Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 998 km-t sportoltatok
Futóhelyek
Autós (v)iszonyok
Knight | 2011-05-30 12:59:12 | 7 hozzászólás
Hétvégi futásom alkalmával történt meg a következő eset: A Tisza-tó kör versenyen vettünk részt,amelynek vannak olyan szakaszai is amely nagyobb forgalmú úton vezet.Ezek az utak (pl.33-as is) elég szélesek,kis túlzással akár két autó is elférne egy sávban. A kamionok is kényelmesen elfértek mellettünk. De! Mégis voltak olyan autósok,akik szándékosan ránk húzták a kormányt.Voltak olyanok,akik mellénk érve lelassítottak és lehúzott ablakon obszcén szavakat kiabáltak ki.Pedig semmi okuk nem volt rá,hiszen nem zavartuk őket. Akkor miért? Miért? Nálam ekkor szakadt el a cérna! Én sokat vagyok külföldön,néha több napot.Olyankor gyakran futócipőt húzok és futok.De soha hasonlóval nem találkoztam.Ha kereszteződik az utunk az autóssal,vagy miattam fékeznie kell akkor kivár.Nem káromkodik,dudál,integet.Legfeljebb biztat. Nálunk sokszor az ellenkező a helyzet.Nem akarok általánosítani,mert nálunk is vannak rendes autósok. De sajnos nagy számban olyanok is,akik kedvtelésből "szórakoznak" a futókkal,biciklisekkel. Mi járhat egy ilyen "ember" fejében ? Mikor fogunk(nak) felnőni???

7 hozzászólás

Molnartomasz 4737 napja
Molnartomasz képe

Ne aggodj, van rosszabb! En pl kulfodon elek Kuvaitban.

Itt az autosoknal 10-bol 8-nak ha van lehetosege, akkor akar a jardat is kicentizve igyekszik zavarni, es elvezi. Habar en itt a kopaszra nyirt fejemmel, meg a rovidnadragommal ugy nezek ki mint egy Amcsi "ellenseg".

Nekem pl fontos, hogy levezessem az ekkor felgyulemlett feszultseget, es orditok veluk. De ez azert neha veszelyes.

(Egyebkent mostanaban szinte keptelenseg mar futni, mert 45 fok van nap kozben es este is.)

Gandi 4737 napja
Gandi képe

Ehhez szemléletbeli változás kell, és ez nagyon sok időt vesz igénybe. Arról fogalmam sincs, hogy legalább ebbe az irányba haladunk-e már vagy még nem... Regélik a médiában, hogy milyen kevesen sportolnak ma Magyarországon, és ha valaki nem igazán eltökélt, az lehet, hogy egy ilyen beszólástól örökre eltántorodik sajnos...

Semmi okosat nem tudok írni, inkább csak azért reagáltam, mert ezen én is agyalok néha...

A Tisza-tó körhöz meg gratula! 

 

 

HarcsaBarna 4737 napja
HarcsaBarna képe

Előtted mentem körbe bicajjal, kicsit féltem a 33-ason... szándékos hülyével nem találkoztam, de sok olyan volt, aki észre sem vett és pár centire ment el mellettem... egyébként itt tényleg a fejekben van a hiba! Grat a körhöz!

Házisárkány 4737 napja
Házisárkány képe

A beszólogató, járművet kerékpárosra-futóra ráhúzó vezetőhöz volt már "szerencsém" rossz lóra tettek. Rendszám megjegyez, azonnal helyi rendőröket felhív, a többi az ő dolguk. Tamás jól mondja: kiordítani magadból a dolgot és túlleni rajta...

Házisárkány 4737 napja
Házisárkány képe

u.i.: csatlakozom a gratulálókhoz!!!!!!!

Knight 4737 napja
Knight képe

Volt egy eset amikor beintettem volna.De mégsem tettem.Akkor én sem különböznék "azoktól".

És talán azért sem tettem,mert a  három fiatal férfi valószínüleg  - látván az integetésem - visszatolat és elkezdődik a botrány.Hiszen nem hagyhatja az a három férfi,hogy egy futó ember beintsen nekik amikor a barátnőik is ott ülnek mellettük.Meg kell mutatni hogy ki az úr!

És ez a (egyik a sok közül) eset lakott területen kivül történt.Előttem és utánam km-eken át senki és semmi.Én sem voltam valami "erős" kedvemben amikor már 6,5 órája meg vagy 66 km van a lábadban egy ilyen meleg napon.

Tündüs 4736 napja
Tündüs képe

Sajnos futóként és főleg női futóként ki vagyunk téve ezeknek az atrocitásoknak.

A húgomék mesélték, hogy a vivin egy autóból folyamatosan azt üvöltötték, hogy miért nem az Alföldön futtok?? (ha ott vagyok visszakiabálom nekik, hogy majd júliusban DD)

Grat a Tisza-körhöz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)