Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 000 km-t sportoltatok
Aszfaltbetyárkodásaim

Ultrabalaton (pingvinfutam) 2011

gyaloggalopp | 2011-06-29 15:08:53 | 49 hozzászólás

Ha már Noémi mondja, hogy írjam a blogot, mert már olvasná, akkor tényleg késésben vagyok… Csak eddig elvoltam minden egyébbel, hajókázással, autózással, a néhány napos szabim aktív eltöltésével. Már futottam is tegnap, bár ezt nem írom be a naplómba, pedig kiváló edzőtársam akadt: kicsi nevelt fiammal futkostunk félórán át egy parkban Budán a galambok után, utána pedig uccu neki, vissza Anyához, aki a zárt autónál várt minket: előbb végzett a dolgával, mint gondoltuk. Annyira szépen szalad ez az alig kétéves kissrác, nagyjából hetes tempóban, nem is liheg utána! Mondtam neki, előre nézzen, ne siessen, mert akkor elfárad, nem akarom elkapni, most nem fogócskázunk, hanem szaladunk Anyához. És párszáz métert simán elszaladgált, alig bírtam követni a kis utcában. Valaki kérdezte a minap, mi a titok. Lehet, hogy ezt kell megtanulni: az őszinte lelkesedést minden pillanatban, amit a futás iránt érzünk, megtartani. Csak így lehet, hogy az ember vigyorogva fusson végig egy Balatonkört. Ki gondolta volna, hogy még a végén a kis Álmosról veszek példát! Bár aki látta őt Tihanyban, sejtheti, hogy ő sem tud simán gyalog menni valahová. Ha megyünk, akkor az azt jelenti, hogy szaladunk. De erről én lebeszélni nem fogom soha. :)

 

Nade ennyit a szentimentalizmusról és a mellébeszélésről. Jöhet az UB!

 

(Jajj: mára az első és utolsó poént hadd írjam ide: tudjátok, hogy hívják a szénsavas uborkát? TraUBi.)

 

Igyekszem most nem szanaszerteszét hullani mesélés közben, ami nem lesz nehéz, hiszen leginkább „csak” futottam, hiszen Farkas és Noémi nagy egyetértésben elkobozták a mobilomat, s Farkas, ha túl sokat beszéltem hozzá, szimplán kijelentette, hogy őt ez nem érdekli, lefékezett a bringával, s öt méterrel mögöttem jött. Bevallom, az elején majdnem megsértődtem miatta. Viszont a terv és a taktika komoly volt: a lehető legkevesebb megállással végigmenni, 20 órán belül teljesíteni és dobogóra állni. Ez így ki volt találva, könnyűnek látszott megcsinálni, no persze futottam már eleget ilyen hosszút, hogy tudjam, mennyire nem az. Az is teljesen komoly volt, amit a múltkor írtam, vagyis hogy a sárvári tempóm semmire nem lesz elég (oké, most már látom, avval is második lettem volna), így arra készültem, hogy nyomjuk, nyomjuk, amíg van energia. És szerencsére végig volt, így utólag átgondolva meglepődöm rajta: nem volt holtpontom. Nagy nehezen a Badacsonytördemic utáni szakaszt elnevezhetem annak, de ott csak szimplán a korábbi emelkedőket-lejtőket hevertem ki, amikhez, valljuk be, nem szoktam hozzá.

 

Előző nap átbeszéltük Farkassal a versenyt, bár nem nagyon volt kérdésünk egymáshoz, leginkább csak azon töprengtünk, hova küldjünk előre frissítést. Meg hogy mi kerüljön a patkánycsapdába, amit Földvárra vitt volna a kosárra rögzítve, ha az egész szerkezet atomjaira nem hullik Földvár felé félúton. Ja, meg megmutattam neki, mennyi volna az eredményünk, ha ötösben mennénk végig. Hát… jót nevettünk. Megmutattam neki a nullás tervet is, azon már elgondolkodtunk, De aztán maradt az A terv. :)

 

 

Tihany - Keszthely

 

A versenyt három részre osztottam magamban, a Keszthelyig tartóra, a Keszthely és Siófok köztire és az utolsó harmadra. Megbeszéltük, hogy versenyezni, a belőtt tempótól eltérni csak Világostól fogunk, addig kár még avval foglalkozni, ki hol van. A plusz taktika az volt, amit Farkassal kitaláltunk, hogy az első váltópontig megyek a legelejével, s ott eldöntöm, hogy szerintem kemények-e, vagy csak vakmerőek, s a döntéstől függően követem őket, vagy nem követem őket. Még a K-100 előtt Farkas mondta, hogy ő úgy érzi, én 20 órán belül akarom, s akkor bevallottam neki, hogy bizony tényleg, de ahhoz az elején nem volt szabad elmennem az élmezőnnyel, ha ők túl gyorsak. S láttam is, hogy iszonyatos tempót diktálnak. Szóval a legelején felmértem, kik vannak körülöttem, aztán a szerencse, vagy balszerencse besegített: kétszer kikanyarodtam a bokrok közé egy-egy nagydologra, így aztán egyedül maradtam, futhattam minden külső behatás nélkül. Amúgy sem volt olyan lélekemelő a két kísérőkocsi hangos zenebonája a tucctucc zenével, meg a bringás kísérők hada, akik hárman is mentek egy futó után, némelyik még a dugókát is cipelte, bár erre csak Fonyódnál döbbentünk rá Farkassal, s erősen elcsodálkoztunk. De ahogy mondani szokás: engemet ez nem folyásolt be.

