt és már huzod vissza.Mezitláb lehet  legjobban mozgást-talajfogást kontrollálva futni-persze jó füvespálya ajánlott  ehhez.

oleandro 4332 napja
oleandro képe

amúgy a Nike-ről aztán végképp el tudom kézelni, hogy direkt úgy csinálják a cipőiket, hogy ne tartson sokáig

Czeglédi Ferenc 4332 napja
Czeglédi Ferenc képe

Miki nagyon jó dolgot javasolt, de a legjobb egy videó felvétel, akkor te is látod, hogy futol. Min futol? Beton, aszfalt, terep stb? Sok függ az útvonaltól is. Én úgy tudom, hogy egy futócipő egy átlagos 1000-1500 km-et ki kell bírnia-elvileg...amit most használok abban 1300 km van, de még egész jól használható eredeti ára kb 15 000 Ft korül van, persze engedmény nélkül...nézz meg tobb helyen is, lehet, hogy a konkuranciánál olcsóbb...

Anika78 4332 napja
Anika78 képe

Ki fogom próbálni a mezítláb futást is. Nem tudom lehet e változtatni a futáson, ha már ez rögzült, de megpróbálom. (Az úszótechnikán is nehéz.) Őszintén szólva egy rokonom a Nike-nál dolgozik és így jó áron jutok cipőhöz. Biztosan az én hibám is, hogy így néz ki ez a cipő. A csoszogás és a súly is ugye. Ha nem csoszognék, akkor gyorsabb lennék? :)

Dex 4332 napja
Dex képe

Más stílust meg lehetne tanulni, csak kellő odafigyelés és gyakorlás kérdése(úszásban,futásban is próbálom most). A gyorsaság nem minden amúgy, a hatékonyság a cél. Ami jelenthet persze gyorsaságot, de sérülékenység csökkentését, terhelhetőség növekedését, vagy épp futócipő megóvását is :)

Azért ajánlottam a futóboltokat, mert ott futóparamétereidnek megfelelő cipőket mutatnak és kipróbálhatod, melyik milyen érzésre. Persze ettől még lehet a Nike lesz a nyerő ;)

stojesz 4331 napja
stojesz képe

A stílus változtatásán a futóiskola segíthet.

monique 4329 napja
monique képe

cipőfüggő h meddig bírja. nekem volt amiben éreztem a lábam 700km után, meg olyan is amiben csak 1300 után és akkor is csak 1óra futás után:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (2 bejegyzés)
2011-05 hó (4 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)