Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 184 189 km-t sportoltatok
Futóhelyek
Cipőmustra
Knight | 2011-05-17 10:16:18 | 9 hozzászólás
A cipő kiválasztása nem könnyű,de ezért kérem a véleményeteket,tanácsotokat. Erősen befelé dőlő lábtartású lábhoz,hosszútáv futásokhoz keresek futócipőt.Aszfaltra. A mostani Nike-omban(Air Pegasus27) 1100 km -t futottam.Nem tudom,hogy ez a km sok vagy kevés.Ennyi km alatt elkoptattam a sarkát,és már oldaltartása sincs. Ezernyi választék van a cipőkben,de nem ismerem őket. A tapasztalatotokra van szükségem :) . Köszönet.

9 hozzászólás

oroby 4754 napja
oroby képe

Én Saucony párti vagyok, azzal kezdtem még nagy súllyal, most is abban futok hosszúkat is, meg ezután is abban fogok. Elfogadható árúak, kényelmesek...javaslom próbáld ki az Omni8-at.

Blue 4754 napja
Blue képe

Elöször Ortopédia mert nagyon befelé dől a lábad azt cipóval nem fogod tudni kompenzálni,az tuti.

Csodálkozom,hogy a futótársak nem szóltak még,

de mivel én is megszívtam azt hogy figyelmeztettek,csak nem hallgattam rá,így remélem te okosabb leszel. :)

Bozót 4754 napja
Bozót képe

Blue nem mond hülyeséget, feltéve, hogy értő doki kezébe kerülsz. Sok a sportutáló, hozzá nem értő ortopédus, sajna :(

Ha nem tűnsz orvosi esetnek, akkor Futóbolt, Spuri, Saucony márkabolt, Nyúlcipőbolt, ezekben elég hozzáértő, segítőkész eladók dolgoznak.

(1000km általában a "középút", van aki hamarabb elhazsnál egy pár cipőt, van aki 2-3ezret is beletesz simán)

Knight 4754 napja
Knight képe

Köszönöm a tanácsokat.Már többen is mondták,hogy befelé dől a lábam,én magam ezt nem érzem.semmiféle izületi,izomfájdalom,stb.jele nincs.Azt tudom,hogy akkor veszélyes a befelé dőlő láb,ha "fáj " a futás.De.sok olyan futóról olvastam,akik ilyen lábbal nyertek versenyeket. Tudatosan igyekszem futni,és a legkisebb boka,lábfej,stb.fájdalomra azonnal odafigyelnék. Most - és amit Blue látott Sárváron - arra már a cipő elhasználtsága is rátesz.Többször "patkoltam" az elkopott  talprészt,és egy ütéscsillapítós talpbetétet is beletettem (ez a sarokrészen 2-3 cm-t megemel) amely miatt a lábfej magasabban van a cipőben és mégkisebb oldaltartása van.Ezért is " dőlhet" a valóságnál jobban a lábam befelé.Az eddigi cipőimet nem igazán lábtartás szerint választottam -sajnos -,a mostani Nike-m is inkább normál tartású lábra ajánlott.

Megfogadom a tanácsokat,megnézetem egy dokival,és egy "rám illő" cipővel próbálkozom.Érdekes,hogy az eddigi versenyek,edzések alkalmával  ,ilyen lábtartással is "jól "ment a futás. :)

 

stojesz 4754 napja
stojesz képe

Nekem doki ajánlotta a lúdtalpbetétet. De a dokihoz már akkor jutottam el, amikor valami csontféle a talpamban eléggé fájlalta magát.

De a lényeg: elmentem talpbetétgyároshoz, ráálltam valami morgó gépre, az kinyomott egy sablont, hogy milyen a talpam és azóta az aszfaltos Asicsemben lúdtalpbetét van. Az elején nem volt jó, mert a kis bumszli vízhólyagot csinált a lábamra, de ma már a régi vízhólyag helyén bőrkeményedés van :))

Jó válogatást!

Bozót 4753 napja
Bozót képe

Fantasztikus, hogy a test mennyire képes kompenzálni az apróbb-nagyobb tökéletlenségeket. Amíg nem mész nagyon sokat, nem is biztos, hogy észreveszed.

Knight 4753 napja
Knight képe

Az örök dilemma:  

                     Saucony     vagy     Asics?????

monique 4753 napja
monique képe

Knight: hát igen :) én úgy oldottam meg h mindkettő van :D saucony és asics is.

Knight 4753 napja
Knight képe

Jó neked :) .És melyik a jobb????

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)