 

Tehát a rajt után nem nagyon történt semmi különleges, Bogárral, Vozárra, Herbák Gergővel, még egy magyar sráccal és két szlovénnel elléptünk kicsit a mezőnytől, versenyen kívül kísért minket egy kutya, akit nem tudom, ki bérelt fel, de állandóan a lábam közé szaladgált. Jöttek a hepék és a hupák, érdekes volt nem a déli nagy melegben futkosni rajtuk. Próbáltam tartani az első 20 kilométerre tervezett 4:50-es tempót, annál gyorsabbra nem voltam hajlandó. A menetszél így is kivitte a banánt a kezemből elsőre, hiszen kibontottam egyet, felnéztem Farkasra, majd vissza, s döbbenten bambultam az üres banánhéjat. Konkrétan sikerült 2 másodperc alatt elhagynom egy banánt, ami azért valljuk be, sokkal könnyebb volt, mint mondjuk elhagyni a világosi frissítőpontot, ahol amúgy lett volna leves is. De már megint előre szaladok.

 

Szóval tettem a dolgom, Farkas nem hagyott túl sok lehetőséget. Fényképezte a tájat, néha engem (lehet, hogy ritka állatnak gondolt, ami őshonos a balatonfelvidéki bokrosokban, onnan lehet felismerni, hogy wc-papírt tart a mancsában), aztán inkább mégis megint a tájat. Felidéztük, hol loptuk el Gabesz bringáját két éve, milyen volt három éve az olvadó aszfalt és hasonlók, de beszélgetni nem hagyott. Szabályos időközönként felajánlott egy banánt vagy tápszert, én engedelmesen elfogadtam, majd félóráig böfögtem az ízüket vissza… én nem tudom: már Sárváron is utáltam az erdei gyümölcsöset, mostanra valahogyan mégis sikerült szinte csak ilyen, vagy epres ízűt hoznom. Ne kérdezzétek, hogy csináltam. Node mindegy, futottunk. Az erdős részen Gergő mögém ért még, kérdezte is, hogy netán a Terepszázon vagyunk-e, de minket jobban foglalkoztatott az, hogy szegény Farkas patkányfogó masinája örökre átment az örök vadászmezőkre, a rázkódástól ugyanis széthullott teljesen. Aztán később a kosár is le akart esni, elhagyta az összes csavart, ami fogta, de aki ismer engem, az tudja, hogy aki engem kísér bringával, annak fokozottan veszélyben a bringája! Farkas persze megoldotta a dolgokat, én meg csak futottam.  Nagyjából 3:25-ös maratont futottam, ezzel elégedett voltam, viszont kezdtem fáradni. A hegyecskék betettek, így aztán Tördemic után beiktattam egy banános-gyaloglós pár percet, míg összeszedem magam, meg aztán amitől féltem, a térdem, jelezni kezdett.  A séta, úgy véltem, belefér, hiszen mögöttem senki, előttem már csak Bogár, Vozár és a két szlovén volt, de ők nagyon messze állítólag. Állítólag, mondom, mert a pontokon nagyon nem voltak képben páran, ez főleg a végén volt bosszantó. Így kocorásztam, regenerálódtam a szintek után, nagy mélázásomban utolért és el is hagyott az angol Pares, aki nem tudom, honnan bújt elő hirtelen. Ez szerencsére kizökkentett, s eszembe juttatta, hogy hol is vagyunk most. Rátapadtam tehát, s hatodikként értem be Keszthelyre, ahol utolért egy finn versenyző is (Anttila Hannu), s le is hagyott, mert az első harmad lezárásaképp egy kétperces sétát ide is beiktattam egy banánnal, magnéziummal, Algoflex-szel az időközben már határozottan fájó térdem miatt és energiaitallal. De aztán nyomtam utánuk, ahogy kell! Utólag tudtam meg, hogy az első, „pihenősre” tervezett harmad végén bizony nem kevesen voltak 1 kilométeren belül mögöttem, A végén még Szőnyi Feri is utolért. No ekkor azt mondtam, hogy a nyolcadik már nagyon nem biztató, s Farkas is noszogatott, hát felvettem ismét a tervezett tempót, s nekiiramodtam.

 

 

Keszthely – Siófok

 

Minden nehézség nélkül tudtam futni a nagyjából 5:00…5:15-öt tempót, de nem tudom, milyen volt valójában, mert nem mértük. A pontokon nem álltam, csak míg csippant a dugóka, aztán mentünk tovább… A nap sütött, a szél fújt, elértük a déli partot és nekiindultunk a végeláthatatlan hosszú utcáknak. Néha elbambultam, akkor Farkas ordított utánam, hogy „hé, ne  arra”, Ferit elhagytam, utolértem a finnt is, kicsit sebes volt a lába állítólag, s ha tudtam volna finnül, biztos megmondom neki, hogy üljön le egy picit, az jót tesz. Látótávon belül volt ismét az angol, lassan közeledtem hozzá. Úgy vélem, ő a Balaton megkerülésébe talán nem számolta bele, hogy előfordul olyasmi, hogy csak egy utcára van a következő frissítőpont, nade AZ AZ UTCA NÉGY KILOMÉTER HOSSZÚ! :)

 

Ha kisütütt a nap, akkor látványosan közelebb kerültem hozzá, ennek nagyon örültem. Máriafürdőnél lehagytam, de tudtam, hogy valahol ott van mögöttem, mint ahogy Tóth Attiláról is sejtettem, hogy nem lehet messze, mert a párja mindig ott mosolygott a következő frissítőponton, erőt és lelket öntve belém is. Valahogy meg kellett lépni előlük, gondoltam, s igyekeztem picit gyorsítani, mert bár megbeszéltük, hogy Világosig nincs verseny, azért foglalkoztatott, hogy hol lehetnek a többiek. Nem voltak túl mesze, ahogy hallottam a pontokon, s nem akartam nagyon lemaradni. Utóbb kiderült, helyes döntés volt, hogy odaléptem, mert Pares és két finn, köztük a későbbi negyedik (akitől Pares mellett még tartottam előzetesen) ott voltak a nyomomban, de a többiek sem túl messze. Beszélgetni továbbra sem hagyott Farkas, de szerencsére Kerékgyártó Petiék váltója folyamatosan ott volt a környezetemben, így néha azért engedhettem a pofázási vágyamnak… míg rám nem szólt Farkas, hogy kuss.

