Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 152 814 km-t sportoltatok
bringamánia

törött lábujjal

Csandy | 2011-05-28 19:59:22 | 6 hozzászólás

2011. május 28. Kékes csúcsfutás.....nekem az első kísérletem volt arra, hogy "meghódítom" a hegyet....de mivel a már ismert okok miatt sérülten indultam neki, így számomra más cél nem volt, mint sikeresen teljesíteni....a rajt előtt szokásos ragtapaszozás, mivel a leucoplast már gyakorlatilag megette a bőrömet, más ragasztóval kísérleteztem, ami hiba volt, nem elég erősen rögzített és ezt csak a start után vettem észre...a jó öreg algoflex is megevésre került, majd 11kor start....szinte azonnal tudtam, baj lesz, szinte éreztem, ahogy a csont mozog, de mivel 2,5 hetes már a törés, így reménykedtem abban, nagy "károm" nem lesz....mivel az egész táv emelkedő, így pihenősebb szakaszok nincsenek...a szerpentin meg nem elég, hogy felfelé tart, még lejt is, gyakorlatilag végig az egyik lábat, pontosabban a külső felét a talpnak nagyobb erőhatás éri, hiszen a talp nem vízszintes...és nem tudom miért, de mindig pont az a lábam volt a terheltebb, amin a törés van....tűző napsütésben futottunk, volt néha szél is, de mindenki izzadt volt...a 8. kilométernél úgy éreztem, ebből elég, feladom, a lábam lüktetett és egyszerűen nem vitt tovább...de mivel már csak 3,5 kilométer volt hátra, így nem álltam meg, hanem gyaloglásba kezdtem...az utolsó kilométeren már többen álltak sorfalat és lelkesen buzdították a résztvevőket, de engem ez már nem lelkesített..szó szerint túl akartam lenni már rajta.....a utolsó szakasz erősen emelkedő kőves volt, háát erre meg végképp képtelen voltam felfutni...szép vagy nem szép, de a lelkes buzdítások ellenére hadirokkantként megérkeztem...aztán érem, befutócsomag és sorállás a kő előtt a fotóért....ekkor már tisztességeen fáztam...a trikó egyre hidegebbnek tűnt a vizes hátamon, az ég elborult és egyre hűvösebb lett....fotózás után szembesültem azzal a ténnyel, a kocsi lent van Mátrafüreden, innen 11,5 km-re....a törésem sajgott, a cipő nyomott, de nem volt mit tenni, el kellett indulni lefelé....futásról szó sem lehetett, örültem, hogy épen felértem....sok sok gyaloglás után, ami voltaképp csak 2-3 km volt, eleredt az eső...majd szó szerint ömlött...a fák sem nyújtottak védelmet...fáztam és borzasztó volt a gondolat, még legalább 1 óra gyaloglás az autó....majd elcsendesedett az eső, viszont hatalmas köd lett, még jó, hogy neonszínű felső volt rajtam, mert szinte láthatósági mellényként funkciónált....és még mindig volt 7 km hátra....amikor...imáim meghallgatásra találtak...a Spuri tévések régi ismerőseink...és egyszercsak fékezett egy autó és kiszólt belőle valaki...egy fuvar?....háát régen örültem ennyire meg valaminek, valakinek....így a hátralévő távot már úriasszony módjára tehettem meg...még autóval is iszonyú hosszúnak tűnt, lehet még mindig ott sántikálnék, ha nem vezéreli az utamba a sors őket...köszönet érte így is :)

a tanulság? lehet valaki fanatikus, azaz én, de fel kell ismerni a korlátokat, mert nem lehet mindig mindent elérni....a verseny életre szóló emléket jelent, de nemcsak egyféleképpen....hanem abban is, hogy tudni kell határvonalat húzni...és olykor lemondani dolgokról...megcsináltam, megvan az érem....de nem volt "dicsőséges" futás és remélem nem üt vissza az, hogy sérülten álltam startvonalhoz

6 hozzászólás

RunKa 4740 napja
RunKa képe

Jajj, Andikám !! Te egy kis lüke hős vagy és kikapsz, mert nem lett volna szabad elindulnod, nem ez az uccsó kékes plecsni, különben is jövőre még szebb lesz :) De akkor már elmondhatod, hogy Neked kettő is van :)

Ez nagy küzdelem volt, különben is tudom, hogy nagy fana vagy, küldök is két zacskó puszit és simiket a lábadra:)

Gratulálok, a rossz emlékek majd szépen letisztulnak, ott voltál, győztél :) de fogadd meg a saját magad által is felismert szabályt. Én is remélem nem lesz nagyobb gond, vigyázz magadra !

Ebből a blogodból már tutibiztosan tudom, hogy Kékes plecsnim nem lesz :D (idáig is így gondoltam)

millbilltrill puszi!

Briel 4740 napja
Briel képe

Hű, Andi nagyon drukkoltam Neked, ahogy olvastam a blogodat... Remélem, rendbejön a lábad hamarosan, és nem esett nagy kár benne.

Mindent leírtál, és Runka is, szóval nem is ragozom tovább. Pihenj és gyógyulj tovább!

Sneci-ke 4740 napja
Sneci-ke képe

Minden elismerésem a küzdeni tudásodért. Remélem, Keszthelyen tudsz indulni, addig meg pihensz és kíméled a lábad.

Molnartomasz 4740 napja
Molnartomasz képe

Nem regen olvastam egy cikket, mekkora kart tud tenni az ember a mozgasszerveiben, ha serulten, betegen kuzd vegig egy versenyt. Es az igazan kellemetlen kovetkezmenyek gyakran 10-15 ev mulva jelentkeznek.

Tanacsolom a teljes felepulest a kovetkezo verseny elott.

monique 4739 napja
monique képe

olyan kár, h ennyire nem élvezted. azért legalább sikerült komolyabb problémák nélkül, ehhez gratula:). meg hogy így sem lett rossz az időd. ezen túl csak azt tudom mondani, amit runka :)

forgi 4739 napja
forgi képe

Gratulálok a teljesítéshez, pláne így! Örülök annak, hogy megérett benned a felismerés: nem szabad mindenáron csinálni. Mihamarabbi felépülést kívánok, aztán pedig sok-sok futást hasonló távon és erősségen, immár teljesen épen!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)