Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 993 510 km-t sportoltatok
Évforduló, avagy 1 éves futó vagyok

A kezdés, fogyás, formálódás

mandita70 | 2011-03-22 19:29:34 | 8 hozzászólás

Hát kedves sporttársaim 4. hete futok, az öt km-es edzéstervet kezdtem el. Én 40 éves vagyok, kettő 4leánygyermek anyukája. Maximum súlyom 84 kiló, mélységem 167cm. Tehát túlsúlyos vagyok.Nem kicsit.

Korábban jártam aerobikra, ilyen olyan kardio órára, akár heti négyszer is, de nem volt olyan sikerélmény amit igazán vártam. Sem lelkileg sem testileg nem azt kaptam amit most a futástól.

Nem éreztem jól magam a gyarapodó súlyom miatt, ezért nem mentem emberek közé, már a fodrászomhoz sem mertem elmenni - aki vékony, csinos, sőt szép és a barátnőm - hogy mit szól a kerekedő alakomhoz. Szégyelltem magam, tudtam fejben, hogy mi lenne a helyes, de nem volt lelkierőm azt tenni. Nincs önuralmam, nem nézek tükörbe? Így hát egyre lejjebb sülyedtem a depresszió lejtőjén. Mivel már korábban volt ilyen, felismertem és kerestem a kivezető utat.Tudtam, hogy gyorsan kell megtalálnom, azt is tudtam hogy sport kell, hogy legyen. Újra elkezdtem az aerobikot, de nagyon hamar be is fejeztem. Nem segített. Kutattam a fejemben és lelkemben mi az ami segíthet, és olvasgattam a neten.

Más is motivál. A lányom ballag áprilisban a középiskolából és nagyon szeretném, hogy büszke legyen rám, hogy milyen csinos az anyukája.

Már korábban próbálkoztam a futással, tudtam, hogy fokozatosan kell szoktatnom magam, de nagyon hamar feladtam.

Most viszont rátaláltam erre az edésterve. Nagyon megtetszett a fokozatossága, elolvastam minden hozzá írt kommentet, nagy kedvet kaptam hozzá. Úgy döntöttem, hogy belevágok. Kitettem a táblázatot a hűtőre és minden teljesített edzést áthúzok. Óriási sikerélmény. Bírom a kiképzést, eljutottam addig, hogy már alig várom a következő alkalmat. Pedig fáj a vádlim piszkosul a futás felétől számítva. Átesem a holtponton és utána már jól megy.

Ami pedig nem elhanyagolható, hogy a kilók elkezdtek lefelé menni!!! Ez nagyon inspirál. Tehát kifelé jövök a mélyből

8 hozzászólás

Csutak 4790 napja
Csutak képe

Gratulálok neked. Tudom, milyen nehéz ez. Egészen más, mint mikor valaki gyermekkorától sportol (akár folyamatosan).

Kitartást kívánok neked! És tudd, hogy nem vagy egyedül ezzel a nehézséggel.

A hűtőre ragasztás jó ötlet!

Bozót 4790 napja
Bozót képe

Máris gratula az elhatározáshoz és az eddigi hetekhez, valamint további kitartást és sok sikert!

monique 4790 napja
monique képe

hajrá! az az 5km-es terv nekem is nagyon bejött az elején!!

Eperszem 4790 napja
Eperszem képe

Gratulálok, nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!

prókátor 4790 napja
prókátor képe

Gratula ! csak így tovább! Jó a hűtő ötlet! Engedd meg, hogy egy kicsit magammal példálózzak. 2009 év vége felé kezdtem futni akkor annak  örültem, hogy le tudtam futni 8 kilométert. A mostani hétvégén a Balatont körbe kocogtam. Rákattantam teljesen a futásra és a sportra.A cigit leraktam fogytam összesen vagy 15 kilót.

Az edzesonline oldalon lévő sporik egy nagyon jó közösség.Én ezen az oldalon lógok a legtöbbet,erőt adnak a többiek.Szóval fuss ,naplózz ! Hajrá! (figyellek! Ok?)

mandita70 4790 napja
mandita70 képe

Húha!!

Köszönöm a gratulációkat, csak mosolygok és mosolygok miközben a hozzászólásaitokat olvasom. Ez az oldal nekem is nagyon bejön. Amikor net közelben vagyok mindig ránézek, olvasgatok kicsit.

Még egyszer köszi.

Tündüs 4789 napja
Tündüs képe

No szépen veregesd csak meg a válladat minden kili után!!! Hajrá!!!

csigusz 4789 napja
csigusz képe

Nagyon gratulálok, le a kalappal! Én kb. három/négy évvel ezelőtt voltam ilyen súlyon, semmi lelki erőm nem volt akkor futni, csak finoman gerinctornára járogattam és intezívebb mozgás helyett "bevonultam" kezdetnek egy fogyasztótáborba (lipid-központba). Ez adta meg nekem a kezdő lökést, így kezdtem fogyni, mert nem hittem el, hogy egyből tudnék futni/kocogni, én csak kb. 10 kg leadása után kezdtem el rendszeresebben és intenzívebben mozogni. A Te példád viszont azt bizonyítja, hogy kár várni, meg mindenféle pótcselekvésekkel húzni az időt, lehet futni, "csak" akaraterő kell hozzá. Gratulálok még egyszer:)  

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-08 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (2 bejegyzés)