 

Fonyód előtt mintha láttam volna Vozárt messze. Később kiderült, hogy tényleg ott volt, csak én kaptam egy sorompót és meg kellett állni. Boglárra beérvén, ezt is utóbb tudtam meg, kilenc perc volt az előnye… na nesze neked meccselés a szlovénekkel, az elején a szóbeszéd szerint volt félóra is a különbség. Bogláron sem álltam sokat, mentem tovább, csak nyújtottam egy kicsit. Noémitől tudtam meg Farkason keresztül, hogy a net szerint Vozár 9, Bogár János 26, a szlovén Boris 37 percre van. A másik szlovén Farkas szerint ott feküdt kipurcanva a sátorban. Hohó, mondom, hát akkor már negyedik vagyok! De verseny nincs, mondta Farkas szigorúan, viszont vett nekem hideg szénsavas ásványvizet, hogy ne kámpicsorodjak el nagyon, s azt közösen megittuk. Én mondtam, hogy ne engedje az összeset meginni, mert felfordulok, hát megitta gyorsan a felét, mint azt tette egyszer már korábban is.

 

Bérces Edit bringázott el mellettünk, szólt néhány biztató szót, majd Farkassal beszélgetett kicsit, s elrobogott, Bogár Janihoz igyekezett. Mondtuk neki, úgy tudjuk, messze van még…

 

A Balaton még mindig viharos volt, még mindig gyönyörű, de nem értünk rá evvel foglalkozni. Alig vártam a világosi pontot, ahonnan, ha tudok, gyorsítgatok. Nem gondoltam volna, hogy a kedvenc szakaszomon egyszer csak ott találom Vozárék tiritarka stábautóját Öszödnél, s mellette Attilát, alig egy perccel előttem. Hamar utolértem, s amikor utolértem, akkor egy különös verseny indult el, aminek, legalábbis az ő szempontjából nem tudom, mi volt az értelme, s nem is értem, miért ment bele, mit hitt, mit gondolt, pláne úgy, hogy én lendületből érkeztem mellé, ő meg sétált, izzadt. Én meg kockáztattam, s sikerült.

 

Leírom röviden, mi zajlott le. Páran talán azt fogjátok gondolni, hogy ez nem volt szép, mások viccesnek mondják majd a történteket, én meg azóta nem tudom eldönteni, hogy vajon mennyire volt szép vagy ronda az a szakasza a versenynek. Az történt, hogy ugye Szárszó felé utolértem a sétáló Vozár Attilát. Lendületből elmentem mellette, mire ő azonnal megindult és futott mellettem. Nem előttem, nem mögöttem, hanem mellettem. Tudtam, hogy mindjárt jön a pont, s gondoltam, addig megnyomom. Ő szintén ebben a tempóban velem együtt robogott be a pontra, én dugókáztam, őneki a bringás kísérője vitte a kütyüt. Pár másodperc után elindultam, majd megálltam. Ő elindult, majd megállt. Hoppá, gondoltam… mit akar most ő vajon? És milyen erőben lehet? Kipróbálom… a kedvenc szakaszom jött, ismertem, mint a tenyeremet, így aztán rövid, százméteres szakaszokra bontottam a hosszú utcát, s keresztutcától keresztutcáig elkezdtem résztávozni. Erősnek éreztem magam, simán ment a 4:30, az utcanévtáblánál hirtelen lelassítottam kocogós hatosra, ő is lelassított, nem tágított mellőlem. Újabb keresztutca, 5:30, újabb utca, 4:30, Attila jött mellettem. Hirtelen fékeztem, hirtelen ő is. Hirtelen sprintbe váltottam, hirtelen ő is. Próbáltam elé vagy mögé helyezkedni, de nem hagyta, volt, hogy a nagy rohanásban nagyon hirtelen megálltam, hogy mögé ugorjak, de ő pillanatnyi idő után szintén lassított, hátranézett, s ekkor látta meg, hogy – bár addig is vigyorogtam – elkezdek röhögni. Tényleg gusztustalan dolog volt, el is szégyelltem magam, de tetszett, hogy valamiért én diktálom a tempót, legyen az bármilyen is. Tetszett, élveztem, de nem értettem, miért jó ez neki, hiszen 130-nál az ember hülye, ha résztávozni kezd, pláne úgy, ahogy én. Kockázatos volt ugyan, de egyre inkább éreztem, hogy én bírni fogom egy ideig még, ő azonban elég rosszul nézett ki. Farkas utolért, s fennhangon megbeszéltük, hogy a következő pont Vincáék után van, de mivel Vincáék kint vannak a házuk előtt, mi ott frissítünk, s közben próbáltam a látszatát is elkerülni annak, hogy fáradnék, pedig persze, hogy fáradtam. Az állomástól nekilódultunk, s egyre gyorsabban kezdtem futni, közben beszéltem, beszéltem, mondtam Farkasnak, még hányszáz méter, honnan menjen előre, ő vette a lapot, válaszolt, s mikor azt mondtam, hogy innen még másfél kili, a akkor induljon előre, hogy készítse a kajámat és a vizet. Én pedig feltettem mindent egy lapra, s rohanni kezdtem, Attila mellettem… Farkas mögöttem. És akkor azt mondtam: mehetsz, Farkas, itt jön a Vinca-pont, s odaléptem neki, Farkas még száz méteren jött velem, s Attila hirtelen eltűnt. Én pedig nem álltam meg, hanem egy flikkflakk előtt minden erőmmel rohanni kezdtem, egy pillanatra néztem hátra csak, s láttam, hogy Attila megállt, nem jön. Pici húzott el mellettem motorral, beszéltünk pár szót, aztán én csendben maradtam, mert menni kellett. Ha itt nem hagyom le Attilát, akkor sehol. És itt lehagytam. Vincáék után a hivatalos ponton állítólag ki is szállt. Ezt a csatát megnyertem, de azt hiszem, kamatostul kapom még vissza. De nem baj, most azt mondom: ő volt az, aki belement ebbe a játékba, amire semmi nem kényszerítette. Kár volt.

