Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 927 033 km-t sportoltatok
faxau blogol
Hidegszik...
faxau | 2011-01-29 17:31:39 | 10 hozzászólás

 Ma az elmaradt szerdai futásomat követtem el. Ahogy most tűnik, a jövő héten sem fogom utolérni magam. Hacsak nem megyek be a városba futni. Márpedig nem megyek. A levegő áll, a szmog nő. Naszóval...A tegnapi futásnál úgy gondoltam, ha hidegebb lesz kell még egy réteg. Fel is vettem egy KB-nél használt rövidgatyát, és egy vastag kapucnis pulcsit, amit a dorogi edzések után hordtam, hogy ne izzadjam össze azülést hazáig, és tüdőgyuszit se kapjak. Szóval tényleg vastag. Nos ez utóbbi finoman szólva túlzás volt. Egyből éreztem, hogy nehéz lesz. Az volt. 6 perc alatti kiliket akartam, de csak az első 2 kiliben sikerült. A 6.km már 6.30 volt amit max vánszorgásnak lehet nevezni. Rákapcsoltam, bár nagyon nehéznek tűnt már a cuccom. 6.10. Az utolsót rendesen meghúztam így sikerült-átlagban-6 perc alatti km-eket futni.:) (47:40) Holnap megnézzük mennyit számít a széldzseki.....

Terep
faxau | 2011-01-16 16:38:31 | 8 hozzászólás

Ma megvolt az első terepfutásom. Hozzá tartozik, hogy a felszerelésem egy pár új cipővel bővült. Már a decemberben elhatároztam, hogy veszek egy terepcipőt, mert azzal biztonságosabban lehet futni a hóban. Ki is néztem egy újabb sauconyt. Jazz 12 TR-t.Ráadásul tegnap elöntötte a Duna a biciklisutat. Nosza, miután vasárnapra, be volt tervezve 9,5km, ezért felugrottunk, megvettük.

Reggel még úgy gondoltam, hogy a 11-es mellet fogok futni, de aztán a kapuban meggondoltam magam. Laza bemelegítő futás helyett kb 200 méter dombnak fel-lel indultam. Na ilyet még nem csináltam. Pihegtem is rendesen az elején. Már majdnem lendületbe jöttem, amikor összetalálkoztam egy boxerral, aki játszani szeretett volna velem... Hamarosan újabb célpontot talált. Jött a holland ürge a malijával. Nem tudom miből gondolta a boxer, hogy van esélye... Hiába maradt pórázon a belgajuhász, mégis renben hagyta a támadót. Én viszont nem fértem el mellettük. :(  Ezek után nem történt semmi izgalmas. Szokatlan volt a terep, a sok fölfelé, meg a lejtők, noés a talaj, de várakozáson felül bírtam. Pláne nem bejáratott cipőben. Úgyhogy a 11-es úton is ahol lehetett az útpadkán futottam. 10km-nél kocogásra váltottam. Jól sikerült böven várakozáson felül teljesítve: 57:24.  Néhol kiestem az új "futóstílusomból", de mihelyt észrevettem korrigáltam. Az eddigi rövid -kocogásszerű- lépések helyett inkább a hosszabb lépéseket használok. 7környékén fáradtnak éreztem magam, de nem lassultam le. Egészében véve tetszett az új cipő, és többször fogok könnyű terepet futni. Jól esett!

És íme az útvonal:

http://www.futoterkep.hu/futas/2500_ESZTERGOM_SZAMARHEGY_KERULO_ESZTERGOM_i7lsb0/

2.

faxau | 2011-01-12 17:35:04 | Nincs hozzászólás!

Ma sikerült korán hazaérnem, így 14 előtt elindulni, ragyogó napsütésben klassz érzés volt!  A második km után egy muci annyira belefeletkezett a gondolataiba, hogy nem vette észre, hogy a kutyái a bot helyett inkább velem játszanának...Általában nem  igazán zavar,de most különösen nem örültem, mert úgy éreztem, hogy végig bírni fogom a tempót. És majdnem. az ötödikben volt egy kis holtpontom. a végén viszont maradt erőm, hogy az utolsó km-t meghúzzam, sőt a végén még egy százas"sprint" is belefért. Meglepő, mert összel folyamatosan lassultam, sőt bele is kalkuláltam a futásaimba. Ez azért igazibb érzés:)

Első bejegyzésem-első blogomon

 

faxau | 2011-01-11 20:08:17 | 39 hozzászólás

Ez a blog azért született, hogy nehogy elfelejtsem, hogy miért is futok. Hogy miért is? Idén töltöm be a 40-et. Még középiskolában elhatároztam, hogy a 40. születésnapom elött lefutom a maratont. Tavaly rájöttem, hogy nincs sok időm. Sohasem futottam-különösen hosszú távot, bár általánosban városi szinten nem voltam rossz 4-800 méteren, de járásin elvéreztem mindig.:)

Valamit mindig sportoltam -kivéve fősuli+ 1-2 év .  Jelenleg a futás miatt hanyagolom a kettlebellt:( Tavaszal nekiláttam- ész nélkül-a futásnak. Nem élveztem, fájtam, húzódtam. Aztán utánaolvastam, utánajártam, és nem futottam:) Aug. első keddjétől viszont komolyan nekiláttam. Első versenyem elnéztem 5 perc késéssel indultam a Híd-futáson:) Második egy 10-es volt 2010.10.10-én. Egész türhető volt. Aztán nov.7. félmaraton 2:07:07. :D

Ui.: Örömmel fogadok minden építő jellegű kritikát, segítséget.