Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 914 599 km-t sportoltatok
faxau blogol

Vasi...

faxau | 2011-04-10 21:30:48 | 4 hozzászólás

A naplómban már megemlítettem, hogy erről a napról még írok egy bejegyzést. Íme:

Tegnap nekiláttam megtervezni egy Vaskapuval egybekötött futást, és ma reggel miután visszajöttem a kutyákkal, átöltöztem és már indultam is. Kellemes tempóval értem el a CBA-ig (5.25p/km) és fordultam a Vasi felé. Amiért ezt a dombot beterveztem az az, hogy 2 hét múlva lesz a csúcsfutás, és gondoltam megnézem milyen az. A nagy hill-jeimet ugyan itt szoktam(eddig 2x :D), de egészben mégis más. Szóval 5 kilométer után föl a panorámaúton -ez volt egyébként az egyetlen aszfaltos rész- és innen nem tudtam a kilométereket, így nem is foglalkoztam az órával. Olyan tempóval mentem föl ami még pont jól esett. A zöld turistajelzésnél aztán befordultam az erdőbe. Itt ittam először( 2x 1 deci vizet hoztam magammal, nem övön, kézben), és ettem pár szem diákcsemegét. Futottam lefelé, és azon gondolkodtam, hogy itt a gombaszezon kezdete, nedvesebb helyeken biztos vannak kucsmagombák.... Alig 5-600 méter után hangokat hallottam, két bringás jött lefelé ezért a vacakabb részen futottam tovább, hogy elférjenek mellettem , köszöntünk egymásnak aztán ki-ki a maga tempójában haladt tovább. A lefelé résztől tartottam a legjobban, mert ennél százszor kisebb lejtőknél is meg szokott fájdulni-no nem nagyon-a térdem. Most megpróbáltam kis lépésekkel, és nem merőlegesen a lejtésre futni, és láss csodát: nem fájt :). Az erdő gyönyörű tavaszai formáját hozta. A Fáry-kútnál megálltam kiöntöttem a megmelegedett vizem és megtöltöttem mindkét kulacsot.(1perc)És usgyi tovább. Végig figyeltem a futóstílusra, és éreztem, hogy a tempóm nagyon rendben van. A Fáry-kuti útnál módosítottam az eredeti tervem és a Dédai-tó helyett, a Kerek-tó felé vetten az irányt. Cserkóék házánál ittam még egyszer és megettem a maradék pár magot ( összesen nem volt több, mint fél marék), és a tó végénél ahelyett, hogy az aszfalton futottam volna tovább, bekanyarodtam az erdő szélére. Itt átfutott az agyamon, hogy a Száz katona felé fussak, át a Szamárhegyen, és onnan haza, de úgy döntöttem, hogy nem kell ekkora arc. Először futottam"hegyet", nem kell mindjárt kettőt. Az Úttörő tábornál aztán ki a főút szélére, és a Motocrosspálya megállóig futottam. Onnan hazaséta. Nade minek is ez a hosszú rizsa: Idáig úgy gondoltam, hogy én csak úgy futok, készülök a maratonra, oszt jó. Bár már Huanítánál nagyon "hobbystáztam", de nem gondoltam tovább. Függetlenül attól, hogy volt egy hídfutásom 2 tízesem egy félmaratonom, mégis most először gondoltam arra, hogy nem csak futkározom, hanem, hogy "hobbyfutó"vagyok. Persze, ez semmit nem változtat. Bár még mindig aggódom, hogy:" oké lefutom a maratont-hisz azért kezdtem el az egészet- és aztán mi lesz?Elvész a motiváció azzal, hogy Maratoni-vá( csak így németesen) váltam, vagy lesznek új célok?" Akárhogy is,  jó dolog futkározni  :D

4 hozzászólás

Tündüs 4761 napja
Tündüs képe

Persze, hogy lesz új cél, a második stb sokadik maraton, terepmaraton , időjavítás, de ha közben jól érzed magad az sem megvetendő!!

faxau 4761 napja
faxau képe

Hát valami ilyesmiben bízom én is.:)

mo-ka 4758 napja
mo-ka képe

Erről az érzésről írtam neked úgy március közepén, mikor nagyon kedvtelenül futottál. Örülök, hogy megtapasztaltad. Vaskapu, Fáry-kút egyik kedvenc futóterepem, bár már térképpel a kezemben is sikerült eltévedni.:) Nem mellékesen ősszel jártam arra utoljára, akkor két erdész bácsi felhívta a figyelmemet arra a tényre, hogy a víz NEM iható! (miután csillapítottam szomjamat)Be kéne vizsgáltatni, de hova kell vinni vízmintát? 

faxau 4757 napja
faxau képe

Igen emléxem! Az eltévedést csak azért nézem el, mert dorogi vagy..:) A Pilis legtöbb forrás vizét időnként kikiáltják nem ihatónak. Persze valóban bevizsgálják, de igazából  apróságokról van szó. Soha semmi bajom nem lett egyiktől sem. Pedig elég sok időt töltöttem, töltök laza túrázgatással a bukkanók között kisgyerek korom óta. Hol gombászva, hol csak úgy- Bár mostanában a túrák helyett állandóan csak futkározok..:)

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2021-10 hó (1 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (3 bejegyzés)
2011-01 hó (4 bejegyzés)