 

Vincéknál ettem, ittam, a hivatalos ponton csak dugókáztam, mentünk is tovább. Földvár és Szántód határában láttam meg Bogár Jani zöld autóját egy zöldségesnél… Újra csak hoppá! Lelassítottam. Mondtam Farkasnak, hogy nem merem megelőzni… Érdekes érzés volt, úgy véltem, hogy ha kettőnk közt verseny lesz, azt nem én fogom eldönteni. Attilával a meccs sokat kivett belőlem, így egy ideig párszáz méterről követtem, de aztán éreztem, hogy én vagyok a gyorsabb. Utolértem Zamárdiban, váltottunk pár szót, mondta, hogy kicsit elfáradt az elején a szlovénnal való meccsben, pár biztató szó után mondta, hogy menjek. Én mentem. Sokáig mögöttem volt, én meg hátra nézni sem mertem. Innentől a következő cél a szlovén lett volna, de Világosig nincs verseny, ehhez tartottuk magunkat. Siófokon láttam utoljára Janit, de tudtam, hogy jön, s ha nem vigyázok, elkap. Valahol itt beszélhettem először és utoljára Noémivel, szigorúan fél percet. Elmondtam neki, hogy javítottam a 100 kilométeres és a 12 órás csúcsomon is egy cseppet, mondtam volna mást is, de Farkas csilingelni kezdett, hogy lejárt az idő. :)

 

 

Siófok – Tihany.

 

A következő cél tehát az volt, hogy Farkas készítsen rólam egy naplementés fotót a világosi magasparton. Ezt éppen elértük, pár pillanatig bámészkodtunk, kijelentettük a távoli tihanyi formákra, hogy ez mindjárt itt van, megjegyeztük egyik-másik házról, hogy csak a kilátás hány milliót dobhat az árán, s aztán befutottunk Zsókáékhoz. És indult a hajsza a győzelemért. Kálcium, magnézium, fájdalomcsillapító (megint lüktetni kezdett a térdem), kávé, tápszer, futás. A szlovén nagyjából félórányira volt előttem, bár nem tudtuk, hol. Megbeszéltük, hogy Zsókáék mérik az időt, mennyivel utánam indul el onnan Bogár, ott 8 perc 40 másodperc volt az idő – hiába futottam gyorsabban, a magasparton elbohóckodtunk pár percet. De megérte, mert gyönyörű volt. A kettővel azutáni ponton SK mérte az időt Jani és énköztem, ami ekkorra már megnyugtató 20 perc volt, így újult lelkesedéssel elkezdtem számolni, hogy hol lehet a szlovén, SK-éknál mennyivel voltam közelebb hozzá, mint előtte, s arra jutottam, hogy megfogható, ha ő nem gyorsít. Innentől már csak ez vezérelt: utolérni őt. A baj csak az volt, hogy valaki neki is szólt, hogy közeledek, s míg ő végig félhetett, tehát volt motivációja, addig nekem néha félórát, máskor 10 percet mondtak, hogy elment előttem, sőt, valaki egy órát is emlegetett. Így aztán utolsó erőmmel néha nagyon futottam utána, máskor nagyon nem érdekelt, így nem siettem. És bizony elfáradtam. Mivel Világos után sötét jött (hehe), így csak akkor vehettem volna észre, ha utolérem, így azonban néha rám tört az érzés, hogy nem futok már, hadd menjen, úgysem érem utol. Fáradtam, fáradtam, egyre erősebben törtek rám a motivációhiányos állapotok, amikor „csak” futottam, de nem rohantam, így aztán a 20 óráért kellett küzdeni a végén, azt tűztem ki célul, hogy legyen, ami visz előre. Káptalanfürednél nagyon kivoltam. Üvöltöttem egy autóssal, aki valami váltóval volt, hogy kapcsolja már ki a reflektorát, szerencsére nem hallotta… idegesítettek a szembe jövő autók fényei is, utána a sötét kerékpárúton végül mégis kissé megnyugodtam, s elkezdtem kergetni megint a szlovént, a lefele tartó szakaszokon nyújtottam a lépteimet, hátha a következő sarkon meglátom… minimum két kukát és egy csomó egyebet véltem futónak. Szinte hallucináltam. :)

 

