Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 032 317 km-t sportoltatok
Ellenfelek

első lépések / a TERV:)

feherapa | 2010-12-05 10:27:24 | 5 hozzászólás

2010. szeptember óta kezdtem el napi rendszerességgel futni. 18 év dohányzást sikerült magam mögött hagyni, és közel a 100 kilóhoz, úgy gondoltam itt az ideje valamit tenni a egészség érdekében. Igen, ez tök jól hangzik, valójában az egyik barátom "fehér bálnák"-ként aposztrofált, több barátommal egyetmeben, amikor elmerültünk a Deseda tó habjaiban. Azt hiszem ez sokkal erősebb motiváció volt abban, hogy mozogni kezdtem.

November elején bukkantam rá az edzesonline-ra, és gondoltam berögzítem a  tényadatokat, hogy később visszanézhessem, történt e, hogyan történt a fejlődés. Futógéppel, szobabiciklivel, és súlyemeléssel kezdtem. Hosszútávon a futásra szeretnék koncentrálni, de attól tartva, hogy unalmassá válik, szeretném megtartani a bringát, és a súlyzókat is.

Kb. ötszáz méteres távval kezdtem, 8 km/h sebességgel. Tudom nem nagy táv:), de odafigyeltem arra, hogy ne legyen megterhelő, és ne vegye el a kedvem az első hét után. Novemberig eljutottam a 30 perces folyamatos futáshoz, de egyenlőre még nincs meg az 5 km/nap.  

Ez a blogbejegyzés dolog pedig azért jött létre, mert három hónap után jó volna kipróbálni valamilyen edzéstervet. Mire decemberben elérem a 5 km/nap távolságot kilenc felletti km/h-val, akkorra szeretnék valamilyen edzéstervet kiválasztani.

A futás.net-en azt írják:Futónak tekinthetünk minden olyan kezdő és amatőr futót, aki fél órán keresztül képes egyenletes tempóban megszakítás nélkül futni.:)

Szóval innen folytatom, ha megvan a legjobb terv.

5 hozzászólás

oldzubi 4901 napja
oldzubi képe

Gratula a döntésedhez, sok örömet és kitartást a mozgáshoz!

Tündüs 4900 napja
Tündüs képe

Légy üdvözölve nálunk, jó helyen jársz.

Szintén zenész vagyok, nem régóta csinálom a 10 kilis edzéstervet, de van az 5 kilire is terv, szerintem nem kell az elejéről indulnod, látod magad is melyik héttől érdemes belekezdened. Sok sikert!

szk1270 4899 napja
szk1270 képe

Szia! A kitartás és a rendszeresség lebegjen a szemed előtt és az is, hogy soha ne add fel! A befektetett energia mindig meghozza a kívánt eredményt! Jó sportolást és télen is jó futni kinn a szabadban.

 

Mike01 4899 napja
Mike01 képe

ELORE.

prókátor 4897 napja
prókátor képe

Gratulálok a döntésedhez! Életed legjobb döntése volt ez, hogy változtatsz az életeden!Én hasonló cipőbe jártam. Nézd meg az edzésnaplómat. 2009 dec 31.-én (ekkor kezdtem vezetni a naplót) megleptem magam a 8 kilivel.Tegnap pedig 50 kilivel és már idén 2x maraton is meg volt. Én már 46 vagyok.szerintem fokozatosan növeld a távot.amint látod a többiek is hétvégente hosszút futnak.Próbáld ki! heti 3-4 edzés hetente 12-20 %al növeld a heti össztávot.Ja!A legfontosabb legyenek céljaid.Nézz ki egy versenyt és készülj!! Hajrá!!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!