Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 139 778 km-t sportoltatok
Felveszem a nyulcipot!

Masodik nap kovetkezik...es par kerdes.

Acska | 2011-04-14 07:46:01 | 8 hozzászólás

Eddig sajna nem volt alklamam megismetelni a hetfoi futast, de majd ma. Tesommal szoktam menni, egyedul felek. Sok a kutya, TIR-esek is parkolnak arrafele es nem merek egyedul nekifutni.

Kedden 21kor vacsiztam techinkai okok miadt, mar nagyon leesett a cukrom is, de szerencsere meg idoben voltam. Utanna viszont nem tudtam mozogni a kaja miadt. Szoval kedden elmaradt a torna. Tegnap tesom egesz nap dolgozott es en is keosn ertem haza, mert volt elinteznivalom  a varosban. 22kor kezdtem el tornazni, megvolt Turbo Jam 20 min workout kezemen 1.5 sulyzokkal, Ab Jam es 25perc taposas. Nagyon jol esett, kellemesen elfaradt es feltoltodtem energiaval, jol tudtam aludni tole:)))

Ma tesom azt mondta, hogy mehetunk. Hazaer 20 elott es akkor 21 korul talalkozunk es futunk egyet. Sajna csak ilyen keson jut idonk menni. Jovo honaptol megyunk fitnesre. Szerintem mar kell a testemnek a valtozas, kicsit sulyozni is, jobban segiteni az izomnovekedest. Jo lenne kicsit a karjaimat vekonyitani es a popsimat szep feszesre gyurni:) Ott majd lesz tobb cardio gep...az ejjel mar ezzel is almodtam.

Lenne par kerdesem is... Szerintetek heti hanyszor erdemes menni az elejen szaladni? Minden nap vagy csak 2 naponta? Terdfajas ellen mit lehet csinalni? Futocipom nincs es most penzem sincs ra, mert ujitjuk fel a lakast. Nem marad ilyesmire... Sokat faj a terdem. Tul sok felesleg nincs rajtam, 167cme s 64kg vagyok. 60ra szeretnek lemenni augusztusig, azaz szulinapomig:D

Koszonom a sok hozzaszolast, biztatast. Igyekszem nem foglalkozni az emberek hulye hozzaallasaval. Az en eletem, en kell tegyek azert, hogy boldogan es egeszsegesen eljem le.

Szombaton megyek falura....mamam nagyon beteg. Februarban fedeztek fel, hogy rakja van.,,,mindenhol es utolso fazisban van. Sokat beszelek vele telefonon, de jo lenne kicsit megolelni, megszeretni. Nagyon fontos nekem, sokat voltam naluk kiskoromban es utanna is minden vakaciot ott toltottunk. Fontosak nekem es eddig eszembe sem jutott, hogy talan nem  eli meg a jovo evet, nem ismeri meg a dedunokajat...nyaron szeretnenk belekezdeni a babaprojektbe, nem lesz velem meg 4-5 ev mulva is. Nehez megemeszteni. Nehez leirini is. Osszeszorul a szivem es csak jon, hogy sirjak es sirjak es bemenjek egy sarokba es ott uljek egyedul es ne szoljon hozzam senki.

Bocsi, hogy panaszkodok, de muszaj kiirjam valahol magambol....

8 hozzászólás

zenoka 4784 napja
zenoka képe

hat ha azt irja az edzes terv hogy heti 4 akkor heti negy.. de szerintem elejen 3 is eleg. ha faj a terded az lehet a rossz cipo is. viszont ha nincs penz rendes futocipore akkor mindenkepp valami puhabb talajon fuss szerintem.. es nagyon figyelj oda hogy ugy fuss hogy ne verd szet a terded ( ne sarokkal erkezz etc.)
cukorbetegseg-futas:
nem tudom milyen cukros vagy (I v II tipus).

nem tul sok cikk van a mozgas es a diabrol de ezt olvasd at pl:

http://www.futeam.hu/diabetesz.html
plusz futas elott mindig vigyel be egy kis szenhidratot hogy ne legyen gond.
hogy mennyit kiindulasnak itt egy tablazat a diabeteszes ujsag 2010/5 os szamaban volt. ez max iranymutato ki kell kiserletezni kinek mi jo.


es mindig merj elotte utana vercukrot.

panaszkodni meg csak nyugodtan neha kell.

Briel 4783 napja
Briel képe

Eleinte ne fuss minden nap, ét futás között legyen egy pihenőnap, hogy regenerálódhassanak izmaid, izületeid. A térdfájások több vélemény szerint a fuótechnikától függnek, persze kérdés lehet, hogy a térded melyik része fáj. Próbálj ennek utánaolvasni, mert ezt így látatlanban szerintem elég nehéz.