Néhány helyen, például Almádiban a 12 órás pályáján gyorsítottam. Sok közös emlék volt ott is, pl. Farkas mezítlábas körei tavaly előtt, mikor eljött szurkolni. Alsóőrs előtt Kalotai Leviék vigyorogtak egy autóban, ami elhúzott mellettem, aztán meg is álltak a sarkon szurkolni. Alsóőrsön Farkas csinált valami hideg csokis kávét még nekem, mert onnan nagyon nem akaródzott tovább indulni, pedig már csak 18 kilométer volt. A kávé pocsék volt, de mégis jólesett. Bocs, Farkas. :)

 

Mentünk tovább, a szlovén sehol, én meg utolsó tartalékaimat mozgósítottam. Csopak, Füred… Mentem, mentem… Egyszer csak megint Leviék ugrottak elém, akik a ponttól kezdve futottak velem vagy egy kilométert. A ponton csak dugókázni álltam meg, mint előtte is már sok helyen. Elkiáltottam magam, hogy hol a dugóka, valaki odaugrott, csipp, s húztam is tovább. Ha kellett valami, Farkas mindig előre ment intézni. Utolsó pont, Tihany… meg sem álltam, repülve dugókáztam, s mivel előtte megettem az egyetlen gélemet, így tudtam, van pár percnyi időm, míg erős vagyok. Fel a dombra, fel Tihanyba! Néztem, hátha ott fekszik a szlovén, de persze nem. Farkas jót röhögött, mikor felfele menet robogva először lihegni hallott engem, de nem gyengén. Kell az a húsz óra, azért hajtottunk! Éééééééés… TIHANY! Köszöntem a táblának, s jött a lejtő, az utolsó. Nekiiramodtam, ahogy csak bírtam. Hol a szlovén? Szlovén nem volt, helyette egy kutya ugrott elénk, mögötte a gazdája üvöltve, a kutya habzó szájjal acsargott, a gazdája a kutyájával üvöltött, én meg torkom szakadtából mindenkivel. Hogy visszamegyek a verseny után és megölöm a kutyát és a gazdáját is – mondtam cifrábbakat is, de nem idézem. Kicsit magamon kívül voltam… Farkas meg velem ordított, hogy menjek már, menjek, ő a kutya útjában állt a bringával. És akkor elindultunk tovább.

 

 

Tihany

 

Sosem bocsátom meg Farkasnak, hogy nem jött be velem a célba, pedig sokáig kértem. Gyere. Nem megyek. Gyere! Nem megyek. Úgy lett volna igazi. Akkor látta volna, hogy kapok egy váltós érmet, mert azt hiszik, váltó vagyok. 19:56 lett, megvolt a dobogó, a tervezett idő, gratuláltam a szlovénnek, aki mosolyogva élvezte megérdemelt győzelmét egy székben, 20 percet kaptam tőle… Én pedig élveztem, hogy olyant futottam, mint még sosem. Önerőből nem sokat tudok ehhez hozzátenni a jövőben, azt hiszem… bár ki tudja? Most a 12 órás foglalkoztat, mert Noémi és Farkas egyhangú döntéssel letiltott a komáromi 24 órásról, fene a határozottságukat. De akkor, mikor letámolyogtam a célkapu mögül, csak Farkast kerestem, aki távolabb állt. Megköszöntem neki mindent, de mindent. Nélküle elhülyéskedtem volna mindent újra. És ezt ő is tudja (ne higgyetek neki, mikor tagad!), ezért is szólt mindig, mikor azt látta, már megint nem a futással foglalkozom. Nélküle nem ment volna, ezért is kértem, jöjjön velem a célig. De megköszöntem neki. Korábban azt mondta, hogy ez a legkevesebb. Én pedig igyekeztem, hogy tényleg a legkevesebb legyen, nos, a második legkevesebb lett, de egye kutya. Lógok most már neki is, Bökinek is… Mikor fogom tudni ezeket visszaadni? Noémit akartam még hívni, hogy benn vagyok, itt vagyok, megvagyok, szeretem, sietek. Farkas átnyújtott egy mobilt, ami mostantól engedélyezve volt. És felhívtam Noémit, aki nélkül szintén nem ment volna, hiszen neki teszek ígéretet újra meg újra, mondjuk, hogy előtte akarok felvágni. Azt mondta, nagyon vár. Kettejüknek ajánlom ezt a 212 kilométert, osszák csak el egymás közt. Álmos meg megkapta az érmet itthon. A pisilőjéig lógott, de úgy vigyorgott, mintha csak ő futotta volna végig a távot. :)

 

Másnap tudtam meg, hogy az angol nem adta fel, harmadikként ért be. A dobogón együtt álltunk: a női első három helyezett és mi, s határtalanul boldog voltam. És eszembe jutott ott is, hogy Steve lóg egy pezsgővel.

---

Sokáig beszélgettünk még otthon, miután zuhanyoztam, s Farkas visszaindult Littleyu-hoz… aztán kicsit belázasodtam, melegem volt, fáztam… Aztán éjjel nem tudtam aludni, félálomban éreztem, hogy nagyon fáj a térdem és a bokám. És azt álmodtam, hogy mindenki akar ebből a lábból, s darabokat vágnak ki belőle, s attól fáj. S felébredtem, visszaaludtam, s megint ezt álmodtam, s megint, s megint… Vicces és ijesztő álom volt. De csak azt mondom erre, hogy klasszikust idézzek: az UB után „nem adom a láb”!

 

Bent

  Köszi telefon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

_____A célban végre_____________________ Köszönöm_____________________Sietek haza!

.

49 hozzászólás

yoyo 4677 napja
yoyo képe

Micsoda nagy futás volt ez cillagom !!  és olyan könnyednek is tünt ahogy olvastam ;)

Nagyon nagyon Gratulálok sok ilyen futásod lesz még .. Hamarosan jön ,majd akinek  szép időket  futhatsz ;)

Vozárt meg alaposan kivégezted vazze  :)) Büszke vagyok RÁD :))))

 

kkoos 4677 napja
kkoos képe

Ez egy nagyon fegyelmezett aszfaltbetyárkodás volt!  A kutya meg a tulaj azóta sem tud aludni...

Félretéve a tréfát sok ilyen és még ennél is jobb futást kívánok neked!

tvjudit 4677 napja
tvjudit képe

Baromi klassz beszámoló, a futást pedig egyszerűen felfoghatatlan minőségben vitted véghez. Gratulálok hozzá. Bár Vozár Attila emberi és versenyzői stílusa tőlem bőven távol áll, ez azért tényleg nem volt szép tőled. :-)

szasza 4677 napja
szasza képe

óó baszki ez nagyon nagy volt. Világosig semmi verseny mi? persze... az egész az, szépen összeraktad... és persze kísérőként nem is lehetett volna nagyszerűbb ember.BRAVO, BRAVO

Haanchee 4677 napja
Haanchee képe

Gratulálok, nagy futás volt, a hideg rázott, ahogy olvastalak. :) Már Sárváron is látszott, ha így folytatod, tiéd a világ! Farkasról is csak szuperlativuszokban lehet nyilatkozni, szuper páros voltatok!

Eperszem 4677 napja
Eperszem képe

Ez tényleg egy hidegrázós beszámoló, hatalmas gratula itt is! Nagy nagy vagy!!!

faxau 4677 napja
faxau képe

Fantasztikus volt olvasni a beszámolót! Gratulálok!!!

csetbalu 4677 napja
csetbalu képe

hatalmas GRAT Galopp, földighajló elismerés!!!

az EMBER, aki 130-nál nekiáll résztávozni... félelmetes... bejöttek a hajnali 6,6 km-ek:)

filmbeillő csodajelenetsor lehetett, bár ilyet nem lehet rendezni...

(gondolom az elején a maratonod 3:25 környéke lehetett)

 

gyaloggalopp 4677 napja
gyaloggalopp képe

Csetbalu, igazad van, 3:25 volt az. A tavaly 3:30... Köszi!

Briel 4677 napja
Briel képe

Fantasztikus teljesítmény, remek beszámoló! Gratulálok!

pleko 4677 napja
pleko képe

Isten adta talentum vagy, de nagy küzdő is...Azért több mint a táv felénél ilyen pimaszul elbánni Vozival..Bár szerintem ennélkül is feladta volna....Gondolom nem ment Neki a futás és végső elkeseredésében "ragaszkodott" volna hozzád, de Te eltaszítotad magadtól Bélám!!! Gratulálok és Almádiban remélem testközelből élvezhetem a műsorod...

tapirka1014 4677 napja
tapirka1014 képe

Nagyot mentél, úgy csináltad, ahogy a nagyok csinálják, netán te is nagy vagy? Granulálok!

Nekem tetszett, ahogy elkented Vozit, bár én egy tapír vagyok, tehát nem biztos, hogy mérvadó :-)

mjoci 4677 napja
mjoci képe

Nagyok voltatok Farkassal, óriási nagy gratula nektek.

oroby 4677 napja
oroby képe

Hatalmas gratula! Eszméletlen futás volt! Jó pihenést regenerálódást és újjabb hasonló szuper futásokat kívánok! Ja, és min 100 csillag a csapatmunkára!

akibacsi 4677 napja
akibacsi képe

Galopp, ez valami zseniális volt! A futás is, a beszámoló is, a csapatmunka is. Nagyon jók kiegészítitek egymást farkassal, te vagy a láb, Ő a fej(ed). A Vozis rész nekem is tetszett, jót vigyorogtam rajta. Ha bevállaltam, bírni kellett volna, nem hitt magában és ez eldöntötte. Szép meccs volt, gratulálok!

BGy 4677 napja
BGy képe

Gratulálok! A futáshoz is és a beszámolóhoz is! Nagyon jó!

V.Petra 4677 napja
V.Petra képe

Már nagyon-nagyon vártam a beszámolót, hihetetlen jó volt olvasni. Fantasztikus a láb és agymunka egyaránt. Mély tisztelet és gratuláció itt is! Sok szép futást és jó egészséget kívánok a továbbiakban ( is ) .

necromedve 4677 napja
necromedve képe

Gratulálok a beszámolóhoz is, jó volt olvasni. Az ilyen utolsó percekben riogató kutyát pedig tessék megfőzni paprikásnak.

Böki 4677 napja
Böki képe

Szép volt Béla, még mindig! :o)

De nekem nem lógsz semmivel, már megadtad kamatostól, vasárnap délután, amikor ott álltál a dobogón! Ha nem hiszed, kérdezd meg Farkast... :o)

yoyo 4677 napja
yoyo képe

ááá szóval akkor ezé sírtatok ti is  farkassal mostmár tudom  :PP :))))) 

Bakker komolyan ezért érdemes futni olyan jó meghatódni ,és örülni  :)) 

 

Bozót 4677 napja
Bozót képe

Na, még a végén komoly versenyző válik belőled! Azé csak óvatosan, maradj meg lüke Galoppnak is közben, mert úgy szeretünk!