Egyszer együtt futottam valakivel  és ő szólt, hogy párhuzamosan tartsam a lábfejeimet futás közben, mert ha kifelé csámpázok, az terheli a térdben az egyik szalagot (mondta, hogy melyiket, a nevére nem emlékszem, de a belső oldalon van) - na nekem az segített akkor.

 

Acska 4783 napja
Acska képe

Szerencsere idoben felfedeztem es csak kezdodo cukorbetegsegem van. Szedem 500g gyogyszert este. 160g ch-s dieta es sport. Sajna merom sincs, majd nyaron veszek vagy osszel.

A terdeim mar reg fajnak, nem a futastol. Orvosnal is voltam, de nem jutottam semmire.

Jo az a cikk amit linkeltel es az ujsagcikk is hasznos. Koszonom szepen:)

monique 4783 napja
monique képe

az én véleményem hogy ne legyen a lakásfelújítás fontosabb a tested egészségénél. egy saucony futócipő kijön már 15-20 ezerből is. de máshol is van leárazva ennyiért. na de, legrosszabb esetben tényleg keress valami földutat, ne fuss járdán, így lehet futócipő nélkül is futni.

 

amúgy még időben kezdted el a mozgást, elvileg tud javítani az inzulintolerancián. :)

 

és még valami, tényleg nyugodtan vonulj el egy sarokba és sírj!

Czeglédi Ferenc 4783 napja
Czeglédi Ferenc képe

Augusztusig 4 kg???? Nagyon lazán meg lehet csinálni!!!! Egy kedves hölgy, most adott le 1 hónap alatt 6 kg-t!!!!! Úgy hogy nem éhezik, de nincs édesség, és erősen kontrolált amit eszik+2x20 perc torna+2 km/nap gyaloglás+napi 8 km biciklizés!

Betonon, nem szabad futni!!! Inkább aszfalt, vagy földút!

Futócipő: ki lehet fogni 8-10 ezer Ft-ért viszonylag jókat, ami 1 évig is kiszolgál téged, ilyen edzésmennyiségnél, és akkor ha elosztod egy hónapra havi 1000 Ft sincs, vagy esetleg ha van valami edzőcipőszerűség, akkor lehet beleragasztani némi szivacsot stb, a talpára gumit, de ez csak vészhelyzet esetén, ismétlem csak szükséghelyzet esetén!!!!! Jobb egy bolti sokkal, mint egy barkácsolt!!!!

Menjél el egy nagyvárosba, és nézd végig a boltokat, néha elképesztő akciók vannak!!!

Tessék büszke lenni a futásodra!!! Elkezdtél valamit amit a falutokban még csak kevesen!!!

Acska 4783 napja
Acska képe

Futocipo egyelore nem lesz. Ami van most az is eleg jo, mert erzem, hogy puha a talpa es kicsit rugalmas. Aszfalton futok egyelore es jovohonaptol majd terembe, juniustol-juliustol(miutan koltozunk), akkor sportpalyan.

Koszi szepen. Eleg keves megy meg egyelore, de remenykedem, hogy megy majd tobb is.

4 kg minusz szamomra sok, mert honapok otta nem megy le 1 gramm sem, pedig van dieta es sport is. Lehet mar megszokta a szervezetem a megterhelest, ezert is kezdtem el a futast tobbek kozt. Augusztusban van a szulinapom es fogadtam parommal, hogy addig lemegy. Nyeremeny egy laptop, ugyhogy nekem iszonyatosan megeri.

Bozót 4782 napja
Bozót képe

Bocs, semmi közöm az anyagi helyzetedhez, de ha jut majd egy laptopra akkor talán a család össze tud dobni most egy egyszerű futócipőre valót is. Persze az is lehet, hogy tényleg nem. Ebben az esetben el lehet dönteni, hogy a fitnesszterem vagy futócipő. 

Csendesen jegyzem meg, mert megesznek érte, de igazából el lehet futogatni egyszerű edzőcipőfélében is, sőt, akár mezítláb is. Sok aszfaltos-betonos kilométerhez valóban nem árt a csillapítással, ezzel-azzal felturbózott futócipő, de ebben is - mint manapság mindenben - nagy üzlet van.

A mamáddal kapcsolatban, sajnálom :( Nekem nem volt igazán szoros kapcsolatom a nagyszüleimmel, de elsősorban a gyerekeim miatt nagyon sajnálom, hogy már nem élnek.

Acska 4781 napja
Acska képe

Mikor laptop lesz, akkor majd futocipore is fog telni:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!