Durva egy futás volt ez, csodás párost alkottatok Farkassal, egyetértek, hogy komoly szerepe volt a sikerben. Futni ugyan neked kellett, de hát azt tudsz :)

Bozót 4677 napja
Bozót képe

Ja, és az oldalszél. Volt?

Sneci-ke 4677 napja
Sneci-ke képe

Gratulálok a teljesítményedhez. Élmény volt olvasni a beszámolót. Hát egy kis zsiványságért nem kell a szomszédba menned :-)

mandita70 4677 napja
mandita70 képe

Gratulálok, az írás remek, a teljesítmény fantasztikus a traUBI k..va jó)))

trixi55 4677 napja
trixi55 képe

Gratulálok, elképesztő vagy:)))!

zoles73 4677 napja
zoles73 képe

Aki ezt olvassa az tényleg elhiszi hogy a futás (200felett) egy izgalmas műfaj, "könnyű " játék.....

Gratula...

mateve 4677 napja
mateve képe

Te kerge zerge.... :D:D:D

prókátor 4677 napja
prókátor képe

Gratula! hatalmas vagy! Meg van az év ultra futója!

Gandi 4677 napja
Gandi képe

Béla, remek futás volt, egy mestermű :-) És lesznek még ilyen műveid, abban biztos vagyok. Megvan hozzá a múzsád, és a dumálni nem hagyó segítőd :-) Gratulálok!

Ami Vozit illeti, hát kettőtök közül ő hivatalosan a profi, rajta áll, hogy hagyja-e magát "átverni" egy amatőr által. Meglehet, azóta tőled vannak rémálmai, de előbb-utóbb kiheveri, és egy életre megjegyzi a neved :-)

TiGör 4677 napja
TiGör képe

Hát Galopp, szóval ez van benned, ha nem depózol feleslegesen. Köszönjük, hogy kihoztad magadból! 

A Vozáros részt nem értem, miért nem volt olyan egyszerű, könnyed, és barátságos, mint a Bogáros rész? 

Amúgy meg hihetetlenül lefárasztott az olvasása az irományodnak. Én már olvasás közben is többször megálltam volna pihenni, frissíteni, kicsit gyalogolni. ;) Nem bírom elképzelni, hogyan van benned ennyi erő, energia, hogy VÉGIG, hol pont nélkül, mindig tudtál gyorsítani, ez vmi elképesztő. De ezt nevezik tehetségnek.

További sikereket kívánok!

gyaloggalopp 4677 napja
gyaloggalopp képe

Vozár megelőzésének a hogyanja nem rajtam múlott. Én nem adtam volna ki a helyében magamból azt, hogy mit gondolok, hogyan érzem magam, hiszen az onnantól az ellenfél számára plusz információ. ezért sem értettem őt. Bogár Jani pedig röviden összefoglalta, miért fáradt el és tovább tessékelt... 

 

Azt meg, hogy mennyi van bennem, nem tudom. De most már találtam hiányosságokat, amiken még hozhatok... Egy biztos: nem volt hiába a sok reggeli gyorsító, pedig eleinte tartottam tőle, hogy felesleges lesz. :)

 

Köszönöm mindenkinek a sok biztatást! :)

zoncsi 4677 napja
zoncsi képe

Igen, az Év Ultrafutója címre a jelölt maximálisan megvan. Már csak azt szereténk látni, mit tudsz még kihozni ebből az évből ilyen csúcsponttal a hátad mögött?

És a beszámoló illett a futáshoz.

És te milyen gonosz vagy?! :)

gyaloggalopp 4677 napja
gyaloggalopp képe

Zoncsi, mivel Komárom kimarad (elmehetnék, de képtelenség teljesen regenerálódnom addig), a 100 kilométeres OB meg túl messze van ahhoz képest, hogy az nem is az én távom igazán (így sokba kerülne a szállás-nevezés-oda-visszaút), így marad a 12 órás OB... Nem akarok én mindig csak rohangászni. :)

Hiver 4677 napja
Hiver képe

Először is óriási gratula a lenyűgöző futáshoz és beszámolóhoz!
Lehet hogy én még a Tapírnál is tapírabb vagyok, de szerintem nem volt semmi gáz a Vozi-féle akcióval. Ez egy verseyzői IQ-teszt volt, amin Vozi nem ment át :oDDD (Bocs Vozi, tudom, hogy 130-nál már máshogy működik az agy, meg a döntési mechanizmusok, na de hát ekkora rutinnal ilyet benyalni...)

Gandi 4676 napja
Gandi képe

Egy aprócska kérdés még, hogy működött a kávé elvonás? érzésre volt hatása a dolognak, vagy semmi különös említésre méltó... (kérdezem épp egy dupla kávét szürcsölgetve :-))

gyaloggalopp 4676 napja
gyaloggalopp képe

Nulla holtpont, ez, azt hiszem, a kávémegvonásnak köszönhető, vagyis annak, hogy a szervezetem nem hiszi immár azt, hogy kávé nélkül megáll az élet. Eddig mindig az álmosság jelentette a holtpontot, akár már délután is. Most meg, mikor álmos lettem, Farkas kakaós-kávés-hideg vizes valamije is elég volt. Persze soron kívül, immáron nem életmentőnek, hanem élénkítőnek ittam egy lazább kávét Zsókáéknál... de összességében, azt hiszem, teljesen le fogok szokni a kávéról. Az UB-n bevált, tehát az egyik fő ellenségemet kipipálhatom az ultrák során. Most már csak kettő van.

Gandi 4676 napja
Gandi képe

Igen, a leszokás működik, ha az íze nélkül kibirod. Én az ízét szeretem, ezért is szoktam vissza a szoptatás után. De tényleg lehet élni nélküle :-)

Mi a másik két ellenséged? :-)

Molnartomasz 4676 napja
Molnartomasz képe

En mindig is mondtam, hogy "csiszolatlan gyemant" vagy, de most mar a Dragako kategoriaba jutottal, es ebben talan Farkasnak is komoly sport-pedagogiai szerepe vol! Oszinten gratulalok!!!

Egyebkent teljesen veletlenul, de eppen utanad "gurultam be" a celba en is, csak eppen bringan, lehet emlekszel, oda is szoltam, hogy "Gratulalok!"

gyaloggalopp 4676 napja
gyaloggalopp képe

A másik kettőt nem mondhatom el, az stratégiai titok, különben is, lehet, hogy van az három is... Plusz, ha odaveszem azt, hogy lehet, most már keresnem kellene valakit, aki segít edzeni, hogy "okosabban" csináljam, lesz az négy is. És ha tovább gondolkodom, akkor öt, hat... hét...  :)

 

Tomasz, a befutó után arra emlékszem, hogy Farkast kerestem és nagyon örültem. Van egy pár perc filmszakadás, pl. nem tudom, hogy került a vállamra a pokróc, mert én izzadtam. De a telefonálás közben meg azt vettem észre, hogy remegek és a vállamon van egy pokróc. Tán Farkas volt. El tudom róla képzelni. :)

Gandi 4676 napja
Gandi képe

Ja, még annyi, a bringás kisérő unokabátyámnak meséltem, milyet futottál, és próbáltam elmesélni neki, ki is vagy. Elvileg kétszer körbetekerte mellettem az UB-t, találkozott már ezzel-azzal: "Ja, ő az aki két éve kihúzta a bringaútra azt a zöld wc csészét?" Bingó! :-)))

KoVerA 4676 napja
KoVerA képe

Gratulálok!!!

Máskor nem kajálok, míg a blogodat olvasom, fulladásveszélyes. :)

Kopi Zoli 4676 napja
Kopi Zoli képe

Gratulálok neked és Farkasnak is, példás futás és csapatmunka volt!

Azért arra a résztávozásra csak annyit mondok...... nem vagy normális :)))) de így kell csinálni.

larzen 4675 napja
larzen képe

Gratulálok a futáshoz és az íráshoz is!

Én nem is értem, hogy merülhet fel bárkiben, hogy ez nem volt szép. Senkit nem kötelez arra semmi, hogy belemenjen a játékba. Akit utolértek, az meg kétszer is gondlja meg, hogy felveszi-e a kesztyűt (ott és akkor).

HarcsaBarna 4675 napja
HarcsaBarna képe
Gratulálok, hatalmas futás volt! A kezem is begörcsölt, úgy szorítottam az egeret, míg olvastam...
cica66 4674 napja
cica66 képe

Előttem már mindent leírtak a többiek...Kalapemelés!!!..:)

Gida 4673 napja
Gida képe

Lehet hogy ha Vozárt nem nyírod ki akkor első lettél volna?  Megmaradt volna az a "tartalék erő" ami benned volt...és nyomhattad volna 4percesekben :)

Nagyon jó a beszámolód, fantasztikus, vicces, ultrafutó vagy!!

Gratulálok!

gyaloggalopp 4673 napja
gyaloggalopp képe

Nem, nem értem volna utol Borist, nem az erő hiányzott, hanem a motiváció. Bár a Boglártól kezdődő szakaszokon általában gyorsabb voltam, őneki mindig ot volt a motiváló erő, hogy bármikor utolérhetem - nekem meg néha olyan infókat mondtak, hogy félórája - sőt, egy órája - ment el, s néha azt mondtam: nem sietünk, felesleges. Mindenesetre egy dolog biztató: a legutolsó 4 kilométeren 6 perccel (!) jobb voltam! Egy megoldás van, s nem viccelek: az élen futni végig, mint ő is tette.

monique 4672 napja
monique képe

majd jövőre az élen futsz. és pályacsúcsot állítasz fel =) hajrá!

adi 4666 napja
adi képe

Kedves Gyaloggalopp!

Gratulálok!

Te ...! :) Na jó, csak szimplán, Te őrült! ;)

Vozárral ne törődj. Ott ő hozott rossz döntést, amikor belement a résztávozásba, ebből neki kell tanulnia.

Pihenj, és csak azon a versenyen indulj, ahol a zsarnokok engednek. :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-12 hó (3 bejegyzés)
2014-06 hó (2 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (4 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (6 bejegyzés)
2011-01 hó (5 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (3 bejegyzés)
2010-05 hó (2 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (4 bejegyzés)
2010-01 hó (1 bejegyzés)
2009-11 hó (3 bejegyzés)
2009-10 hó (2 bejegyzés)
2009-09 hó (1 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (4 bejegyzés)
2009-05 hó (3 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (3 bejegyzés)
2009-01 hó (4 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (9 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (2 bejegyzés)
2008-05 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (4 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (7 bejegyzés)
2007-12 hó (1 bejegyzés)
2007-11 hó (2 bejegyzés)
2007-10 hó (6 bejegyzés)
2007-09 hó (4 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (6 bejegyzés)
2007-05 hó (4 bejegyzés)
2007-04 hó (1 bejegyzés)
2007-03 hó (4 bejegyzés)
2007-02 hó (4 bejegyzés)
2007-01 hó (8 bejegyzés)
2006-12 hó (3 bejegyzés)